Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Selvbruning guide

Den ultimate selvbruningsguiden

Av Camilla Svensson
Selvbruning er den beste løsningen, når huden mangler litt farge. Men hvilken selvbruning skal du velge, og hvordan unngår du flekker?

Hvis du er en av dem som ser friskere ut med litt farge på huden, så er det på tide å prøve selvbruneren! For hvem vil vise frem sine bleke ben? Med den beste selvbruningen kan du enkelt (og ufarlig) jukse deg til en fin sommerbrun - hele året.

Ikke alle er født med en naturlig brun hudfarge. Og er du en av de som er født (nesten) uten pigment, er sommergløden på flaske, tube eller i dråper en livredder når du lengter etter den vakre brunfargen.

Men hvordan bruker du egentlig selvbruning? Hvor ofte bør du bruke det og hvordan får du best resultat? I denne guiden får du masse tips og triks til hvordan du mestrer selvbruningen din, slik at du kommer deg trygt gjennom tanningritualet ditt. Vi gir inspirasjon til markedets beste selvbrunings, slik at du enkelt kan gå sommeren i møte med en gyllen sommerglød.

__________________________________________________

                        

Hva er selvbruning laget av?

Selvbruning inneholder sukkeret dihydroksyaceton (DHA). DHA reagerer med aminosyrene som finnes i det øverste laget av huden din. Når disse kombineres, oppstår det en reaksjon som gir huden din den brune fargen. Fargen legger seg kun over på huden og er på ingen måte helseskadelig. Når du er på jakt etter en selvbruning kan du sjekke hvor mye DHA produktet inneholder, og dermed hvor mørk fargen utvikler seg: Lys -5%, Medium -7%, Mørk -10%.

Effekten av DHA i seg selv ble oppdaget på 50-tallet. Det var forsker Eva Wittgenstein fra University of Cincinnati som ville teste stoffet som næringsstoff for barn med forstyrrelse i sukkermetabolismen. Hvis barna sølt stoffet eller spyttet det ut, ble huden brun. De fleste typer selvbruning forsvinner vanligvis fra huden i løpet av  5-10 dager, når døde hudceller i huden din renses bort i dusjen og ved at hudcellene skiftes ut. Mange typer selvbruning inneholder faktisk også pleiende ingredienser, som fukter og gir næring til huden akkurat som en body lotion.

__________________________________________________Før du starter… Unngå de klassiske ‘selvbruning-fails’

Det kan være litt utfordrende å finne den beste selvbruningen – det er så mange på markedet! Hvem har vel ikke hørt skumle historier om venner og bekjente som endte opp med gulrotfarge over hele kroppen, eller flekker og striper fordi de var for raske med påføringen, brukte feil farge eller andre feil? Får du ikke et jevnt resultat når du påfører selvbruning, kan det være fordi:

  • Du rengjør ikke huden grundig du påfører selvbruning
  • Du bruker selvbruning på veldig tørr hud
  • Du vasker ikke hender etter du har brukt selvbruning
  • Du fordeler ikke fargen optimalt
  • Du er ikke tålmodig

Men, hvordan finner du den beste selvbruningen?

Når du skal finne den beste selvbruningen, handler det om å gjøre et par ting klart for deg selv. Hvilket resultat er du etter? Vil du ha en selvbruning som gir umiddelbar farge? Skal fargen sitte på huden eller vaskes av neste gang du dusjer? Hvor mørk farge vil du at selvbruningen skal gi deg? Skal selvbruningen din være i krem, mousse, spray eller tanning drops?

Det er 3 typer selvbruning

1. Den alminnelige selvbruningen: Er opplagt for deg, som er trygg på å bruke selvbruning, og som vil bruke så lite tid på det som mulig - med denne typen av selvbruning trenger du nemlig kun å påføre et par ganger om uken eller måneden avhengig av produktets holdbarhet.

2. Den gradvis selvbruning: Passer til deg deg, som gjerne vil ha bedre kontroll over, hvor mørk huden blir, og som har tid til å integrere et ekstra step i din daglige skjønnhetsrutine.

3. Selvbruning som vaskes av igjen: Er perfekt til spesielle anledninger, hvor du har bruk for å oppnå farge raskt. Dessuten er produktet også perfekt for deg, som er nervøs å få et dårlig resultat – du kan jo vare vaske fargen av igjen.

Blir kjent med de forskjellige former av selvbruning


Selvbruningsspray

Hvis du vil ha umiddelbar farge, er en selvbruningsspray en god match for deg. Ved å bruke selvbruningsspray legger fargen seg som et fint lag over huden, uten at du faktisk trenger å gni den inn i huden og få den på hendene. Du må imidlertid være forsiktig, så du ikke oversprayer, da kan du risikere å få stygge striper.


Selvbruningskrem

Selvbruningskrem er for deg som ønsker en naturlig glød som langsomt utvikler seg over tid. Du må imidlertid ha god kontroll på påføringen din, da du ikke kan se hvor du allerede har påført selvbruning på samme måte. Her er det også lurt å bruke en selvbruningshanske. Faktisk minner en selvbruningskrem mest om en bodylotion med farge, som gjør den enkel å påføre.


Selvbruningsmousse

Denne typen må påføres med selvbruningshanske. Hvis du går for et ekstra naturlig look med en gyllen glød, som utvikler seg over tid – så er en selvbruningsmousse perfekt for deg. Med en selvbruningsmousse kan du holde øye med hvor du allerede har påført selvbruning, slik at du ikke legger flere lag med selvbruning på samme sted. Her er det viktig at du legger et jevnt lag på huden, og fordeler selvbruningen i sirkulære bevegelser, slik at du unngår å få striper i etterkant.


Tanning drops

Denne typen av selvbruning er perfekt for deg som ikke vil gå på akkord med hudpleie og brunfarge. Selvbruningsdråper kan brukes av alle hudtyper og kan blandes med alle dine hudpleieprodukter. Du tilsetter ganske enkelt noen få dråper til din vanlige ansiktskrem eller bodylotion. På den måten kan du være med på å «velge» ingrediensene du ønsker å smøre på ansiktet ditt, der du nødvendigvis ikke kan med selvbruningskremen din. En annen fordel med tanning drops er at du kan dosere fargemengden selv, basert på hvor mange dråper du blander inn i kremen din. Husk alltid å vaske hendene grundig etterpå.


Selvbruningsservietter

Hvis du ikke er en erfaren bruker når det kommer til selvbruning, kan selvbruningsserviettene være en optimal løsning for deg. Med denne typen selvbruner sveiper du ganske enkelt servietten over hele ansiktet, halsen og/eller kroppen. Fargen bygges deretter opp på huden. I tillegg kan du alltid ha med deg selvbrunerserviettene i vesken dersom du trenger å friske opp brunfargen på en helgetur, festival eller lignende. Fargen varer vanligvis i noen dager.

Velg den riktige fargen

Sist men ikke minst, tenk på faren! Når du har valgt den type selvbruning, som passer best for dine behov, må du velge hvor mørk selvbruningsfarge du ønsker. De fleste selvbruningsprodusenter deler selvbruningsfargene inn i Light, Medium og Dark. her kan det være lurt å ikke la seg rive med. Hold deg til en selvbruning, som fremhever din naturlige hudfarge, eller maks en farge mørkere. (Det er veldig få mennesker med lys, skandinavisk hud som kan få den mørkeste selvbruningen til å se kledelig og naturlig ut).


                                                                                                                                                                                           __________________________________________________

Selvbrunings guide: Sånn påfører du selvbruning riktig


Eksfoliering

Det første skrittet mot en vellykket påføring av selvbruning er peeling. Det kan være fristende å hoppe rett i selvbruningen, men det er faktisk viktig at du tar deg tid til å forberede huden best mulig for at resultatet skal bli bra. Når du eksfolierer fjerner du det ytterste laget av døde hudceller, og det gjør at selvbruningen varer lenger på huden. Du minimerer også risikoen for flekker og striper. Slå deg sammen med en god kroppsskrubb eller skrubbehanske, og gi gjerne hele kroppen en kjærlig omgang.Fukt, fukt og mer fukt

Sørg for å mette huden din med fuktighet før du bruker selvbruning. Det er lettere å fordele selvbruning jevnt på huden når den er godt fuktet. I tillegg vil en fuktmettet hud også absorbere ekstra farge. Samtidig unngår du tørre områder på huden. Derfor bør du bruke body lotion hyppig i dagene før og etter at du har påført selvbruning. Hender og føtter har større tendens til å samle opp for mye produkt, slik at det kan komme flekker – og det er ikke optimalt når du vil se naturlig solbrun ut.

For å unngå stygge flekker er det som nevnt derfor lurt å bruke litt krem ​​på områdene før selvbruningen. Før hansken forsiktig over hendene og føttene når resten av kroppen er smurt inn i selvbruning; på den måten bruker du restene av selvbruningen, som har samlet seg i hansken for å skape et naturlig utseende.Ansikt

Etter at du har dusjet, skrubbet huden fri for døde hudceller og tørket deg, er det lurt å begynne med å påføre selvbruning i ansiktet. Når du påfører selvbruning i ansiktet, er det vanskelig å bruke selvbruningshansken, så her må du bruke fingrene. Pass på å spre selvbruningen jevnt over hele ansiktet, og til slutt, ikke bruk for mye! Vask deretter hendene grundig. Avslutt med å gni forsiktig et stykke toalettpapir eller en bomullsdott på de stedene i ansiktet hvor produktet kan ha en tendens til å samle seg, for eksempel øyenbryn, overleppe og hårfeste.

Kroppen

Nå kan du gå videre til resten av kroppen. Påfør en liten mengde selvbruning på hender, føtter og albuer, og bruk deretter hansken til å spre selvbruningen. Det kan være lurt å konsentrere seg om en kroppsdel ​​av gangen, f.eks bryst og nakke, så en arm, så den andre armen osv. Sørg for at selvbruningen fordeles jevnt over hele huden, og kjør heller hansken over huden i lange strøk i stedet for i sirkler.

Hender og føtter

Hender og føtter har større tendens til å samle for mye produkt, og da kan det oppstå flekker – og det er ikke optimalt når du vil se naturlig solbrun ut. For å unngå selvbruningsflekker kan det som nevnt være lurt å fukte huden godt før du bruker selvbruning. Før hansken forsiktig over hendene og føttene når resten av kroppen er smurt inn i selvbruning; på den måten bruker du restene av selvbruning, som har samlet seg i hansken for å skape et naturlig utseende.Har ulykken skjedd? Slik fikser du selvbruningen hjemme

Som sagt er det ikke alle former av selvbruning som fungerer like godt eller matcher hudtonen din, selv om du kanskje trodde resultatet ville bli bra. De fleste av oss har vært ofre for uheldige flekker og striper. Heldigvis finnes det flere ulike tips, triks og produkter for å hjelpe deg med å fikse og korrigere selvbruningen dersom uhellet skulle være ute.

Når du vil fjerne selvbruningen din, finnes det metoder som innebærer at du enten venter til selvbruningen din går av seg selv (det ser ikke så sjarmerende ut). Eller du kan skrubbe den av med kroppsskrubb (au!) Eller bruk den enkle løsningen: selvbruningsfjerner!

En selvbruningsfjerner er et konsentrert produkt, som er super praktisk og en ekte life safer når de uheldige selvbruningsstripene dukker opp. En selvbruningsfjerner fungerer som regel på den måten at produktet bare trenger å sitte på huden en kort stund, deretter løser det opp selvbruningsfargen din. 

FAQ

Er det farlig å bruke selvbruning?

Selvbruner er ifølge Miljøstyrelsen ikke farlig.

Hvor lang tid tar det før selvbruningen virker?

Selvbruner har ofte en umiddelbar effekt og farging av huden, men hos noen varianter kan det ta opptil flere timer. Vent og se tiden før du gir huden en ny runde.

Hvordan bruke en selvbruningsspray?

Vask huden og fukt den med en god bodylotion. Hold sprayen i en avstand på 20 - 30 cm fra huden, trykk ned og beveg den i rolige bevegelser over huden.

Hvordan fjerne selvbruningspray?

Bruk en body scrub, en skrubbehanske eller en kroppsbørste for å fjerne selvbruning fra kroppen. Den fjerner de pigmenterte, døde hudcellene. Du kan også bruke en selvbruningsfjerner.

Hvilken selvbruning er best?

Hos Luxplus finner du de beste selvbruningene til de billigste prisene. Hvilken som er best avhenger av dine preferanser og behov.

Kan du bruke selvbruning på hele kroppen?

Ja, du kan enkelt bruke selvbruning på hele kroppen, men vurder om det er nødvendig. Kanskje en bodylotion med farge er et godt alternativ for deg som ønsker en naturlig brunfarge over det hele.

Beskytter selvbruningsspray mot solen?

Les på produktet om det inneholder solbeskyttelse.

Velkommen til Luxplus