Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Tørrbørstning er en metode, som blir brukt i skjønnhetsbehandlinger og massasje.

Tørrbørst deg til en vakker hud og sunnere kropp

Av Simone Keller | Frisør og hårekspert
Tørrbørstning er det beste du kan gjøre for din hud - også koster det ikke mer enn en god børste! Les med videre og få tipsene du trenger.

Tørrbørsting er et eldgammelt skjønnhetsritual - og det er en god grunn til at ritualet fortsatt eksisterer! Tørrbørsting er et av de mest effektive virkemidlene mot cellulitter (appelsinhud). Når du tørrbørster kroppen fjerner du både døde hudceller og gir huden en fornyet glød og en frisk utstråling. Tørrbørsting vekker kroppen og kan også lindre oppblåsthet.

Hvis du vurderer å gjøre tørrbørsting til en del av din daglige kroppspleie, les videre her og lær mer om alle fordelene med den eldgamle hudpleierutinen


Hva er tørrbørsting?

Det er, akkurat som navnet tilsier, å børste kroppen med en tørr børste. Det er en metode hvor man bruker en børste for å skrubbe huden ren for døde hudceller og samtidig stimulere kroppen og blodsirkulasjonen. På denne måten bidrar du til at kroppen din kan rense ut alle avfallsstoffer via lymfesystemet.

Velg alltid en tørrbørste av naturlig hår, da den er mer skånsom mot huden enn en tørrbørste med plasthår, som kan inneholde hormonlignende stoffer som ikke er bra for huden.

I starten kan du oppleve at det er "støvete" når du børster. Huden din kan også bli litt rød og få en stikkende følelse. Start derfor forsiktig slik at huden din blir vant til prosessen.

Derfor burde du tørrbørste kroppen

  Ifølge flere eksperter er 5-10 minutter med daglig tørrbørsting noe av det absolutt beste du kan gjøre for deg selv – og huden din. Ikke bare bidrar det til forebygging av cellulitter, det hjelper også hele kroppen med å kvitte seg med avfallsstoffer, og får i gang sirkulasjonen. Når du tørrbørster huden, stimulerer det blodsirkulasjonen og øker blodgjennomstrømningen i fettcellene. Den økte blodsirkulasjonen sender ut mer næring og oksygen til hudens celler, slik at huden bedre kan fornye seg. Samtidig stimulerer tørrbørsting lymfesystemet, som fjerner væskeansamlinger og transporterer avfallsstoffer ut av bindevevet.

  10 fordeler ved å tørrbørste kroppen

       1. Holder huden i form
       2. Fjerner døde hudceller
       3. Setter gang i blodomløpet
       4. Setter gang i kretsløpet, som hjelper mot stress
       5. Bidrar til at huden kan fornye seg
       6. Gjør huden renere og friskere, så den ikke tørker ut
       7. Fantastisk middel mot appelsinhud
       8. Hjelper kroppen med å fjerne avfallsstoffer
       9. Motvirker og fjerner små inngrodde hår
       10. Etterlater huden vakker og silkemyk       Tørrbørsting guide: Sånn gjør du det

       Den optimale rekkefølgen for tørrbørsting, er å starte ved føttene, og jobbe seg oppover kroppen ved beina, lårene og baken. Så hender og armer, og videre til magen og til slutt rygg og nakke.

       Huden renses dermed via lymfesystemet og det er derfor viktig at du stryker i samme retning som lymfekanalene går; dvs. mot hjertet - nesten på ryggen, hvor bevegelsene skal skje fra skuldrene og ned mot korsryggen.

       Beveg helst børsten i små sirkulære bevegelser, da du på denne måten får tak i vevet og dermed får best effekt.


       1. Start med tørrbørsting under fotsålene for å stimulere nerveendene og organsystemet, fortsett så på toppen av føttene.
       2. Beveg deg videre til beina, lårene og baken i en sirkulær bevegelse slik at du får et godt grep om vevet.
       3. Børst så håndflatene og gå videre til armene, hvor du stryker i lange strøk mot hjertet.
       4. Fortsett til magen, hvor du tørrbørster i en sirkel med klokken. Dette er også bra hvis du har litt forstoppelse eller er oppblåst.Når du kommer til brystkassen skal børsten flyttes rundt i en sirkulær bevegelse rundt hvert bryst og opp til hjertet.
       5. Avslutt med ryggen og stryk fra skuldrene og ned mot korsryggen, her er det en fordel å bruke en tørrbørste med langt skaft så det er lettere å nå.

       Tips! Børst aldri på våt hud og bruk også alltid en tørrbørste designet for formålet. Unngå å trekke i huden mens du børster, da det kan skade den. Hvis du har eksem, blodpropp eller åreknuter, unngå disse områdene med tørrbørsten. Ikke bruk kroppsbørsten i ansiktet, siden huden i ansiktet er tynnere og mer delikat enn huden på resten av kroppen.

       Gi ekstra omsorg til kroppen

       Sørg for å tørrbørste daglig i 5-10 minutter, og husk å være tålmodig. Allerede etter første gang vil huden din føles mykere, men hvis målet ditt er å redusere cellulitter, regn med at det tar 2-3 måneder før du ser resultater. For den mest optimale effekten, hopp i dusjen etter at du har tørrbørstet for å skylle bort døde hudceller og avslutte med en kald dusj, slik at du får i gang blodsirkulasjonen enda mer.

       Avslutt ditt nye skjønnhetsritual med en god fuktighetsgivende bodylotion eller kroppsolje. Du kan bruke Bio-Oil, som er en fantastisk pleiende kroppsolje, spesielt kjent for sine gode egenskaper når det kommer til å redusere arr, strekkmerker og ujevne hudtoner. 

       Husk, også å drikke mye vann når du implementerer tørrbørsting i skjønnhetsrutinen din, da de frigjorte avfallsstoffene skal skylles ut av kroppen igjen.


       Velkommen til Luxplus

       Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap. Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Du kan si opp medlemskapet ditt til slutten av en medlemsperiode. Les mer

       Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Vi kjøper et stort utvalg produkter med ekthetsgaranti direkte fra de største leverandørene – slik at våre medlemmer kan få dem billig.

       Vil du også si farvel til høye priser? Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap med din første bestilling.

       Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Og du kan si opp medlemskapet ditt når som helst til slutten av en medlemsperiode. Les mer