Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Grå hårfarge - guide til den perfekte hårfarge

Grå hårfarge - guide til den perfekte hårfarge

Av Camilla Svensson
Lær å omfavne din grå hårfarge. Grå er det nye blond! Les videre, hvor vi gir gode tips og inspirasjon til grå lokker.

Blir du også lei av å måtte gå til frisøren hver måned for å skjule den grå etterveksten i håret? Eller vurderer du en naturlig hårfarge, som passer din hud og din alder? Eller kanskje du leker med ideen om forandring, og er inspirert av alle de unge som velger en vakker grå hårfarge med et sølv skjær?

Bare rolig... Den grå hårfargen er slett ikke så ille. Det kan faktisk være utrolig vakkert! Tror du oss ikke? Les videre her, så får du alle mulige tips og triks til hvordan du selv kan få mest mulig ut av den grå hårfargen din, samt inspirasjonsbilder, som kanskje kan gi deg det siste dyttet i den grå retningen.

Grå hårfarge trender!

Det kan ikke benektes, grått hår har vært en av de mest omtalte hårfargene det siste året. Grått hår iøynefallende i seg selv, og det er definitivt flere av oss, som febrilsk har googlet hvordan man skjuler grått hår. Men det de siste årene, har det vært et enda større samtaleemne, om hvordan du omfavner grått hår, og til og med hvordan du farger grått hår selv.

Den grå hårfargen har blitt en skikkelig trend – og vi elsker den! Grå hårfarge er kanskje ikke umiddelbart den hårfargen, som mange trodde ville bli populær, da de fleste ofte ønsker å skjule de kjedelige grå hårene. Imidlertid kan de mange nyansene av grå hårfarge virkelig gjøre noe når det kommer til styling av håret! Den grå hårfargen er både vakker å se på og ekstremt unik – velger du en grå hårfarge vil du utvilsomt få en hårfarge som skiller seg ut fra mengden.


Omfavn din naturlige grå hårfarge

Den grå hårfargen er på moten, så ingen grunn til panikk hvis du nettopp har oppdaget de første grå hårene dine som har begynt å dekorere frisyren din. Grått hår er en del av naturens gang, og de fleste av oss må bære en grå prakt, på et eller annet tidspunkt. Det er opp til deg om du vil bekymre deg for det eller omfavne de grå lokkene og se det som noe vakkert.

__________________________________________________

Fun fact! Ditt hår er faktisk ikke grått.
Hvis du ser det under et mikroskop,
kan du se at det er gjennomsiktig. kult!

Komplimenter din grå hårfarge med hudtonen din

Den grå hårfargen kan være en vanskelig hårfarge å rocke, selv om den overraskende nok kan brukes av alle hudtoner. Det er imidlertid fortsatt forskjell på hvor flatterende det er for huden din, hvis du bruker det i en lys eller mørk nyanse. Et godt tips er å matche den grå hårfargen med undertonene i ditt naturlige hår eller undertonen i huden din:

Varm undertone → Dine årer ser grønnlig ut

Hvis undertonen din er varm, gå for en mørkegrå hårfarge med mye varme. Er håret ditt naturlig mørkt kan du med fordel velge en mørkegrå hårfarge for en mer "naturlig" look.

Kald undertone → Blodårene dine virker blålige

Har du naturlig en kald undertone, kan du med fordel velge en av de litt lysere grå nyansene. Det samme gjelder din naturlige hårfarge. Hvis håret ditt er veldig lyst, vil en lysere grå hårfarge være flatterende.

6 shades of grey - beviset på at grå hårfarge er IN

Den grå hårfargen kommer i et uendelig utvalg av vakre nyanser, som kan oppfylle drømmene dine om et kaldt og vakkert hår. Det er mørkegrå og lysegrå hårfarger, grå hårfarger som salt and pepper, smokey grey, silver grey og andre. De utallige gråtonene lar deg oppnå forskjellige uttrykk. La oss ta en nærmere titt på de mest populære grå hårfargene som trender akkurat nå:

Salt and pepper

Mestre din 'salt and pepper' grå hårfarge med ultrafine babylights, som blander naturlige grå striper med en dyp base. Det skaper en kald og mørk look – perfekt for deg som fortsatt vil være mørkhåret! På bildet kan du se skuespillerinnen Katie Holmes med mørk salt and pepper hårfarge.

Peekaboo rosa

En grå hårfarge med rosa nyanser kan gjøre omtrent alt! En grå hårfarge kan være trist og matt for noen, her kan det være lurt å gi håret spill med vakre pastellnyanser som f.eks. rosa. Skuespillerinnen Dascha Polanco gjør den grå hårfargetrenden enda mer leken med sin grå og rosa hårfarge.

Edgy grå

Denne grå hårfargen stemmer ikke helt med Pinks fargerike navn, men den mørkegrå hårfargen passer perfekt til  en rockestjerne!

Inside-Out-røtter

Hvis det er en grå hårfarge som virkelig er fascinerende, er det den mørkegrå hårfargen. Den mørkegrå hårfargen har toner av blåaktige eller fiolette undertoner, som vil se bra ut i alle fire årstider. En fordel med denne hårfargen er at den har grå hårfarge i mørkt hår, noe som gir et fint resultat.

Her trenger du ikke være redd for synlig ettervekst, noe som også gjør at hårfargenyansen kan sitte i håret over lengre tid uten at du trenger å bekymre deg for å farge håret. Det er ikke noe nytt at synlig ettervekst har begynt å dominere i de ulike hårtrendene, og det gjelder også den grå hårfargen. Kontrasten mellom de mørke røttene og den kalde grå hårfargen gir ekstra dimensjon. Noen kvinner liker å vise frem sin gråe ettervekst. Se f.eks. hvordan skuespillerinnen Javicia Leslie rocker en vakker mørk ettervekst og grå lokker.

Grå balayage

En grå balayage er flatterende for alle - og og i alle aldre! Bare se på hvordan modellen Nicola Griffen rocker de lange grå balayage-låsene!

Oyster grey

Den ekstra lysegrå hårfargen er en kombinasjon av platinablond med glitrende sølvtoner, som kan ligne litt på innsiden av et østersskall – derav navnet. Hårfargen er skinnede, men den gråaktig glansen er det som fortsatt holder hårfargen i den grå nyansen. Megan Fox rocker det usedvanlig godt! En ting du må huske med denne hårfargen, er at det er viktig at huden din har en varme og glød over seg. Et hint av blush eller bronzer vil bidra til å fullføre looken din. Hvis du foretrekker helt lyse hårfarger, så kan du alltid gå et skritt videre med en sølv hårfarge. Les mer om sølv hårfarge i artikkelen nedenfor:

Sølv hårfarge - guide til den perfekte hårfargen

Brunetter, det blir ikke lett!

Hvis du leker med ideen om å oppnå en grå hårfarge i mørkt hår, så er det ikke bare så enkelt. Når det gjelder å få det perfekte grå håret, er tålmodighet en dyd. Selv om det kan være vanskelig å motstå trangen til å hoppe rett inn i en grå hårfarge for mørkt hår, er det best å gjøre det gradvis. Ønsker du grå hårfarge i mørkt hår, bygg gradvis opp balayage eller highlights, sånn at du ikke risikerer å ødelegge håret ditt. Det vil være en mer subtil overgang og kan legges til med flere blekede seksjoner over tid. Din grå hårfarge trenger ikke å være "lys". Du kan enkelt ha en grå hårfarge i mørkt hår – det tar bare tid og tålmodighet.

Hvordan vedlikeholde og ta vare på din grå hårfarge

Etter enhver type fargebehandling vil håret ditt bli mer skadet og kan miste glansen. Hvis du har vært mørkhåret hele livet, er du kanskje vant til å ha fint, skinnende hår, fordi mørkt hår reflekterer lys veldig godt. Når du får grått hår, føler du at du plutselig mister glansen i håret, fordi lyst hår ikke har samme refleks. For å holde det grå håret ditt i toppform, invester i en god hårkur for å behandle håret ditt med sårt tiltrengt næring og glans.

Forslag til gode hårpleieprodukter for grått hår: Redken Color Extend Graydiant shampoo og balsam, Maria Nila Sheer Silver Masque.

Sølvsjampo for grått hår

Det er faktisk overraskende enkelt å vedlikeholde grått hår hjemme. Unngå at de grå fargene dine blir kobber ved å bruke sølvsjampo og balsam hjemme. Den blå og lilla fargen i sølvsjampoen motvirker gultoner i håret og er med på å forlenge levetiden til den grå hårfargen.

Et godt triks er å påføre sølvsjampoen din i tørt hår og la det virke i ca. 15-30 minutter avhengig av behov. Når du vasker fuktig hår med sølvsjampo, vil vannet fungere som en barriere mellom hårstråene og sølvsjampoen. Ved å påføre sølvsjampoen i tørt hår lar du sjampoen trenge helt inn i hver enkelt hårstrå. På denne måten nøytraliseres gultonene i håret mer effektivt. Vær imidlertid oppmerksom på at håret ditt kan få lilla og blå toner hvis du lar sølvsjampoen være i for lenge.

Se det aktuelle utvalget av sølvsjampo – her.

Toning er din beste venn

Grått hår kan noen ganger se litt grønt ut over tid, hvis det ikke vedlikeholdes regelmessig. Hvis du bestemmer deg for å få en grå hårfarge eller sølv hårfarge, vær oppmerksom på at du sannsynligvis må bruke en skylle- eller toningsfarge i håret hver 2.-3. uke for å bevare fargen.

Gode ​​forslag til grå fargemasker og toningsfarge: Milkshake Color Whipped Cream Light Grey, Milkshake Color Whipped Cream Intense Grey.

__________________________________________________

FAQ

Jeg vil dekke grått hår

Hvis du vil dekke de grå hårene dine, er det flere ting du kan gjøre: Legg til striper, bruk permanent hårfarge som dekker 100 %, bruk en toning farge for et mildt resultat eller bli helt grå!

Kan du farge svart hår grått?

Har du veldig mørkt hår kan du enkelt farge håret grått, men det krever profesjonell hjelp, for det kan lett gå galt. Først må du trekke din naturlige farge ut av håret hvis du er mørkhåret.

Hvorfor får du grått hår?

Håret eldes over tid, og hodebunnen produserer færre og færre pigmenter som gir farge. Grått hår betyr at det ikke er mer pigment i håret ditt.

Hvorfor får noen mennesker ikke grått hår?

Pigmentformasjoner eksisterer i en viss mengde over tid, og jo eldre du blir, jo færre pigmenter dannes. Det varierer fra follikkel til follikkel. Noen hårstrå blir helt grå, mens andre forblir mørke, da det fortsatt er pigmentformasjoner rundt disse hårstråene.

Kan du få grå striper i håret?

Det kan være vanskelig å få grå striper i håret hvis håret ikke allerede er lyst. Har du derimot lyst hår, kan du enkelt lage vakre striper, slik at den grå vekst kan vokse ut på en mer elegant måte.

Velkommen til Luxplus