Kun for medlemmer:
  • Spar på alt
  • Alltid gratis frakt
  • Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Nyt solen med god samvittighet når du bruker solkrem

Nyt solen med god samvittighet når du bruker solkrem

Av Camilla Svensson
Sommeren er rett rundt hjørnet, og det betyr sol, strand og ... solkrem! Les alt om solkrem og hvorfor det er viktig for huden din.

Åh, sommeren. Sol, sand og hav. Hvem elsker ikke å tilbringe en dag på stranden med venner, en kald drikke i hånden og føttene begravd i sandet? Men husk - når du er ute i solen, er det viktig at du beskytter huden din mot dens farlige UV-stråler. Og den beste måten å gjøre det på er med en god solkrem!

I denne artikkelen får du alle de beste tipsene for å velge den helt riktige solkremen for din hudtype. Vi dykker ned i hvorfor det er en god idé å inkorporere solkremen allerede i vår garderobe.

Så lene deg tilbake, ta en slurk av din iskalde drikke og la oss dykke ned i verdenen av solkremer sammen. Fra sprayflasker til lotioner og solstifter - vi har dekket alt. Og med vår liste over de 6 mest populære solkremene, vil du helt sikkert være klar til å nyte sommeren fullt ut!


Slik fungerer solkrem

Solkrem beskytter huden mot skadelige UV-stråler fra solen. Solkrem fungerer som et ekstra filter som omfavner huden din og beskytter den mot solens ultrafiolette stråler (mer om dette senere). Når solkremen påføres på huden, skaper den et beskyttende lag som reduserer mengden av UV-stråler som trenger igjennom og skader huden. Det finnes to hovedtyper av solkrem: fysisk og kjemisk solkrem.

Fysisk solkrem

Denne typen solkrem inneholder mineraler somtitandioksid og sinkoksid som reflekterer UV-stråler og hindrer dem i å trenge gjennom huden. Fysiske solkremer kan ofte ha en tykkere konsistens og kan etterlate en hvit eller gråaktig film på huden. Disse solkremene er ideelle for personer med sensitiv hud, siden de ikke trenger inn i huden, men danner en beskyttende barriere på overflaten. 

Kjemisk solkrem

Denne typen solkrem inneholder derimot kjemiske filtre som absorberer UV-strålene og omformer dem til varmeenergi, som deretter frigjøres fra huden. Kjemiske solkremer kan brukes av alle hudtyper, men er ofte spesielt egnet for personer med normal til fet hud, da disse kjemiske solkremene ofte har en lettere konsistens og er mer behagelige å påføre enn fysisk solkrem.

Svanemerket stiller strenge krav til solfiltre i sine produkter og tillater ikke filtre som er mistenkt for å være hormonforstyrrende eller allergifremkallende. Begge typer solkrem kan derfor trygt brukes hvis de er svanemerket.


Kjenn forskjellen på solkremtypene

Når solen skinner og temperaturen stiger, er det viktig å beskytte huden din mot dens skadelige stråler. Og vi vet alle at solkrem er en viktig del av denne beskyttelsen. Men med så mange forskjellige typer og konsistenser å velge mellom, kan det være litt utfordrende å finne den perfekte solkremen for deg. Heldigvis finnes det et stort utvalg av solkremer som kan tilpasses ulike behov og preferanser.

  • Flytende solkrem - den enkle løsningen

Flytende solkrem er den mest populære typen solkrem, og det er lett å forstå hvorfor. Det er enkelt å påføre og blir raskt absorbert av huden. Flytende solkrem finnes i ulike konsistenser, inkludert lotion og gel. Hvis du foretrekker en lett konsistens, er flytende solkrem et godt valg for deg.

  • Solstift og stiftsolkrem - for små og store områder

Solstift og stiftsolkrem er en praktisk løsning for små og store områder. Solstift er ideell for å beskytte sensitive områder som lepper, nese og ører, mens stiftsolkrem er god for å beskytte større områder på ansikt og kropp. Begge er praktiske å ha med på farten og er enkle å påføre på huden.

  • Spray solkrem - for vanskelig tilgjengelige steder

Spray solkrem er en rask og enkel måte å påføre solkrem på kroppen. Den er ideell for vanskelig tilgjengelige steder som ryggen, og den er super praktisk for barn. Spray solkrem finnes i ulike typer, inkludert en mist eller en sprayflaske.

  • Mousse solkrem - lett og luftig

Mousse solkrem er en lett og luftig type solkrem som er enkel å påføre og spre utover huden. Den blir raskt absorbert og etterlater ikke en fet følelse på huden. Mousse solkrem er et godt valg for de som ønsker en lett og behagelig solkrem.

Uansett hvilken konsistens du foretrekker, er det viktig å velge en solkrem med en passende solfaktor og påføre den jevnt og i tilstrekkelige mengder for å beskytte huden din mot solens skadelige stråler.

Solkrem til forskjellige behov

I tillegg til de klassiske solkremtypene finnes det et bredt utvalg av produkter med SPF som kan tilpasses forskjellige behov og hudtyper.

For eksempel finner du solkrem spesielt designet for barn som har en mer sensitiv hud, samt sports-solkrem som er mer vann- og svetteresistent for å beskytte mot solen under fysisk aktivitet. Du finner ansiktskrem med SPF som gir ekstra beskyttelse mot UV-stråler og samtidig gir fuktighet og pleie til huden i ansiktet. Disse kan også ha anti-aging egenskaper og hjelpe med å forebygge rynker og solskader i huden.

Havvennlig solkrem

Solkremer kan ha en negativ innvirkning på havmiljøet og spesielt korallrev, hvis de inneholder skadelige kjemikalier som oxybenzone og octinoxate. For å unngå disse skadelige ingrediensene, bør man velge havvennlig solkrem (ja - de finnes), som er formulert med ingredienser som ikke skader havmiljøet.

Disse solkremene er også biologisk nedbrytbare, noe som betyr at de naturlig brytes ned og ikke skader havmiljøet. Så neste gang du planlegger en tur til stranden, bør du vurdere å bytte til en havvennlig solkrem for å beskytte både deg selv og havmiljøet.


Leppepomade med SPF - din nye beste venn

Mens vi sørger for å beskytte huden vår med solkrem, glemmer vi ofte leppene våre. Leppenes sensitive hud kan lide av solskader på samme måte som resten av huden vår, og det kan føre til ubehagelige og smertefulle tørre lepper.

Men med en leppepomade med SPF kan du beskytte leppene dine mot solskader og samtidig gi dem nødvendig fuktighet og pleie. Når du velger en leppepomade med solfaktor, kan du velge mellom SPF-nivå, ingredienser, konsistens og duft og smak. Bruk leppepomaden regelmessig for å holde leppene sunne og beskyttet mot solen.


Solbeskyttelsesfaktoren er viktig!

Det kan være vanskelig å finne ut når du skal bruke en solkrem med lav faktor og når du skal bruke en solkrem med høy faktor. Ifølge Miljøstyrelsens tips for solbeskyttelse beskytter de forskjellige faktorene på denne måten:

Faktor 15-25 gir middels solbeskyttelse og blokkerer for 93% av solens UV-stråler

Faktor 30-50 gir høy beskyttelse og blokkerer for 96% av solens UV-stråler

Faktor 50 gir meget høy beskyttelse og blokkerer for 98% av solens UV-stråler

Myte eller sannhet: Kan man bli brun med høy SPF?

Er du en av de mange soltilbederne som feilaktig tror at en høy solfaktor forhindrer deg i å bli brun, og derfor velger en solkrem med lavere faktor? Tenk igjen! Sannheten er at du fortsatt kan oppnå en vakker solbrun farge på kroppen selv om du bruker en solkrem med høy faktor. Det kan ta litt lenger tid, men til gjengjeld tar du bedre vare på huden din. Så ta deg tid til å beskytte deg selv mot solens skadelige stråler med en høy solfaktor og nyt solen med ro i sinnet.

UVA- og UVB-stråler - hva gjør de med huden?

Solbeskyttelse er viktig om sommeren på grunn av den høye UV-strålingen. Men det er også nødvendig om våren, selv om været er kjølig, siden UV-indeksen fortsatt kan være høy. UV-indeksen angir intensiteten av UV-strålingen og er en god måte å vite når man skal beskytte seg. Solens stråler består av usynlige ultraviolette stråler - vi kan dele dem opp i 3 typer:

UVC-stråler

UVC-strålene er den korteste bølgelengden av UV-strålene. Disse strålene absorberes av ozonlaget, noe som beskytter livet på jorden.

UVA-stråler

UVA-stråler er lengre og trenger dypere inn i hudens DNA og forårsaker tidlig aldring og rynker. UVA-strålene utgjør 95% av de ultraviolette strålene som treffer jordens overflate. De passerer gjennom skyer, glass og hudens øverste lag.

UVB-stråler

UVB-strålene er kortere og forårsaker solbrenthet og hudskader. Gjentatte solbrentheter øker risikoen for hudkreft.


De 6 beste solkremene du ikke vil gå glipp av i år

Med solfylte dager rett rundt hjørnet, er det på tide å oppgradere solkrem-samlingen din! Vi har samlet de beste solkremene med SPF for både kropp og ansikt, slik at du kan nyte solen uten å bekymre deg for skadelige UV-stråler. Kanskje du vil finne en ny favoritt blant dem?

1. Beauty of Joseon

Relief Sun Rice + Probiotics SPF50+ PA++++

Opplev en solkrem-sensasjon som gir hudpleiefordeler! Beauty of Joseon solkrem er den nyeste stjernen innenfor koreansk skjønnhetsindustri.

Den beskytter ikke bare huden din mot skadelige UV-stråler med høy SPF50+ og PA++++, men er også beriket med 30% ris ekstrakt og probiotika som styrker hudens naturlige beskyttelsesbarriere og gir en lett og fuktighetsgivende følelse. Solkremen er rik på antioksidanter som beskytter huden mot miljøskader og aldring, og den absorberes raskt uten å etterlate huden fet eller klissete.

Prøv den nå og oppdag hvorfor den har tatt verden med storm!

Kjøp nå

2. Dermalogica

Protection 50 Sport SPF50 Sunscreen

Beskytt huden din mens du utforsker verden og driver med dine favorittidretter!

Denne vannfaste solkremen gir bredspektret beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler og inneholder beroligende ingredienser som beskytter huden mot irritasjon og for tidlig aldring. Dermalogica Protection 50 Sport SPF50 Sunscreen inneholder lakris ekstrakt som gir ekstra beroligelse til solskadet hud.

Med dens lette konsistens absorberes den raskt og etterlater ikke en fet følelse. Ta den med deg til stranden eller til bassenget for å få best mulig beskyttelse mot solens stråler.

Kjøp nå

3. Nivea

Sun Protect & Moisture Sun Spray SPF30

Få en problemfri og enkel påføring av solkrem med denne klassiske solsprayen fra Nivea. Den lette solsprayen gjør det enkelt å fordele solkremen jevnt over hele kroppen, slik at du slipper å bruke hendene til å gni og massere den inn.

Den er fylt med fuktighetsgivende ingredienser som pleier huden din og beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. I tillegg har den en vannfast teknologi som gjør den til det perfekte valget når du skal på eventyr i vannet. Nå kan du nyte tiden din i solen og samtidig beskytte huden mot solbrenthet!

Kjøp nå

4. Coola

Classic Body Spray Piña Colada SPF30

Få en frisk og lett beskyttelse mot solens skadelige UVA- og UVB-stråler med Coola solsprayen. Denne solsprayen er ikke bare effektiv, men den dufter også deilig av tropisk piña colada - sommer året rundt!

Solkremen inneholder naturlige ingredienser som økologisk kokosolje og aloe vera som fukter og beroliger huden, samtidig som den beskytter. Den er vannfast i opptil 40 minutter og kan påføres på hele kroppen. Og har jeg sagt at den også er cruelty-free og fri for skadelige kjemikalier, så det er et miljøvennlig valg?

Kjøp nå

5. Derma

Sun Sollotion SPF50

Er du en solglad vannhund som elsker å dykke ned i det krystallklare vannet? Med Derma solkrem kan du gi korallrevene en pause og nyte solen med god samvittighet. Den er nemlig Svanemerket og korallvennlig!

Solkremen er også perfekt for deg med sensitiv hud, da den er fri for parfyme og fargestoffer. Med sin vannfaste og fuktighetsgivende formel kan du holde huden beskyttet og hydrert under alle dine utendørsaktiviteter. Den brede SPF50-beskyttelsen beskytter effektivt mot både UVA- og UVB-stråler uten å etterlate en "hvit farge" på huden.

Kjøp nå

6. Nuxe

Sun Face Cream SPF50

Få en solbeskyttelse som passer perfekt til ansiktet ditt med Nuxe solkrem med faktor 50! Denne solkremen inneholder fuktighetsgivende ingredienser som gir huden din langvarig hydrering og beskyttelse samtidig som den bevarer din solbrune farge.

Med dens lette konsistens absorberes solkremen raskt, slik at du kan nyte solens varme stråler uten å bekymre deg for en fet eller klissete følelse på huden. Beskytt ansiktet ditt mot solskader og tidlig aldring av huden med Nuxe solkrem, og se strålende ut på dine solfylte eventyr!

Kjøp nå


Gjør sommeren trygg: 10 tips for å unngå solbrenthet

Når solen skinner, er det fristende å nyte de varme, lyse og D-vitaminrike strålene. Men det er viktig at du husker å bruke solkrem, for solstrålene kan være skadelige for huden din, enten du er i Norge på sommerferie eller på en romantisk tur til Barcelona. Her er noen praktiske tips for å unngå å bli solbrent:

1. Velg riktig solkrem til din hudtype

Velg en solkrem som passer din hudtype, for eksempel en oljefri solkrem for fet hud eller en fuktighetsgivende solkrem for tørr hud.

2. Påfør solkrem før du går ut i solen

Påfør solkrem minst 15-30 minutter før du går ut i solen, slik at den kan trenge inn i huden og begynne å virke.

3. Påfør solkrem jevnlig

Solkrem bør påføres på nytt hver 2. time eller etter svømming eller mye svetting. Husk å bruke solkrem på alle områder som er utsatt for sol, inkludert ansikt, nakke, armer og ben.

4. Bruk en tilstrekkelig høy solfaktor

Velg en solkrem med en solfaktor på minst 30 for å beskytte deg mot skadelige UV-stråler.

5. Beskytt deg mot både UVA- og UVB-stråler

Velg en solkrem som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler.

6. Beskytt deg mot solen hele året

Husk at solkrem bør brukes hele året, selv på skyggefulle dager, da solen fortsatt kan skade huden din.

7. Bruk solkrem med vannfasthet

Hvis du svømmer eller svetter mye, bruk en solkrem som er vannfast. 

8. Beskytt deg mot sola på andre måter

Bruk en hatt eller parasoll for å beskytte ansiktet og kroppen mot direkte sollys. 

9. Pause i skyggen

Ta pauser fra solen og hold deg i skyggen, spesielt når du er på stranden eller i parken i de varmeste timene på dagen (mellom kl. 11 og 15).

10. Gi huden fuktighet

Bruk aftersun eller andre kjølende kremer for å lindre huden hvis du blir solbrent. Og husk å drikke rikelig med vann for å unngå dehydrering og holde huden fuktig.

Velkommen til Luxplus