GRAVIDITETSTEST

Markedet for graviditetstester er stort, og testene fungerer veldig forskjelli, både når det gjelder testtid, lesetid, og generelt måten de blir brukt på. Det er derfor viktig at du først og fremst leser bruksanvisningen nøye. Les videre
Innsparing er beregnet i forhold til normalprisen. Medlemsprisene på luxplus gjelder kun for medlemmer. Du kan bli medlem allerede ved din første ordre. Den første måneden er gratis (deretter 99,- kr./ mnd) og du kan si opp når som helst. Sjekk alle dine fordeler ved å være medlem hos luxplus.

GRAVIDITETSTEST OG EGGLØSNINGSTEST

Markedet for graviditetstester er stort, og testene fungerer veldig forskjelli, både når det gjelder testtid, lesetid, og generelt måten de blir brukt på. Det er derfor viktig at du først og fremst leser bruksanvisningen nøye.

Når bruker man en graviditetstest?

Graviditetstester måler tilstedeværelsen av HCG - et hormon som er tilstede i urinen når du er gravid. De fleste graviditetstester kan tas 4 dager før forventet menstruasjon. Du kan imidlertid bare forvente å få en 99% sikker respons hvis du tar testen på menstruasjonsdagen. De fleste graviditetstester er utformet slik at to linjer betyr at du er gravid. En av linjene er en kontrolllinje som viser at du har utført testen riktig og at testen fungerer som den skal. Den andre linjen måler innholdet av HCG i urinen. Det er viktig at du sørger for at kontrolllinjen er til stede.

Når du bruker en graviditetstest, er det optimal hvis du gjør det om morgenen. På denne tiden er urinen mest konsentrert og innholdet av HCG på topp. Avhengig av graviditetstesten bør du imidlertid lese instruksjonene nøye. De fleste testene virker slik at du holder spissen av graviditetstesten i urinen i noen sekunder. Du kan også urinere i en kopp. Prinsippet er det samme. Det er svært viktig at du leser testresultatet innen tidsintervallet som er angitt i håndboken. Hvis du forlater testen for lenge, er testen ugyldig. På samme måte kan en falsk svangerskapstest vise at du ikke er gravid, mens du faktisk er det. Dette skjer ofte hvis du tar testen for tidlig etter unnfangelsen.

Billige graviditetstester

Hos Luxplus kan du finne billige graviditetstester fra merkevarer som Clearblue og Pasante. Clearblue utfører både graviditetstester og eggløsningstester. Clearblue bruker ikke linjer, men i stedet en liten skjerm som skriver direkte om du er gravid eller ikke. Hvis du bruker Clearblue, vennligst informer deg selv om timeglass-symbolet er tilstede. Samtidig kan du få en test som viser hvor mange uker siden befruktning fant sted.

Det er bare å begynne å teste.

Velkommen til Luxplus