Kun for medlemmer:
 • Spar på alt
 • Alltid gratis frakt
 • Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Alt du trenger å vite om Kollagen

Alt du trenger å vite om Kollagen

Av Merna Al Murady | Farmakolog
Har du hørt om kollagen? Det er faktisk en hudpleieingrediens du ikke kan unngå hvis du ønsker å opprettholde hudens smidighet og fasthet.

Er du klar til å gi huden din litt kjærlig oppmerksomhet? Da skal vi introdusere kollagen - huden din nye bestevenn! Denne fantastiske ingrediensen har for lengst tatt skjønnhetsverdenen med storm, og vi er her for å avsløre hemmelighetene bak dens magiske evner. Så lene deg tilbake og la oss ta deg med på en reise inn i kollagenets fantastiske univers, hvor strålende hud er det ultimate målet.

Fordeler

 • Reduserer dybden av rynker
 • Øker hudens fasthet og glød
 • Får huden til å fremstå mer ungdommelig
 • Sterke knokler og muskler
 • Vakkert og glansfullt hår og negler
 • Smidige ledd

Hva er kollagen og hva er det laget av?

Kollagen er et stoff kroppen produserer. Det er et protein som består av ulike aminosyrer. Det finnes 6 typer kollagen i kroppen. Kollagen 1 og 3 finnes i hud, knokler og muskler. Kollagen 2 finnes i ulike brusk og ledd. De mest dominerende aminosyrene er glysin, hydroksyprolin og prolin.

Hva er kollagen bra for?

Kollagen er ansvarlig for å opprettholde hudens struktur og elastisitet. Med alderen reduseres kroppens naturlige produksjon av kollagen, noe som fører til tap av hudens fasthet og utseendet av fine linjer og rynker. Ved å tilføre kollagen til hudpleierutinen din kan du gjenoppbygge og styrke hudens bindevev, noe som gir deg en jevnere, fastere og mer ungdommelig hud. I tillegg til sin anti-aldringseffekt har kollagen også en fuktighetsgivende virkning som forbedrer hudens fuktighet og gir en strålende glød. Så hvis du ønsker å bevare en sunn og ungdommelig hud, er kollagen den ultimate nøkkelen for å låse opp en strålende og oppfriskende utstråling. Og hvis du ønsker å gjøre noe aktivt for å redusere rynker, fine linjer osv., kan du tilføre kroppen kollagen i form av kosttilskudd og hudpleie.

Mangel på kollagen

Kollagen bygger opp hud, hår, negler, knokler og brusk. Når huden begynner å få rynker, eller når man opplever cellulitter, muskel- og leddsmerter, kan det indikere mangel på kollagen. Allerede i en alder av 25-35 begynner kroppen å bryte ned den kollagenen man har.

Kollagen i kosttilskudd

Kollagen finnes i ulike former for kosttilskudd. Du kan få det som kollagenkapsler, i flytende form eller som kollagenpulver. Hvis du belaster leddene mye på grunn av aktivitet, er kollagentilskudd en god idé å supplere med. Det hjelper hvis du ønsker å ta vare på både det indre og ytre. Hvilken form for kollagen du bør velge avhenger av dine personlige preferanser.

Hvor mye kollagen per dag?

Det anbefales å ta 5-10 gram kollagen daglig, men dette kan variere avhengig av hvilken form du velger. Når du velger å investere i kollagen, er det en god idé å kjøpe kollagentilskudd med C-vitamin, da C-vitamin er viktig for kollagensyntesen.

Hvor lang tid tar det å se resultater med kollagentilskudd?

For å oppnå resultater må du ta kollagen i minst 3 måneder. Du kan trygt ta kollagen året rundt.

Viktig å vite

 • Hvis du ønsker å opprettholde kollagen, er regelmessig trening en god idé
 • Bruk solbeskyttelsesmiddel for å unngå UV-stråling, da dette kan skade kollagenet du har
 • Nikotin gjør huden tynnere, og dermed er det større risiko for tidlig aldring av huden
 • Produksjonen av kollagen kan økes gjennom visse matvarer, som sjømat, kjøtt og fjærkre
 • C-vitamin er viktig for kollagensyntesen, og det er derfor gunstig å innta det sammen med kollagenet

Kollagen i hudpleie

Det finnes en rekke hudpleieprodukter som inneholder kollagen. Imidlertid er det ofte kombinert med andre ingredienser enn bare kollagen, da kollagenmolekylet er for stort til å trenge gjennom hudbarrieren.

Kollagen i kremer

Kollagenkremer har blitt mer utbredt de siste årene. Det er en god idé å se etter kremer som inneholder vitamin A, da dette er en god kombinasjon med kollagen. Det fukter huden og gjør den mer elastisk og fast.

Kollagen i serum

Et serum har en tynnere konsistens, men det trenger dypere inn i huden enn en krem. Det er en god idé å velge et serum som inneholder vitamin C, da det hjelper med produksjonen av kollagen.

Utforsk vårt utvalg av hudpleie med kollagen her 👉

Velkommen til Luxplus