Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Sånn velger du den beste hårbørsten

Sånn velger du den beste hårbørsten

Av Simone Keller | Frisør og hårekspert
Synes du det er vanskelig å velge den riktige hårbørste til ditt hår? Så les videre her og bli klokere på, hvilken du burde velge.

Det finnes utrolig mange forskjellige typer hårbørster på markedet, og kanskje har du allerede prøvd en del av de, uten å finne akkurat den hårbørsten, som er den beste for deg? Frykt ikke! Fortsett å les denne artikkelen og finn ut av, hvilken hårbørste som passer best til nettopp ditt hår.

En god hårbørste = sunt hår

Visste du, at den riktige hårbørste kan bidra til et sunnere og lengre hår? Bruker du feil hårbørste kan det nemlig skade håret ved å slite på hårstråets ytterste lag, skjellaget. 

Hvert enkelte hårstrå er sammensatt av forskjellige lag. Det ytterste lag, skjellaget er det laget, som gir håret glans og smidighet. Skjellaget består av celler, som overlapper hverandre og beskytter håret under styling, mot vind og vær og dersom du bruker feil hårbørste. Jo mere vi sliter på skjellaget, jo mer ødelagt og slitt blir håret ditt. Et hår med ødelagt skjellag vil se matt ut, føles tørt og knekke lett.

Fastslå din hårtype

Når du skal finne den riktige hårbørste til ditt hår, er det viktig å vite, hvilken type hår du har. Dette vil jeg guide deg nærmere inn på nedenfor.

Hårbørste til krøllet hår

 Krøllete hår skal helst ikke børstes for mye, da det raskt kan bli krusete av en hårbørste - også selv om håret er vått. Til deg med et krøllete hår er en bredtandet kam det aller beste redskap til flotte definerte krøller.

Hårbørste til langt og kraftig hår 

Er ditt hår langt og tykt, så velg en hårbørste, hvor selve børstehårene har en god avstand mellom hverandre. En tett hårbørste med f.eks villsvinhår vil gjøre hårbørstningen til et sant mareritt, da det nærmest vil være en umulig oppgave å børste det ut. Samtidig vil ditt hår bli super krusete. Til deg med et langt og kraftig hår, vil jeg anbefale at gå etter en paddle brush, som er spesielt tilpasset nettopp denne hårtypen.

Hårbørste til fint hår

Til deg med et fint og kanskje kort hår er det viktig å velge en skånsom hårbørste. Mange Wet Brushes er designet til både å kunne brukes i vått og tørt hår, da de har flere myke børster, som ikke lugger for mye i håret. En hårbørste i plastikk og eventuelt med villsvinhår er det beste alternativer, da disse er mest skånsomme mot et fint hår, og bevarer glansen i det.

Se hele vårt aktuelle sortiment av billige hårbørster - her.

Pass på ditt våte hår!

Du har sikkert alltid hørt, at man ikke skal børste håret når det er vått - det er til dels også helt riktig, da ditt hår er enda  mer følsomt og elastisk, når det er vått. Men børster du ditt hår med en hårbørste beregnet til vått hår, så er det altså ingen problem.

Når du kommer ut av dusjen med et nyvasket hår, som du har pleiet med dine favoritt produkter, vil f.eks en Wet Brush være helt perfekt å bruke, da den beskytter skjellaget på hårstrået.

Tips til skånsom børsting: Det kan være en fordel å starte med å børste håret fra tuppene , og deretter jobbe seg lengre og lengre opp i håret. Sånn unngår du at hårbørsten sitter fast halvveis gjennom håret, og at det dannes floker.

Pass godt på dine hårbørster

Det er også viktig å rengjøre dine hårbørster ca. hver tredje måned, da de fort kan bli en bakteriebombe. En ren hårbørste er med til å bidra til et sunt hår og forhindre at gammel skitt og smuss føres tilbake til håret


Velkommen til Luxplus