Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Alt du trenger å vite om Kollagen

Alt du trenger å vite om Kollagen

Av Merna Al Murady | Farmakolog
Har du hørt om kollagen? Det er faktisk en hudpleieingrediens du ikke kan unngå hvis du ønsker å opprettholde hudens smidighet og fasthet.

Er du klar til å gi huden din litt kjærlig oppmerksomhet? Da skal vi introdusere kollagen - huden din nye bestevenn! Denne fantastiske ingrediensen har for lengst tatt skjønnhetsverdenen med storm, og vi er her for å avsløre hemmelighetene bak dens magiske evner. Så lene deg tilbake og la oss ta deg med på en reise inn i kollagenets fantastiske univers, hvor strålende hud er det ultimate målet.

Fordeler

 • Reduserer dybden av rynker
 • Øker hudens fasthet og glød
 • Får huden til å fremstå mer ungdommelig
 • Sterke knokler og muskler
 • Vakkert og glansfullt hår og negler
 • Smidige ledd

Hva er kollagen og hva er det laget av?

Kollagen er et stoff kroppen produserer. Det er et protein som består av ulike aminosyrer. Det finnes 6 typer kollagen i kroppen. Kollagen 1 og 3 finnes i hud, knokler og muskler. Kollagen 2 finnes i ulike brusk og ledd. De mest dominerende aminosyrene er glysin, hydroksyprolin og prolin.

Hva er kollagen bra for?

Kollagen er ansvarlig for å opprettholde hudens struktur og elastisitet. Med alderen reduseres kroppens naturlige produksjon av kollagen, noe som fører til tap av hudens fasthet og utseendet av fine linjer og rynker. Ved å tilføre kollagen til hudpleierutinen din kan du gjenoppbygge og styrke hudens bindevev, noe som gir deg en jevnere, fastere og mer ungdommelig hud. I tillegg til sin anti-aldringseffekt har kollagen også en fuktighetsgivende virkning som forbedrer hudens fuktighet og gir en strålende glød. Så hvis du ønsker å bevare en sunn og ungdommelig hud, er kollagen den ultimate nøkkelen for å låse opp en strålende og oppfriskende utstråling. Og hvis du ønsker å gjøre noe aktivt for å redusere rynker, fine linjer osv., kan du tilføre kroppen kollagen i form av kosttilskudd og hudpleie.

Mangel på kollagen

Kollagen bygger opp hud, hår, negler, knokler og brusk. Når huden begynner å få rynker, eller når man opplever cellulitter, muskel- og leddsmerter, kan det indikere mangel på kollagen. Allerede i en alder av 25-35 begynner kroppen å bryte ned den kollagenen man har.

Kollagen i kosttilskudd

Kollagen finnes i ulike former for kosttilskudd. Du kan få det som kollagenkapsler, i flytende form eller som kollagenpulver. Hvis du belaster leddene mye på grunn av aktivitet, er kollagentilskudd en god idé å supplere med. Det hjelper hvis du ønsker å ta vare på både det indre og ytre. Hvilken form for kollagen du bør velge avhenger av dine personlige preferanser.

Hvor mye kollagen per dag?

Det anbefales å ta 5-10 gram kollagen daglig, men dette kan variere avhengig av hvilken form du velger. Når du velger å investere i kollagen, er det en god idé å kjøpe kollagentilskudd med C-vitamin, da C-vitamin er viktig for kollagensyntesen.

Hvor lang tid tar det å se resultater med kollagentilskudd?

For å oppnå resultater må du ta kollagen i minst 3 måneder. Du kan trygt ta kollagen året rundt.

Viktig å vite

 • Hvis du ønsker å opprettholde kollagen, er regelmessig trening en god idé
 • Bruk solbeskyttelsesmiddel for å unngå UV-stråling, da dette kan skade kollagenet du har
 • Nikotin gjør huden tynnere, og dermed er det større risiko for tidlig aldring av huden
 • Produksjonen av kollagen kan økes gjennom visse matvarer, som sjømat, kjøtt og fjærkre
 • C-vitamin er viktig for kollagensyntesen, og det er derfor gunstig å innta det sammen med kollagenet

Kollagen i hudpleie

Det finnes en rekke hudpleieprodukter som inneholder kollagen. Imidlertid er det ofte kombinert med andre ingredienser enn bare kollagen, da kollagenmolekylet er for stort til å trenge gjennom hudbarrieren.

Kollagen i kremer

Kollagenkremer har blitt mer utbredt de siste årene. Det er en god idé å se etter kremer som inneholder vitamin A, da dette er en god kombinasjon med kollagen. Det fukter huden og gjør den mer elastisk og fast.

Kollagen i serum

Et serum har en tynnere konsistens, men det trenger dypere inn i huden enn en krem. Det er en god idé å velge et serum som inneholder vitamin C, da det hjelper med produksjonen av kollagen.

Utforsk vårt utvalg av hudpleie med kollagen her 👉

Velkommen til Luxplus

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap. Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Du kan si opp medlemskapet ditt til slutten av en medlemsperiode. Les mer

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Vi kjøper et stort utvalg produkter med ekthetsgaranti direkte fra de største leverandørene – slik at våre medlemmer kan få dem billig.

Vil du også si farvel til høye priser? Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap med din første bestilling.

Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Og du kan si opp medlemskapet ditt når som helst til slutten av en medlemsperiode. Les mer