Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Alt du trenger å vite om koreansk hudpleie

Alt du trenger å vite om koreansk hudpleie

Av Marte Skinlo Gundersen|Kosmetolog
Er du nysgjerrig på koreansk hudpleie, også kjent under K-beauty? Les videre her og lær alt du trenger å vite om emne.

Hudpleie er mer trendy enn noen gang, og det samme gjelder Koreansk hudpleie. Du har kanskje hørt betegnelsen K-Beauty? K-Beauty er alt innen koreansk hudpleie og makeup. Koreansk hudpleie har en voksende fanbase verden over og er en stor snakkis i sosiale medier. Men hvorfor er Koreanske hudpleie så bra? Svaret får du i denne artikkelen her.


Hva er egentlig koreansk hudpleie?

Koreanske kvinner er kjent for deres vakre, rene og glødende hud. Du har kanskje hørt om den virale glass skin trenden? Hvis du ønsker å oppnå samme look får du 3 uunnværlige tips, senere i artikkelen. 

Koreansk hudpleie går i all hovedsak ut på å forebygge, i motsetning til vestlig hudpleie, der vi ofte behandler hudproblemer når de har oppstått. I tillegg er koreansk hudpleie basert på rene og naturlige ingredienser. En annen viktig faktor i koreansk hudpleie er lag på lag. Og vi snakker ikke bare om rens, toner, serum og ansiktskrem. Faktisk er koreansk hudpleie kjent for sine 10 trinn, og noen koreanske kvinner har til og med enda flere!

De berømte 10 trinnene i koreansk hudpleie

  1. Oljerens
  2. Vannbasert rens
  3. Eksfoliering
  4. Toner
  5. Essens
  6. Serum
  7. Sheet maske
  8. Øyekrem
  9. Ansiktskrem
  10. Solkrem

Hvorfor er det nødvendig med 10 trinn, tenker du kanskje? Men hvert produkt har unike egenskaper og løser individuelle hudproblemer og hudtilstander. Koreanske hudpleieprodukter kommer ofte med ulike formler, til ulike hudtyper. F.eks vil et serum ofte kommer i forskjellige utgaver med ulike formler, basert på hvilken hudtype du har. Dette gjør at du får en individuell hudpleierutine, som garantert vil gjøre huden din til den aller beste utgaven av seg selv! Men bare ta det rolig, du trenger ikke å følge alle 10 trinn slavisk. Regler er heldigvis til for å brytes, og du kan derfor eksperimentere med de ulike trinnene og skape den rutinene som fungerer best for deg og ikke minst har overskudd til.  

Bli med på trenden: Glass skin

Er du på tiktok eller instagram har du kanskje allerede hørt om trenden glass skin. Glass skin går ut på at huden din skal være så glødende og krystallklar, som om det var et blankpolert speil. De fleste av oss ikke har en krystallklar og porefri hud fra naturens side, men følger du de 10 berømte trinnene fra koreansk hudpleie kommer du helt sikkert langt på vei. 

3 smarte tips for å få glass skin looken:


1. Fukt, fukt og enda mer fukt. For en glødende hud er fuktighet alfa og omega. Særlig om høsten og vinteren skal vi ikke glemme å tilføre nok fuktighet til huden vår. Se gjerne etter et serum med hyaluronsyre for det ekstra boostet med fukt, som også på sikt gjør huden mer strålende - akkurat det vi er ute etter i denne looken!

2. Styr unna foundation med høy dekkevne. En for tung og dekkende foundation gjør huden matt og for kakete. I denne looken ønsker vi at vår egne naturlige hud skal skinne gjennom. Gå heller for en BB eller CC Cream, eller en lett foundation med satin finish. Bruk et transparent setting pudder, men bare i t-sonen. For mye pudder gjør huden matt og trist.

3. Bruk highlighter for ekstra glød i ansiktet. Velg gjerne en flytende highlighter, og påfør den på kinnbeina, amorbuen, under øyenbrynet, på neseryggen og haken. Prøv f.eks  NYX -  Born To Glow flytende highlighter, som fungerer både som en primer og en highlighter i ett. Produktet kommer i flere nyanser, så du kan velge den fargen som passer din hudtone best.      

K-Beauty produkter på Luxplus du burde prøve

Har du lyst til å eksperimentere med koreansk hudpleie, eller bare lyst til å prøve noen nye hudpleieprodukter? Sjekk ut 3 must-have produkter fra vår K-beauty kategori her:

Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel

Du har kanskje allerede spottet denne gjenkjennelige aloe vera flasken. Holika Holika står bak dette absolutt must-have produktet, som består av 99% ren aloe vera. Aloe vera er et vidundermiddel, som alle burde ha tilgjengelig hjemme. Aloe vera kan du smøre på hele kroppen, også i ansiktet og virker både beroligende og fuktgivende. Ettersom aloe vera er kjent for sine helbredende egenskaper, er den perfekt å påføre en sår, irritert eller solbrent hud - og kan brukes av hele familien!


TonyMoly Egg Pore Blackhead Steam Balm

Sliter du med sorte hudormer eller bare er på utkikk etter en effektiv eksfoliering? Prøv denne selvoppvarmende balmen fra TonyMoly, som effektivt renser huden for hudormer, døde hudceller og urenheter, takket være den varme damp-effekten. Denne peeling balmen inneholder aktive og naturlige ingredienser som kull, eggeplomme og havsalt. Huden etterlates renere, glattere og fastere. Som en morsom bonus, kommer produktet i en supersøt eggeformet forpakning.

K-beauty sheet mask

Skal du prøve bare en ting når det kommer til koreansk hudpleie, så burde du hvertfall prøve en K-beauty sheet maske. Faktisk så kommer sheet maske originalt fra Japan og Korea. Vi har morsomme og søte K-beauty sheet masker fra Koreanske brands som Holika Holika, TonyMoly, RNW og Look At Me. Se vårt utvalg av K-Beauty sheet mask - her!

Velkommen til Luxplus