Lagt til som favoritt
Fjernet fra favoritter

PERSONVERN FOR LUXPLUS CEE A/S

Databeskyttelse har høy prioritet hos Luxplus. Omhyggelig og ansvarlig håndtering av dataene er derfor helt naturlig for oss. I følgende erklæring vil vi forklare hvilke personlige og brukerrelaterte data vi samler inn fra deg og til hvilke formål vi lagrer og bruker dem.

GENERELLE SELSKAPSOPPLYSNINGER
Luxplus CEE A/S
Org. nr.: 915 854 702
Adresse: Sandakerveien 121, 0484 Oslo
E-post: [email protected]
Tlf.: 21 93 29 77

RETURADRESSE OG KONTAKTINFORMASJON:
HeltHjem
Att. Luxplus.no
Sandakerveien 121 
0484 Oslo

1. PERSONLIGE DATA

Personlige data er data knyttet til en persons identitet, for eksempel navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og lignende.
Så snart du registrerer deg som en Luxplus-kunde, lagrer vi ditt navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse i en elektronisk kundedatabase som kun er tilgjengelig for Luxplus-ansatte. Før vi tar imot dine personlige opplysninger, søker vi ditt eksplisitte samtykke og sikrer at du nøyaktig vet hvilken informasjon blir lagret. Vi oppbevarer dine personlige opplysninger med hensyn til å kunne sende deg de bestilte varene dine, kommunisere med deg og for å overholde regnskapslovens og bokførings regler, som påstår at regnskapsdokumenter skal oppbevares i 5 år fra slutten av det regnskapsåret som materialet gjelder. For å behandle bestillingen din, vil visse personlige data bli offentliggjort til utvalgte tredjeparter. Disse omfatter tjenesteleverandørene vi bruker til logistikk, transport og bankvirksomhet, som får levert de nødvendige kundedataene fra oss for at emballering, levering og betaling skal være mulig. Disse tjenesteleverandørene kan kun bruke dine personlige data til å oppfylle sine respektive oppgaver. Enhver annen bruk av dataene er ikke tillatt. Fortrolige opplysninger lagres ikke av oss og blir derfor aldri offentliggjort.
Som en kunde hos Luxplus har du rett til å tilbakekalle registreringen når som helst. Du har også rett til å se hvilke personlige opplysninger vi har lagret. Disse rettighetene anses som en del av GDPR. For ytterligere informasjon send oss ??en e-post til [email protected]

A) KUNDEKONTO OG LOGIN

Hver registrerte kunde har tilgang til en personlig, passordbeskyttet kundekonto. For å logge inn på denne kundekontoen er en e-postadresse og et passord påkrevd. Passordet er valgt av kunden selv i første trinn av registreringen og er ikke synlig for Luxplus ansatte eller andre. På kundekontoen finner du dine personlige opplysninger, informasjon om dine ordrer og ditt medlemskap. Du har også adgang til å korrigere dine personlige opplysninger selv dersom disse var feil.

B) ORDREBEKREFTELSE OG FORSENDELSESBEKREFTELSE

Når du har fullført et kjøp på Luxplus, sender vi umiddelbart en automatisk ordrebekreftelse til e-post adressen du har oppgitt. Dette omfatter dine kontaktopplysninger (navn og adresse) som varene skal sendes til, så vel som ditt bestillingsnummer, betalingsmåte og oversikt over varene du har bestilt. Denne e-posten inneholder også utdrag fra våre generelle vilkår, for eksempel avbestillingsregler og garantier.
Når varene er sendt, vil du motta en automatisk forsendelsesbekreftelse til den e-post adressen du har oppgitt. Forsendelsesbekreftelsen inneholder ditt ordrenummer og sporingsnummer som vil hjelpe deg å spore pakken din.

C) SERVICE E-POSTER

Når du har registrert deg som en kunde hos Luxplus, sender vi deg en rekke service e-poster
  1. Vi sender en service e-post der vi ber deg om en eventuell tilbakemelding for å kunne forbedre våre tilbud til kundene våre. Dine vurderinger vil under ingen omstendigheter bli delt med produsenter eller andre.
  2. Hvis du er logget inn på din Luxplus-kundekonto og legger til varer i handlekurven din uten å fullføre et kjøp, sender vi deg senere en service e-post. Denne automatiske service e-posten har kun adgang til e-post adressen din og ikke andre personlige opplysninger om deg.
  3. Når noen av dine tidligere kjøpte produkter er i ferd med å være utsolgt, sender vi deg en service e-post. Ingen tredjepart har adgang til disse dataene.
  4. Hver gang du som medlem handler på Luxplus, opptjener du BonusCash. Vi sender deg fortløpende en service e-post med en påminnelse om din samlede BonusCash. Dine opplysninger om BonusCash vil under ingen omstendigheter bli delt med andre.
  5. Hvis en vare er utsolgt på Luxplus, kan du registrere din e-post adresse på den aktuelle produktsiden, og få dermed besked så snart det ønskede produktet er tilbake på lageret. Til denne tjenesten lagrer vi kun din e-post adresse.

D) NYHETSBREV

Når du melder deg på Luxplus nyhetsbrev, lagrer vi din e-post adresse for å kunne sende deg nyheter, spesialtilbud, presentasjon av produktutvalget og annen informasjon. Nyhetsbrevene sendes ut med ulike tidsintervaller, avhengig av omstendighetene. Du kan når som helst melde deg av Luxplus nyhetsbrev ved å klikke på abonnementslinken i nyhetsbrevet eller ved å kontakte vår kundeservice.

E) KOMMENTARER PÅ LUXPLUS

På Luxplus har du mulighet til å stille spørsmål eller kommentere et produkt på hver produktside. Det er ikke påkrevet å fylle ut ditt navn og din e-post adresse, og du kan velge å bruke kommentarfunksjonen helt anonymt. Ønsker du at vi skal svare på din forespørsel, ber vi deg om å fylle ut kontaktskjemaet med ditt navn og din e-post adresse slik at vi kan kontakte deg.

F) INFORMASJON TIL TREDJEPART

Alle personlige opplysninger blir kun samlet og brukt av Luxplus som ansvarlig databehandlingsselskap. Din personlige informasjon vil aldri bli offentliggjort eller solgt til tredjeparter, inkludert eksterne markeder eller meningsmålinger. Kun dataene som nødvendig for logistikk, frakt/levering og betaling, blir videresendt til de ansvarlige tjenesteleverandørene. Disse kan kun bruke dine personlige data for deres spesifikke formål. Enhver annen bruk er ikke tillatt og vil under ingen omstendigheter finne sted. Les videre under tredjepartstjenester.

G) KUNDESERVICE

I forbindelse med håndteringen av ordrer og kundeservice relaterte saker kan kundeservice be kunden om å framlegge legitimasjon eller annen personlig informasjon i det aktuelle tilfellet. Kunden kan sende disse opplysningene til Luxplus via e-post. Etter behandling av saken blir disse personopplysningene slettet innen 48 timer.

2. BRUKERDATA

Brukerdata er data som kan samles når du besøker et nettsted.
Når kunder besøker Luxplus, registrerer vi hvordan våre kunder navigerer på nettstedet vårt, samt hvordan kundene våre kom til nettstedet vårt, hvilke av våre sider blir besøkt og lignende. Vi lagrer også hvilke varer kundene har kjøpt hos oss. Det gjør vi for å kunne forstå kundens oppførsel, slik at vi kan forbedre og optimalisere nettstedets funksjoner og utvalg til glede for alle våre kunder.

3. INFORMASJONSKAPSLER OG IP-ADRESSE

En informasjonskapsel (en cookie) er en fil som inneholder informasjon om hvorvidt du er ny eller allerede registrert kunde, hvilke produkter du klikker på og hvordan du navigerer på vår hjemmeside. Vi lagrer vanligvis informasjonskapsler i 12 måneder. Informasjonskapsler lagres på din PC/bærbar datamaskin, nettbrett eller smarttelefon. En informasjonskapsel kan ikke registrere deg som en person. Den gjenkjenner kun din PC / bærbar datamaskin, nettbrett eller smarttelefon og viser en tilpasset versjon av vår hjemmeside.

Du kan innstille nettleseren din til å advare deg når et nettsted bruker informasjonskapsler. Du har også mulighet for å deaktivere informasjonskapsler helt i nettleseren din. Hvis du vil slette informasjonskapslene dine, kan du gjøre det i nettleserinnstillingene dine. Har du spørsmål om informasjonskapslene dine, send oss gjerne en oss en e-post til [email protected]
 
Din IP-adresse er adressen til datamaskinen du bruker til besøket. IP-adressen registreres for å sikre at Luxplus alltid kan finne tilbake til datamaskinen som ble anvendt i tilfelle misbruk eller ugjerninger knyttet til besøket.

4. TREDJEPARTSTJENESTER

Vi jobber sammen med ulike tredjepartsleverandører som legger inn informasjonskapsler på våre vegne og registrerer bruksdata. Dette gjelder for eksempel hvordan du ender opp på Luxplus sin nettside, samt hvilken type online-reklame du klikker på. På denne måten er det mulig for oss å målrette mot brukerbasert elektronisk annonsering skreddersydd til dine individuelle preferanser. Alt dette skjer anonymt; Luxplus lagrer ikke personlige data som navn, adresse eller e-post adresse til dette formålet. Enhver oppdaget IP-adresse er også anonym.

Markedsføring

Til analyse og remarketingsformål samarbeider Luxplus med følgende tredjepartsleverandører:

A) GOOGLE ANALYTICS

Google Analytics er en tjeneste hos Google Inc. som gir profesjonell og kompleks webanalyse. Les mer om Google Analytics.

B) GOOGLE ADWORDS

Google AdWords er et annonseringssystem for Google Inc. som gjør at annonsører (her Luxplus) kan annonsere spesifikt. Luxplus bruker Google AdWords til retargeting. Les mer om Google AdWords.

C) FACEBOOK CUSTOM AUDIENCES

Facebook Custom Audiences er et Facebook-verktøy som gjør det mulig å målrette annonser mot bestemte målgrupper. Luxplus bruker dette Facebook-verktøyet til retargeting. Les mer om Facebook Custom Audiences.

Logistikk

Til levering av varene samarbeider Luxplus med følgende tredjepartsleverandører:

A) COOLRUNNER

Luxplus bruker Coolrunner til håndtering og levering av våre ordrer. Vi deler leveringsopplysninger, e-post adresse og telefonnummer med Coolrunner. Coolrunner leverer disse leveringsopplysninger til en 4. part som f.eks. PostNord, HeltHjem og lignende logistikkfirmaer. Les mer på Coolrunner.

B) PCN

Luxplus bruker PakkecenterNord til håndtering av våre bestillinger. Med PakkecenterNord deler vi ordreinformasjon, leveringsinformasjon, e-post adresse og telefonnummer. Les mer på PakkecenterNord.

Kommunikasjon

I tillegg bruker Luxplus følgende tredjepartsleverandører:

A) ZENDESK

Zendesk er en kundeservice plattform vi bruker til å holde oversikt over kundehenvendelser. Hos Zendesk oppbevarer vi din e-post adresse, ditt navn og din korrespondanse om du har tatt kontakt med vår kundeservice, enten via telefon, e-post, chat eller facebook. Alle typer kundekontakt er registrert gjennom Zendesk. Les mer på Zendesk.

B) SENDGRID

SendGrid er en e-post adresse service som håndterer alle e-postene Luxplus sender ut til våre kunder. Vi deler e-post adresser med SendGrid. Les mer på SendGrid.

Betaling

Luxplus oppbevarer ikke kundens betalingsinformasjon. Dette gjør den respektive betalingsleverandøren som anvendes til et kjøp på nettsiden. Luxplus utveksler en ID med betalingsleverandøren som dermed identifiserer betalingsformen som var anvendt. Denne betalings-IDen er unik mellom Luxplus, betalingsleverandøren og brukeren, og er derfor ikke aktuell andre steder.

Luxplus anvender AltaPay som betalingsleverandør/betalingsgateways. 

Har du spørsmål om oppbevaringen av dine betalingsopplysninger, vennligst ta kontakt direkte med betalingsleverandøren som anvendes til betaling hos Luxplus. 

5. INGEN ANSVAR FOR TREDJEPARTS HJEMMESIDER OG SAMARBEIDSPARTNER 

Luxplus påtar seg ingen ansvar for tredjeparts og samarbeidspartneres personvern. Er du interessert i de omtalte tredjeparts personvernerklæring, vennligst ta kontakt direkte med dem.

6. DATASIKKERHET

Luxplus tar beskyttelse av dine personlige data ekstremt alvorlig. Derfor finner vi alltid alle rimelige tiltak, tekniske og organisatoriske, for å sikre at samling, bruk og oppbevaring av dataene dine er korrekt. Disse tekniske og organisatoriske prosedyrene beskytter dataene vi har samlet om deg mot uautorisert adgang eller ulovlig offentliggjørelse. Likevel kan Luxplus ikke ta ansvar for dataoverføringsfeil eller uautorisert adgang fra eksterne personer eller organisasjoner.

7. SPØRSMÅL OG FORSLAG

Har du spørsmål eller kommentarer om vår databeskyttelse, er vi alltid til din disposisjon. Vennligst ta kontakt med vår kundeservice via [email protected]

8. ENDRING AV PERSONVERN

Luxplus beholder retten til å endre sin personvern når som helst i samsvar med gjeldende lovgivning om databeskyttelse.

9. OVERFØRSEL TIL TREDJELAND

I forbindelse med lovlig håndtering av dine personopplysninger, overfører vi noen ganger dataene dine til organisasjoner basert i USA. Disse selskapene er sertifisert under EU-US Privacy Shield, og sikrer dermed at Retningslinjene overholdes. Denne mekanismen er godkjent av EU-kommisjonen som sikker i og med at den gir tilstrekkelig beskyttelse og midler for overføring av data til land utenfor EØS-området, og er derfor kompatibel med GDPR.

Vi vil ikke overføre dine personopplysninger til organisasjoner eller personer i USA eller tredjeland dersom disse landene er bestemt av EU-kommisjonen som land med manglende tilstrekkelig grad av databeskyttelse i henhold til Art. 45 av GDPR.

Skulle vi måtte overføre dine personlige data til usikre tredjeland i fremtiden, vil dette kun være mulig dersom mottakeren i det aktuelle tredjelandet har oppfylt det nødvendige databeskyttelsesnivået for å være i samsvar med dette Personvernet og EUs aktuelle lovgivning om databeskyttelse.

Overføringer vil derfor bli utført på ett av følgende grunnlag:

10. DINE RETTIGHETER

Om du ønsker å utøve noen av de følgende rettighetene, skal du ta kontakt med oss via kontaktinformasjonen som er gitt i begynnelsen av Personvernet.
Vi reagerer så raskt som mulig og senest en måned fra datoen vi mottok henvendelsen din, med mindre kompleksiteten og omfanget av henvendelsen gjør at vi ikke kan svare innen en måned. Under slike omstendigheter vil fristen for svaret bli utvidet til 3 måneder til sammen, jf. Generell databeskyttelsesforordning (GDPR) artikkel 12.

a) Rett til innsikt

Du har rett til å få innsikt i innsamling og bruk av dine personlige data (via denne Personvernet).

b) Rett til tilgang 

Du har rett til å be om en kopi av personopplysningene Luxplus holder på deg. Tilgang kan begrenses på grunnlag av forretningshemmeligheter og/eller immaterielle rettigheter, eller på grunnlag av at informasjonen også gjelder andre identifiserbare personer.

c) Rett til rettelse eller sletting 

Du har rett til å be om at vi retter opp unøyaktige eller ufullstendige personopplysninger under Art. 16 GDPR. På samme måte har du rett til å få dine personlige opplysninger slettet ("rett til å bli glemt"), jf. Generell databeskyttelsesforordning (GDPR) artikkel 16 og 17.
Så lenge vi er enige om at dine opplysninger behandlet av Luxplus CEE A/S er feil eller inneholder feil, vil vi slette eller rette opp denne informasjonen så snart som mulig. Luxplus CEE A/S vil ikke overholde forespørsler som åpenbart er ubegrunnet eller overdrevne.
Luxplus CEE A/S vil ikke rette opp eller slette dataene dine der det er nødvendig å overholde en juridisk forpliktelse, eller hvor det er nødvendig for å etablere, utøve eller forsvare juridiske krav. Under slike omstendigheter vil Luxplus CEE A/S kun lagre de personlige dataene som Luxplus CEE A/S er lovpålagt eller har rett til, og sletter alle andre personopplysninger.

d) Rett til tilbaketrekking av samtykke 

Du har rett til å trekke ditt samtykke til Luxplus CEE A/S om å behandle dine personopplysninger, helt eller delvis, når som helst, jf. Generell databeskyttelsesforordning (GDPR) artikkel 7.
Ved tilbaketrekking av ditt samtykke vil Luxplus CEE A/S avvikle å håndtere dine personopplysninger, med mindre Luxplus CEE A/S er lovpålagt eller har rett til å lagre alle eller deler av dine personlige opplysninger. I så fall vil Luxplus CEE A/S kun lagre de personlige opplysningene som Luxplus CEE A/S er lovpålagt eller har rett til å lagre, og sletter alle andre dine personopplysninger. Tilbaketrekking av samtykke påvirker ikke lovligheten av databehandling basert på ditt samtykke før det ble trukket tilbake.
Trekker du tilbake ditt samtykke til behandling av de dataene som er nødvendig for å bruke Luxplus CEE A/S, vil kundekontoen din ikke lenger fungere i og med at det kan hende at vi må slette alle dataene dine (noe av disse kan være absolutt nødvendig for at kundekontoen din skal fungere).

e) Rett til innsigelse 

Du har rett til å motsette deg behandlingen av dine personopplysninger av Luxplus CEE A/S når som helst , jf. Generell databeskyttelsesforordning (GDPR) artikel 21. Du kan også gjøre innsigelse hvis du mener at dine personopplysninger behandles i strid med samtykket du har gitt til Luxplus CEE A/S eller i strid med gjeldende lovgivning.
Med mindre Luxplus CEE A/S kan demonstrere overbevisende legitime grunner for behandlingen, vil Luxplus CEE A/S ikke lenger behandle dine personlige data.

f) Rett til begrensning 

Ved visse omstendigheter har du rett til å be Luxplus om å begrense behandling av dine personopplysninger jf. Generell databeskyttelsesforordning (GDPR) artikkel 18. Du har rett til å begrense behandling av dine personopplysninger hos Luxplus CEE A/S under følgende omstendigheter:
Mens Luxplus CEE A/S vurderer nøyaktigheten av dine personopplysninger etter at du har utfordret det, eller mens Luxplus CEE A/S vurderer legitime grunner til behandling av dine personlige data etter at du har utøvet sin rett til innsigelse ifølge Art. 21. Begrensningen til behandlingen gjelder inntil Luxplus CEE A/S er ferdig med å behandle din innsigelse.
Luxplus CEE A/S sin behandling av data er ukorrekt, men du ønsker ikke sletning av dine personopplysninger og søker om begrensning i stedet.

g) Rett til dataportabilitet 

I og med at behandlingen av dine personopplysninger er basert på samtykke og/eller kontrakt, og at databehandling utføres automatisk, har du krav på dataportabilitet.
Retten til dataportabilitet betyr at du har rett til å motta de personlige dataene du selv har opplyst til Luxplus CEE A/S i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format. Du kan da bruke dette til eget formål og overføre dataene til en annen tjenesteleverandør, jf. Generell databeskyttelsesforordning (GDPR) artikkel 20.

11. KLAGER 

Er du misfornøyd med behandlingen av dataene dine eller et svar på en klage, kan du sende en klage til Datatilsynet. Datatilsynet er også i stand til å gi generell veiledning om personvern og maler for å legge inn klager.

Datatilsynet
The Data Inspectorate
P.O. Box 8177 Dep
0034 Oslo
Tlf.: +47 22 39 69 00
Fax +47 22 42 23 50
E-post: [email protected]
 
Publisert  18. mai 2018

 

Luxplus bruker cookies samt tredjeparts informasjonskapsler for å huske dine foretrukne innstillinger og gir mulighet for bedre brukervennlighet.
GODTA