Kun for medlemmer:
  • Spar på alt
  • Alltid gratis frakt
  • Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Hvilken undertone har huden min?

Hvilken undertone har huden min?

Av Camilla Svensson | Skjønhetsekspert
Matcher din splitternye foundation ikke med din undertone? Vet du i det hele tatt hvilken undertone du har? Hvis ikke, så finn det ut her!

Du har garantert opplevd det... Du har akkurat kjøpt en ny foundation, som du gleder deg til å prøve. Du har styr på resten av sminkesakene dine, sminkekostene ligger klar og du er i gang med å påføre fundationen i ansiktet. Der er bare ett problem… Plutselig ser du deg selv i speilet og oppdager til forskrekkelse, at du ser helt oransje ut? Eller kanskje grå og trist? Kanskje til og med rosa?

Det skjer fordi undertonen på dine sminkeprodukter ikke matcher deg. Men frykt ikke - etter du har lest denne artikkelen har du totalt styr på din huds undertone dine fundationfarger.


Hva er undertoner?

Først og fremst, alle hudtoner har en undertone, som også er en av grunnene til at flere brands produserer makeupprodukter, som passer forskellige hudfarger og undertoner.

Når du skal velge den helt riktige sminke til din hud, handler det derfor ikke kun om hvor lys eller mørk din hudtone er. Ditt sminkeprodukt skal også matche din undertone, i hvert fall hvis du gjerne vil mestre din makeup-look som en profesjonell makeupartist.

Du kan f.eks. kjøpe sminke til ansiktet, som ofte er delt inn enten varmkald eller nøytral. Det er den undertonen som alltid skinner gjennom din hud. Selvom din hudfarge endrer seg, når den f.eks. utsettes for sol eller får hudproblemer som rosacea og hyperpigmentering, så er din huds undertone alltid den samme. Et fåtall av makeupprodukter er utviklet til oliven undertone med en grønlig varm tone. En hudtone med oliven undertone skal ofte finne sin match i varme undertoner også.

Hvordan finner jeg min undertone?

Nå som du har styr på hva det hele går ut på, så må du lære hvordan du finner din egen undertone. Vi har samlet et par undertone tips du kan følge for å spotte din huds ikke alltid så synlige undertone.

Tips 1. Se på dine årer

Hvis du kan se dine årer, kan du muligens bruke deres farge til å identifisere din undertone. Først og fremst må du se på årene i dagslys - eller bare stille deg foran vinduet, så det naturlige lys rammer huden din. Studer grundig dine blodårer. Er de mer blå, grønn eller midt i mellom?

Varm undertone → Dine blodårer ser grønne ut


Kald undertone → Dine blodårer ser blå ut

Nøytral undertone → Dine blodårer ser blå-grønne ut


Husk! Din huds undertone er ikke avhengig av din fargedybde. Du kan absolutt ha en mørk hudtone og samtidig en kald undertone. Motsatt kan en helt lys hudtone også ha en varm undertone.

Men det kan være litt vanskelig å kjenne igjen din undertone ved bare å se på den. Kanskje du kan tenke tilbake til, da du prøvde din nye foundation. Hva var det som ikke fungerte?

Tips 2. Hvordan ser din foundation ut på huden?


👉🏼 Du har en varm undertone, hvis du opplever at ansiktet får en grålig tone, så kan din nye foundation ha en for kald undertone og du skal derfor ty til en med mere varm undertone. Varme undertoner har en tendens til å se bedre ut med en lett gul foundation.

👉🏼 Du har en kald undertone, hvis du opplever at ditt ansikt blir oransje av din foundation, så har du valgt en for varm undertone og skal derfor søke mot de kalde og nøytrale toner.

👉🏼 Du har en nøytral undertone, hvis du opplever at ansiktet blir rosa, så har du valgt en for kald undertone på din foundation. Prøv å se etter noen varme og evt. nøytale undertoner.

OBS! Hvis du mener, at flere av punktene på kald og varm undertone beskriver deg, så er det stor sjanse for at din undertone er nøytral.

Nå har du forhåpentlig en bedre indikasjon av, hva du skal se etter neste gang du kjøper sminke og er på jakt etter det perfekte fargematch til din hud.
Velkommen til Luxplus