Kun for medlemmer:
  • Spar på alt
  • Alltid gratis frakt
  • Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
6 gode tips til at pleie av fint hår

6 gode tips til at pleie av fint hår

Av Simone Keller | Frisør og hårekspert
Drømmer du om å få ekstra volum i håret? Fint hår krever den riktige pleie og styling for å oppnå ekstra fylde - les her hvordan du gjør det!

Er du lei av ditt fine hår, som fort blir fett og seende flatt ut? Jeg har her i artikkelen samlet en rekke gode tips både til pleie og styling til nettopp din hårtype. 

Mange skandinaviske kvinner har den fine og glatte hårtype, som kan være utfordrende fordi håret blir vanskeligere å frisere, faller lett sammen eller blir fett på kort tid. Men når det er sagt, så trenger ikke det fine hår å være utfordrende for deg lengre. Der finnes nemlig mange gode råd, som kan hjelpe deg til et fyldigere og mer voluminøst hår.

Et fint hår betyr nødvendigvis ikke at du har tynt hår. Du kan nemlig også ha masse hår på hodet. Det man ser etter, når man vurderer om håret er fint er selve hårstrået. Når man har et fint hår, så er det enkelte hårstrås diameter lite. Fint hår krever en helt spesiell pleie, som hverken tynger eller gjør håret fett. Du har bruk for de helt riktige produkter og et par stylingtips for å få kontroll på det flate håret, og få en flott fylde. Det kan du få akkurat her!


1. HUSK DINE VITAMINER

For å unngå et porøst og skrøpelig hår, er det viktig å gi den nødvendige næring til håret fra det vokser ut av hårsekken. Et fint hår kan lett floke og knekke, så gå etter vitaminer som C-vitamin, biotin og sink for å gi ditt hår den beste forutsetning. I dag finnes det mange forskjellige velsmakende vitaminer til håret som f.eks VitaYummi, SugarBearHair og Sweet Gummy Bears. De gør det både enkelt og smakfullt å få de nødvendige vitaminer og mineraler, hver dag.

2. PASS GODT PÅ DINE FINE LOKKER

Et fint hår kan enkelt floke seg, være skrøpelig og lett knekke, så det er utrolig viktig, at du passer ekstra godt på det – spesielt hvis du ønsker et langt og sunt hår. For å kunne børste et fint og vått hår etter du har dusjet, bør du bruke en hårbørste, som er spesielt laget til å være ekstra skånsom mot håret. The Wet Brush har et stort utvalg av skånsomme hårbørster, som er laget til å kunne brukes i et vått hår, som er mer porøst. Når du har et fint hår er det en god idé å gå etter hårbørster med myke og fleksible hår, som både børster ut håret og samtidig masserer hodebunnen og dermed stimulerer hårsekkene til ny hårvekst.

Et godt forslag på en sånn børste er være Wet Pro Select Paddle, som er en bred platebørste.

Bruken av håndkle etter hårvask spiller også en viktig rolle, når det kommer til å ta vare på et fint hår. Et hardt og grovt håndkle av bomull kan nemlig være ødeleggende og slite på håret. Overvei i stedet de myke Hair Towels fra Brush Works, som er fremstilt av mikrofiber, som er ekstra skånsomme mot håret. Etter dusjen kan du enkelt sette håret opp i de fine Hair Towels, og la det tørke mens du kler på deg eller legger makeup.

Hvis du setter opp håret, så unngå hårstrikk med metalstykker, da de er ødeleggende for håret, og mest  sannsynlig vil knekke av dine fine hårstrå. Bruk enten myke stoff-strikk eller de skånsomme strikker av plast. Invisibobble produserer f.eks myke hårstrikk, som er formet som en gammeldags telefonledning, og derfor enkelt kan tilpasse seg håret.


3. UNNGÅ FETT HÅR MED EN SJAMPO TILPASSET FINT HÅR

Fint hår har en større tendens til å bli fett raskere enn andre hårtyper, fordi fettet fra hodebunnen, også kalt sebum, enkelt kan bevege seg ned langs dine fine hårstrå. Bruk en mild og skånsom sjampo til fint hår, som vasker produktrester og fett ut. De fleste hårpleie brands tilbyr sjampoer, som er direkte målrettet nettopp fint hår og som derfor motvirker at sjampoen tynger håret unødig. Der er virkelig mange forskjellige sjampoer til fint hår, som jeg kan anbefale, f.eks Maria Nilas Pure Volume Shampoo, som med sin milde formel og B5-vitamin renser håret og bevarer den naturlige fuktbalansen. Det viktigste er, at du velger en volume shampoo til fint hår og ikke feilaktig bruker en sjampo, som er utviklet til en annen hårtype. Dette kan nemlig bety at ditt fine hår blir tynget ned unødvendig, og derfor fremstår enda finere. 

Selvom du tenker at håret bare skal vaskes godt, fordi det er så fett, er det viktig, at man ikke bruker en sjampo som renser håret for mye, da det vil tørke ut, og til slutt resultere i et flokete hår, som lettere vil knekke. Prøv om du kan holde ut, å vaske håret hver andre eller tredje dag, så du unngår en overproduksjon av fett i hodebunnen.

I samme serie fra Maria Nila er det også en mykgjørende balsam, som er spesielt utviklet til fint hår og som matcher en sjampo til fint hår til perfeksjon. Påfør kun balsam svarende til en 1-krone i spissene for å unngå at håret faller sammen. 


4. INVESTER I EN GOD KLIPP 

Å få hjelp og veiledning av din frisør til å oppnå et fyldigere og sterkere hår, kan være en god start. Et fint hår er ikke like så motstandsdyktig og sterkt som et kraftig hår, så spissene kan raskt bli slitte og nesten se gjennomsiktig ut. Prøv å klipp noen gode cm av, og merk og se forskjellen med det samme. Det finnes flere flotte frisyrer til fint hår, så det er bare å snakke med din frisør og få inspirasjon til hvordan du kan få ditt fine hår til å fremstå fyldigere. Du blir helt sikkert overrasket over hvor mye en god klipp, og den rette frisyre kan gjøre!


5. STYLE DITT HÅR TIL Å SE FYLDIGERE UT

Å føne håret med hodet bøyd løfter hårrøttene og gir et flott og fyldig hår. Start med varm luft, og når håret er tørt, bruker du kald luft for å ”låse” formen fast. For å oppnå enda mer fylde kan du bruke en lett mousse i hodebunnen før du føner håret, som gir et holdbart hold. Volumizing Mousse fra Antonio Axu er et lett skum, som ikke tynger håret, men derimot gir et løft og boost til hårrøttene. Når du har funnet den riktige hårmousse kan du oppnå fullstendig fantastisk volumen i selv det fineste hår. 

Tips: Bruk kun to stylingprodukter i ditt hår, da et fint hår lett kan få for mye produkt, og dermed ha den motsatte effekt og bli tyngre. Ditt andre stylingprodukt kan være en beskyttende Heat Protection, som passer på håret under styling med varme redskaper som hårføner og glattetang.


6. PRØV EN TUPERING

En tupering kan rent visuelt gi mer fylde, og er spesielt god til å få en klassisk hestehale til å se fyldigere ut. Løft et parti av håret på toppen av hodet, og børst håret ned mot hodenunnen ca. fra midten av lengden. Fortsett et par ganger til den ønskede fylde er oppnådd. 

Jeg vil ikke anbefale å tupere håret hver dag, siden tupering foregår mot hårene og på den måten kan håret bli mer slitt. 

Jeg håper at mine tips kan hjelpe deg til å pleie ditt flotte, fine hår! 

Velkommen til Luxplus