Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Svart hårfarge - guide til den perfekte hårfarge

Svart hårfarge - guide til den perfekte hårfarge

Av Camilla Svensson
Vurderer du å farge håret ditt svart? Det kan kan absolutt bli velykket - du skal bare finne den riktige nyansen!

Hvem har ikke fått lyst til å farge håret svart, etter å ha sett "Keeping up With The Kardashian" en hel søndag? Det er utvilsomt noe eksotisk og elegant over en svart hårfarge. Hvis du heller ikke kan motstå den sorte manken, så fortsett å les her, der du finner inspirasjon til en sort hårfarge og tips for å vedlikeholde den.

En klassisk svart hårfarge kan alt!

Svart er en allsidig farge og en ekte klassiker. Dette gjelder både neglelakk, leppestift og ikke minst hårfarge. Alle kan finne en sort hårfarge, som passer dem perfekt. En svart hårfarge kan være like oppsiktvekkende, som den røde hårfargen, fordi den virkelig skiller seg ut.

Svart hårfarge regnes som den mørkeste og vanligste hårfargen verden over. Det er en dominerende genetisk trekk og finnes hos mange mennesker av alle bakgrunner og etnisiteter. Som hårfarge har svart hår en høy mengde eumelanin (en polymer som finnes i håret som gir svart hår fargen) og er mindre tett sammenlignet med andre hårfarger.

Finn en svart hårfarge som matcher hudtonen din

Alle kan finne en sort hårfarge som passer dem helt perfekt. Enten det er en naturlig svart hårfarge, en kullsvart hårfarge eller blå-svart hårfarge. Men for å finne den beste svarte fargen for håret ditt, må du se nærmere på undertonen din:

Varm undertone → Dine årer er grønnlige

Hvis huden din har varme undertoner, velg en varm svart hårfarge som er flatterende for huden din. En svart skinnende hårfarge bidrar til å fremheve den vakre gylne huden din, slik at du ikke ser blek ut.

Kald undertone → Dine årer er blålig 

Hvis du er lys i huden og undertonen din er kald, gå for en kullsvart farge eller en ekstra dyp mørkbrun hårfarge. Den er mindre markert og mer brunaktig, noe som gjør at huden din ikke blir for blek.

Naturlig svart hårfarge

En naturlig svart hårfarge er flatterende på alle hudtoner! Den svarte hårfargen har en naturlig glans, som gjør den til den mest skinnende av alle hårfarger, selv når den ikke er stylet. Svart naturlig hår er en naturlig hårfarge og er ikke for intens. Dens mangel på intensitet gjør den til en av fargene som minst sannsynlig vil falme over lang tid. Sammenlignet med andre svarte hårfarger er den naturlige svarte hårfargen mindre dramatisk og intens. Den regnes også som "jevn", uten undertoner eller nyanser i fargen.

Gode ​​forslag til svart hårfarge til hjemmebruk: Garnier Nutrisse Cream 1 Black, Schwarzkopf Poly Color 45 Black.

Jet-black hårfarge

I den andre skalaen av naturlig er "jet black" en hårfarge, som karakteriseres som mørkere enn naturlig svart, med blå eller lilla undertoner. En kullsvart hårfarge har en kald undertone. Kanskje du også kjenner fargen som kullsvart eller ravnsvart?

Begrepet "jet-black" kommer fra fargen fra en stenart kalt jet. Steinen er en mindre edelsten som brukes i smykker. Steinen er laget av råtnende treverk under ekstremt trykk, noe som gir den sortte farge. Begrepet er også en engelsk beskrivelse av svart hår, sammen med «raven black». Som hårfarge er jet-black en variant av en hårfarge for personer med svart hår. Den kullsvarte nyansen kan også være en naturlig nyanse eller farge på håret. Den kullsvarte hårfargen kjennetegnes ved å ha mer intensitet i fargen, og inneholde blå og/eller lilla undertoner. Den har også en mørkere, mer dramatisk og rikere farge sammenlignet med naturlig sort. I noen hårfarger kan det gi en ekstra glans på grunn av fargestoffet og lysrefleksjonen når det treffer håret.

Gode ​​forslag til kullsvart hårfarge til hjemmebruk: Garnier Olia 1.10 Black Sapphire, Garnier Color Sensation 1.0 Deep Black.

Velg en blå-svart hårfarge og skille deg ut

Har du svart hår og ønsker en nyanse av blått, kan du med fordel velge blåsvart hårfarge, toning eller fargemaske og ev. bruk trendy fargeteknikker som balayage og ombré. Det finnes mange forskjellige hårfarger som kan gi et mer eller mindre intenst blått utseende.

Kylie Jenner er kjent for å variere sine frisyrer, og jeg tror vi alle husker det svarte håret med de blå tuppene. En blå-svart hårfarge er annerledes, og den velges typisk av de som vil eksperimentere og leke med farger i håret.

Har du naturlig svart hår kan du faktisk ha blålige undertoner i håret i det helt riktige lys. Du kan derfor ha en blå-svart hårfarge uten at det nødvendigvis trenger å gi en helt blå look som Kylie Jenner. Ellers er det typisk en farge som først oppstår når du har farget håret.

Gode ​​forslag til blå-svart hårfarge til hjemmebruk: L'Oréal Préférence Vivid Colors 1.102 Blue Black, L'Oréal Préférence Vivid Colors 2.013 Deep Black, L'Oréal Casting Creme Gloss 200 Ebony Black.

Hvordan ta vare på svart hårfarge hjemme

Hvis håret er farget svart, og du ønsker å forlenge den svarte hårfargen hjemme, så kan du glede deg over at svart hårfarge er den fargen, som har minst sannsynlighet for å falme over tid. Det betyr imidlertid ikke at det nyfargede håret ikke trenger riktig pleie. Det er avgjørende for din nye hårfarge at du velger sjampo, balsam og gjerne en hårkur spesielt for farget hår. Disse hårproduktene er designet spesielt med det formål å bevare og beskytte den svarte hårfargen din slik at den varer lenger.

Gode ​​forslag på sjampo og balsam for farget hår: Tigi Bed Head Color Goddess, Redken Color Extend Magnetics.

Frisk opp håret med en svart hårfarge som kan skylles ut

Opplever du at den sorte hårfargen din falmer, så burde du prøve en sort hårfarge som kan vaskes ut. Her mener jeg selvfølgelig en svart toningsfarge eller svart fargemaske, som hjelper deg med å friske opp de svarte lokkene mellom fargebehandlingene. Med en toningsfarge eller fargemaske får du en sort hårfarge som kan vaskes ut. Det skader ikke håret på langt nær så mye som et besøk hos frisøren, med permanente behandlinger. En svart hårfarge som kan vaskes ut gir håret glans og tilfører pigmenter mellom behandlingene.

Gode ​​forslag til toningsfarger og fargemasker til svart hår: L'Oréal Magic Retouch Spray 1 Black, Color WOW Root Cover Up Black, Maria Nila Color Refresh 2.00 Black.

__________________________________________________

FAQ

Kan du farge svart hår lyst igjen?

Som utgangspunkt kan en permanent hårfarge gjøre håret blir 3 toner mørkere, men du kan bare lysne det 2 toner. Vær oppmerksom på at når den lysner, har fargen en tendens til å trekke opp varme pigmenter, som kan gi håret en gulaktig/oransje fargetone. Det kan være lurt å velge en sort hårfarge med en kald refleks, for å unngå at håret blir rødaktig eller gulaktig.

Hvordan fjerne svart hårfarge?

Når hårfargen skal fjernes, må du velge en Hair Color Remover, som egner seg for å fjerne opphopning av hårfarge eller hvis fargen du ønsker å fjerne er ekstra mørk. Frisøren din kan også hjelpe deg med å trekke hårfargen ut igjen.

Velkommen til Luxplus