Kun for medlemmer:
 • Spar på alt
 • Alltid gratis frakt
 • Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Alt du trenger å vite om Salisylsyre

Alt du trenger å vite om Salisylsyre

Av Merna Al Murady | Farmakonom
Urenheder, bumser og akne? Der findes en god grund til, hvorfor Salicylsyre er særlig elsket i denne sammenhæng. Bliv klogere på Salicylsyre her.

Hvis du sliter med kviser, hudormer eller andre typer uren hud, kan hudpleieprodukter med salisylsyre være den beste løsningen for deg. Salisylsyre har blitt mer og mer populært i hudpleieprodukter og spesielt eksfolierende produkter, og det er det en veldig god grunn til. Salisylsyre er best kjent for sin evne til å rense uren hud, fjerne døde hudceller, minimere porene og generelt sørge for at huden ser bedre ut.

Fordeler

 • Reduserer talgproduksjonen i huden
 • Stimulerer celleomsetningen
 • Fjerner effektivt døde hudceller
 • Renser huden i dybden for å minimere porene
 • Gir huden en fin og klar glød
 • Bekjemper hudormer, kviser og fet hud
 • Gjør huden mykere
 • Hva er salisylsyre?

  Det finnes mange forskjellige syreingredienser i hudpleieprodukter. De mest brukte i hudpleie for hjemmebruk er AHA og BHA.

  BHA, også kjent som salisylsyre, er en organisk syre laget av salicin, et betennelsesdempende middel som er hentet fra piletreet. Selv om kombinasjonen av syre og hudpleie kan høres skremmende ut og kan avskrekke noen, har salisylsyre eksistert i hundrevis av år og er en populær ingrediens i mange rense- og eksfolieringsprodukter - og med god grunn. Fordi salisylsyre er en beta-hydroksysyre (BHA), fungerer den som en kjemisk peeling som trenger dypere inn i hudens porer og derfor kan rense huden effektivt. 

  Hvordan virker salisylsyre?

  Salisylsyre finnes i mange hudpleieprodukter som kremer, lotioner, eksfolierende og rensende produkter, ettersom salisylsyre fungerer som en behandling for kviser, vorter, psoriasis og uren hud. I tillegg brukes salisylsyre i produkter mot flass, eksfolierende kremer og i sminke. 

  Bruken av salisylsyre er særlig utbredt i produkter for behandling av akne. Salisylsyre er svakt etsende og kan derfor oppløse og fjerne hudfett, kviser og hudormer svært effektivt. Hvis du har problemer med kviser, er det fordi hudens overflødige talg (den naturlige oljen), bakterier og døde hudceller klumper seg sammen i propper som tetter porene dine. Dette forårsaker hudbetennelse og kviseutbrudd. Salisylsyre forhindrer utbrudd og tvinger huden til å regenerere seg selv, noe som gjør den mykere, friskere og glattere. Du får med andre ord en vakrere og sunnere hud takket være de unike egenskapene til salisylsyre.

  Videre er salisylsyre antibakteriell og fjerner derfor bakterier slik at de ikke kan slå seg ned i huden og forårsake irritasjon som rødhet, kviser, hudormer og kløe. 

  Forskjellen mellom BHA og AHA

  Du har kanskje lagt merke til at noen hudpleieprodukter inneholder både salisylsyre (BHA) og AHA. AHA er også en syre, men mer presist en fruktsyre som forbedrer og glatter ut hudens overflate samtidig som den stimulerer cellefornyelsen.

  Det som utgjør forskjellen mellom AHA og BHA er at salisylsyre (BHA) er fettløselig og derfor kan trenge dypere inn i huden og porene og løse opp smuss og døde hudceller. Salisylsyre virker altså både på de ytre hudlagene og dypere i huden, og virker derfor både utenfra og inn - og innenfra og ut. AHA (fruktsyre) er vannløselig og virker best på overflaten av huden, der den kan være gunstig mot akne, solskader, rynker og pigmentflekker.

  Passer til...

  Bruk

  Først og fremst bør det sies at salisylsyre ikke er en ingrediens du bør bruke hvis det ikke er nødvendig. Følg instruksjonene på produktetiketten og vær forsiktig så du ikke bruker for mye salisylsyre, da dette kan føre til tørrhet og irritasjon. For de fleste produkter bør du bruke dem en eller to ganger om dagen på ren, tørr hud.

  Hvor lang tid tager det at se resultater?

  4-6 uker.

  Godt å vite

  Bruk alltid solbeskyttelse daglig, spesielt når du bruker eksfolierende hudpleieprodukter som salisylsyre. Solkrem beskytter huden din mot solens UVA- og UVB-stråler, slik at du unngår rødhet, arr og pigmentering - spesielt hvis du har pigmentflekker.

  Bruk av salisylsyre i hudpleie

  Salisylsyre er et populært og mye brukt produkt i mange produkter i hudpleieindustrien. Og du kan finne et bredt spekter av salisylsyreprodukter, inkludert en salisylsyre krem, et salisylsyre serum og salisylsyre peeling produkter. Her er noen generelle retningslinjer for bruk av salisylsyre:

  Salisylsyre kreme

  Salisylsyre i kremer og lotioner hjelper de fuktighetsgivende ingrediensene i kremen til å trenge lenger inn i huden og forhindrer at smuss og døde hudceller påvirker den fuktighetsgivende effekten.

  Salicylsyre i renseprodukter

  Salisylsyre i rense- og eksfolieringsprodukter er et godt valg for de som lider av uren og akneutsatt hud. Fordi salisylsyre er et eksfolierende middel, er det best å unngå å bruke andre eksfolierende produkter, som skrubb eller andre syrer, samtidig.

  Salicylsyre i scrubb

  Salisylsyre i skrubb er litt hardere på huden enn en salisylsyrepeeling. Dette er fordi en skrubb har små korn som "sliper" huden. Dette fjerner døde hudceller, smuss og hudormer, mens salisylsyre renser, desinfiserer og forebygger uren hud. Mange foretrekker å bruke en peeling eller ansiktsvask som inneholder salisylsyre fremfor en skrubb. 

  Salicylsyre i peelingprodukter

  Salisylsyre i eksfolierende produkter er spesielt egnet for uren hud, hud med større porer og med pigmentflekker. En salisylsyrepeeling stimulerer huden og dens naturlige fornyelse. Ved å bruke en salisylsyrepeeling kan du enkelt og effektivt rense huden på forskjellige dybder for en jevn og vakker glød. Salisylsyrepeeling er flott for de med uren hud, forstørrede porer og pigmentforandringer. Salisylsyrepeelingen renser huden i dybden og gir deg en jevn og vakker glød. 

  Salisylsyre serum

  Salisylsyre i kremer og serum gir huden de beste forutsetningene for at de fuktighetsgivende ingrediensene i produktet kan trenge dypt inn i huden, fordi smuss, smuss og døde hudceller ikke blokkerer den fuktighetsgivende effekten. 

  Salisylsyre i hårpleie

  Salisylsyre har også funnet veien inn i hårpleie. Som ingrediens i sjampo og balsam har salisylsyre en mild eksfolierende effekt og er derfor bra å bruke hvis du lider av tørr og irritert hodebunn. Salisylsyre fjerner døde hudceller og får tørre hudflak til å løsne fra hodebunnen, samtidig som den mykgjør huden og fremmer cellefornyelse.

  Velkommen til Luxplus