Kun for medlemmer:
 • Spar på alt
 • Alltid gratis frakt
 • Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Alt du trenger å vite om E-vitamin

Alt du trenger å vite om E-vitamin

Av Merna Al Murady | Farmakolog
Visste du at du kan beskytte huden og forebygge strekkmerker med E-vitamin? Bli klokere på hvordan E-vitamin kan gjøre underverker for huden din.

Som en kraftig antioksidant har E-vitamin vist seg å være en viktig aktør i hudpleiens fantastiske verden. I denne artikkelen vil vi utforske hvorfor E-vitamin er så gunstig for huden og hvordan du best kan integrere det i din daglige skjønnhetspleie for å oppnå en sunn og strålende hud.

Fordeler

 • Forebygger strekkmerker
 • E-vitaminolje mykgjør og gir næring til huden
 • Forebygger rynker og fine linjer
 • Beskytter mot UV-lys
 • Fukter huden ved å beskytte cellemembranene

Hva er E-vitamin og hva er det godt for?

E-vitamin, også kjent som tokoferol, er en kraftig antioksidant som spiller en avgjørende rolle for hudens helse. Det finnes naturlig i visse matvarer som nøtter, frø, grønne bladgrønnsaker og oljer. I hudpleie brukes E-vitamin ofte i form av oljer eller kremer for å beskytte huden mot frie radikaler og miljøskader. Denne antioksidanten hjelper til med å forhindre tidlig aldring ved å styrke hudens naturlige forsvar og øke cellefornyelsen. I tillegg har E-vitamin en beroligende effekt på huden, noe som gjør det ideelt for å lindre irritasjon og rødhet. E-vitamin er for eksempel bra hvis du har sårbare områder som sår, arr, ømme brystvorter osv. Med sin allsidige og gunstige virkning er E-vitamin en virkelig game-changer i hudpleierutinen din!

E-vitamin i hudpleie

E-vitamin er en allsidig ingrediens som kan finnes i ulike former for hudpleieprodukter.

En populær måte å bruke E-vitamin på er gjennom ansiktsoljer og -serum, der det effektivt fukter og beskytter huden mot miljøskader. Du kan også finne E-vitamin i fuktighetskrem og lotioner som beroliger og lindrer tørr hud. Hvis du ønsker en mer intens behandling, kan du prøve E-vitaminkapsler, som du kan bruke som en boost til din vanlige hudpleie. E-vitamin kan også fås som en salve, som er et godt valg hvis du for eksempel har såre brystvorter i forbindelse med amming. En E-vitaminsalve har en tykk konsistens, noe som er bra for mindre områder som sprukne lepper. Du kan også få E-vitamin i olje, for eksempel i kroppsolje, som passer godt til større områder som strekkmerker.

Uansett om det er en del av din daglige rutine eller et ekstra trinn i skjønnhetsbehandlingen din, kan E-vitamin hjelpe deg med å forbedre huden din og gi deg den ønskede strålende gløden.

Viktig å vite

 • Det finnes ulike typer matvarer som nøtter, frø, ost og eggeplommer
 • Hvis du tar det som kosttilskudd, må det tas sammen med mat, da det er et fettløselig vitamin
 • Vitamin C og E-vitamin er en veldig god kombinasjon i hudpleie

Utforsk vårt utvalg av hudpleie med E-vitamin her 👉

Velkommen til Luxplus