Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Guide til menskopp

Guide til menskopp

Av Sulaima Tollesen | Skjønnhetsekspert
Har du prøvd en menskopp før? Hvis ikke, så er det på tide! Vi hjelper deg godt på vei til å komme i gang med den populære koppen.

Menskopp er ikke lengre en nyhet, og har for lenge siden fått innpass verden over - og det er det mange gode grunner til. Med en menskopp får du nemlig et produkt som er enkelt å bruke og ikke minst bæredyktig, som hjelper deg godt gjennom din menstruasjon. Her hos Luxplus kan du finne flere forskjellige typer menskopper og på denne siden kan du bli klokere på hvordan du kommer godt i gang med å bruke en!

Hva er en menskopp?

Det er kanskje litt rart å bruke “mens” og “kopp” i ett og samme ord. Men en menskopp er bare en liten skål i myk og hudvennlig silikon, som innføres i skjeden, der den fanger opp mensblodet før det renner ut. På denne måten erstatter menskoppen både bind og tamponger. Menskoppen er gjenbrukbar og skal bare tømmes og vaskes før du kan innføre den igjen.

Menskopp: En bæredyktig, enkel og billige løsning

Kanskje tenker du at det egentlig fungerer fint for deg å bruke bind eller tamponer, så hvorfor egentlig skifte til en menskopp? Men det er det faktisk mange gode grunner til. La oss liste opp noen av de største fordelene ved å bruke en menskopp: • Den kan gjenbrukes og er derfor et miljøvennlig valg

 • Skal ikke tømmes særligt ofte

 • Skal sjeldent skiftes ut - noen kopper kan du bruke i opp til 5 år

 • Tørker ikke ut underlivet, men opprettholder den naturlige fuktbalansen

 • Gir ingen luktplager

 • Kan brukes både om dagen og om natten

 • Uten skadelige kjemikalier


Hvordan bruker man en menskopp?

Det krever litt trening og tilvenning at få styr på både innføring og uttaking av menskoppen, og du må derfor øve litt - men smør deg med tålmodighet, for det er det hele verdt. Man bruker en bretteteknikk til å brette menskoppen sammen, når den skal innføres, men teknikken varierer fra person til person. Den skal typisk prøves et par ganger, før man føler seg helt trygg på den og derfor anbefaler vi at du bruker et truseinnlegg eller et lite bind de første par ganger for å forebygge uhell. Men husk alltid å lese instruksjonene, som følger med produktet.

Sånn setter du inn en menskopp

 1. Plasser deg i en behagelig stilling. Du kan f.eks sette deg på toalettet, sitte på huk, ligge ned eller stå opp. Velg den posisjonen, som du føler deg mest komfortabel i.

 2. Brett menskoppen sammen og før den inn i skjeden.
 3. Når koppen er inne vil du høre et lite popp, når den setter seg og danner vakum. Bruk en finger til å merke rundt koppens bund - er det bulker, så trekk lett i stilken. Merker du motstand, når du trekker, så har det dannet vakuum. 

 4. Hvis koppens stilk irriterer deg eller stikker ut kan du alltid klippe den til. Det gjør du naturligvis ikke mens koppen er innsatt, men mens du har den ute.

 5. Når koppen skal fjernes, skal du igjen være i en behagelig stilling. Trekk forsiktig i stilken inntil du kan får tak i koppens bund. Klem bunden for å bryte vakuummet og ta den forsiktig ut. Tøm koppen i toalettet og skyll den under vannkranen - og voilà, så er den klar til bruk igjen. Første gang du tar menskoppen i bruk, før og etter hver syklus bør du desinfisere menskoppen - det gjøres enkelt ved å koke koppen i en gryte med vann i 7 min.
Hvor ofte skal jeg tømme min menskopp?

De varierer fra person til person hvor ofte man trenger å tømme sin menskopp. De fleste tømmer gjennomsnittlig deres menskopp 4 ganger daglig. Det varierer fra produkt til produkt hvor lenge du det anbefales å la menskoppen sitte i, så sørg for å orientere deg før bruk. En del menskopper kan sitte i opp til 12 timer, og da kan den også være i natten over.

Rengjøring av menskopp

Det er viktig at du rengjør menskoppen før du bruker den for første gang. Før og etter hver syklus skal du desinfisere menskoppen. Det skal gjøres for å fjerne uønskede bakterier og er derfor ekstremt viktig! Du kan desinfisere menskoppenen ved å legge den i en gryte med kokende vann. 

Utover å desinfisere menskoppen skal du også skylle den grundig hver gang du tar den ut. Under din menstruasjon trenger du altså ikke å koke koppen, det er nok å skylle den under kranen hver gang du tar den ut. 

Hvilken størrelse skal jeg velge?

Menskopper kommer i flere størrelser og hvis det er første gang du skal bruke en menskopp er det vanskelig å vite hvilken størrelse, som passer best til deg. I utgangspunktet finnes menskopper i to forskjellige størrelser. Oftest er den minste velegnet til kvinner, som enda ikke har født, mens den største er til kvinder, som har født (vaginalt - ikke ved keisersnitt). Men dette er kun veiledende. I noen tilfelle kan den store størrelsen være velegnet til kvinner, som enda ikke har født, men som har en kraftig menstruasjonsblødning, og tilsvarende vil noen kvinner som har født, foretrekke den mindre størrelsen. Vår beste anbefaling er at du selv prøver deg frem.

Finn din nye menskopp hos Luxplus

Finn din nye menskopp her hos oss! Som medlem av Luxplus kan du kjøpe din menskopp til en ekstra god pris. Bestiller du allerede i dag, sender vi den hjem til deg i løpet av 1-2 hverdager. 

Velkommen til Luxplus

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap. Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Du kan si opp medlemskapet ditt til slutten av en medlemsperiode. Les mer

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Vi kjøper et stort utvalg produkter med ekthetsgaranti direkte fra de største leverandørene – slik at våre medlemmer kan få dem billig.

Vil du også si farvel til høye priser? Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap med din første bestilling.

Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Og du kan si opp medlemskapet ditt når som helst til slutten av en medlemsperiode. Les mer