Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Beauty Hack: Leppestiftens hemmelige bruksområder

Beauty Hack: Leppestiftens hemmelige bruksområder

Av Sulaima Tollesen | Skjønnhetsekspert
Du kan bruke leppestift til mye mer enn bare leppene. Det multifunksjonelle produktet kan faktisk brukes til andre ting! Her er våre 5 beste hacks.

Er du klar over at du kan bruke dine sminkeprodukter til flere ting, enn de faktisk er beregnet til? Ikke det? Vell - det kan du! Mange sminkeprodukter er nemlig multifunksjonelle og kan enkelt brukes til mye mere enn deres primære formål.

Et av de mest allsidige produkter er leppestift og i denne artikkelen presenterer vi for deg, 5 praktiske leppestift hacks, som ikke har noe med leppene å gjøre!

Hack #1: Bruk leppestift som den perfekte cream blush

Det er kanskje old news, men en leppestift er faktisk den helt perfekte creame blush. Og det er overraskende mange forskjellige farger og finisher, som funker. Ønsker du en forsiktig og naturlig finish, så ta en gammelrosa eller rosa leppestift. Liker du en mer sommerlig og flørtende look, så bruk en frekk rødoransje eller en korallfarget leppestift. Og ønsker du et mer sofistikert og dramatisk uttrykk, så burde du prøve en leppestift i røde, bordeaux og lilla nyanser.

Både matte og shiny leppestifter kan brukes som creame blush. Du kan både bruke en leppestift, som er mer til den transparente side eller en leppestift med en høypigmentert formel. Går du for sistnevnte kan du med fordel påføre bare litt om gangen, så du ikke plutselig har påført for mye farge. 

Hack #2: Naturlig contour med en brun leppestift

Elsker du også en sculpted look? Før du kaster penger etter en contourstick, så se om ikke du har en brun leppestift i samlingen. Med en brun eller mørk nude nyanse kan du nemlig skape den perfekte contour. 

Contouring er faktisk ikke komplisert. Contouring er engelsk for “kontur” og begrepet dekker over teknikker, som er med til å fremheve konturer og markere ansiktstrekkene dine. Ønsker du f.eks å fremheve kinnbeina kan du plassere litt brun leppestift langs undersiden av kinnbeina. Du kan også bruke din contour-leppestift til å få din neserygg til å fremstå smalere og du kan også påføre fargen langs kjevelinjen for et mer snatched look. Blend din contourfarge inn i huden med en makeupbørste eller med fingrene. 

Hack #3: Få sotete smokey eyes med leppestift

Smokey eyes er en klassiker når det kommer til makeup. De sotete, mørke øyne leder tankene mot lange, søvnløse netter og oser av sensualitet. Tenk Brigitte Bardot med det volumniøse håret og de forførende, sotete øyne. Denne looken kan du enkelt skape ved bruk av leppestift. Smokey eyes trenger ikke å være sorte! Ta en leppestift i en gammelrosa, mauve eller nude nyanse og dupp den over øyelokket med fokus på den ytterste delen ut fra nesen. Blend den lett ut med en blendingbrush eller bare med fingrene.

NB! Noen opplever at deres øyne er sensitive for forskjellige makeupprodukter, også leppestift. Før du bruker leppestift som øyenskygge bør du derfor alltid teste på et et lite hudområde ved øynene før du går all in. Hack #4: Bruk oransje leppestift som color corrector

Har du hørt om color correction? Color correction er et begrep, som dekker over bruken av kremprodukter med fargepigmenter til å nøytralisere uønskede farger i ansiktet. Det varierer fra person til person hvilken undertone huden har, og dermed også hvilke farger du skal bruke for å nøytralisere huden.

Mørke ringer under øynene har ofte en blågrønn nyanse. I den motsatte enden av fargesirkelen ligger oransje, derfor kan du altså bruke oransje nyanser til å nøytralisere blågrønne ringer under øynene. 

Har du en leppestift i en oransje farge, prøv å påfør et tynt lag av den på dine mørke ringer under øynene. Påfør fargen forsiktig og la den sette seg i et minuts tid. Dekk deretter til området med din favoritt concealer og voilà: Color correction done right.

Hack #5: Gi en frosted leppestift nytt liv som highlighter

Har du en klassisk frosted lipstick? En som ikke har spesielt mye farge, men har masse glitter og shine? De var hotte på 2000-tallet og er så smått på vei tilbake. Er du den heldige eier av en leppestift med masse shine og ganske lite farge, så kan du bruke den som en glødgivende highlighter, der du ønsker at huden skal reflektere lys. 

Påfør litt av leppestiften på neseryggen, under øyenbrynene, på amorbuen eller på kinnbeina og oppnå et lekkert dewy look.

Fordeler ved å bruke ett produkt til flere formål

Kanskje sier det seg selv, men la oss uansett fremheve noen av de mange fordelene ved å bruke sine produkter, som f.eks en leppestift, til flere forskjellige formål. 

- Spar tid om morgenen. Tiden er knapp, du skal snart ut av døren og makeup har du så vidt tid til - så det skal gå raskt! Du har garantert opplevd det. Spar tid ved å bruke ett produkt til flere formål. I stedet for å kaste bort tid på å tømme sminkepungen for å finne den helt perfekte blush eller rouge, så grip din favoritt leppestift og la den gjøre jobben for deg. 

- Mere plass i håndbagasjen. Skal du ut å reise? Heldige deg! Hvis du bare skal reise med håndbagasje kan det være vanskelig å plass til alle dine favoritt produkter. Da kan det være en kjempe fordel, hvis du kan kutte ned på antall produkter. Ta med din favoritt leppestift - den dekker nemlig over halvdelen av dine behov. Pssst! Finn flere reisevenlige produkter her!

- Et mere naturlig finish. Enda en fordel ved å bruke leppestift som makeup i resten av ansiktet er at den blender naturlig og lett inn  i huden og gir en pen, naturlig finish.


Velkommen til Luxplus