Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Tutorial: Hvordan vaske sminkekoster

Tutorial: Hvordan vaske sminkekoster

Av Camilla Svensson | Skjønhetsekspert
Husker du å vaske dine sminkekoster? Det er faktisk utrolig viktig! Se vår video tutorial her.

Hvis du tenker over det, så bruker du dine sminkekoster og børster nesten hver eneste dag. Men, hvor ofte vasker du dem egentlig? Mest sannsynlig, så vasker du de ikke ofte nok  - kanskje glemmer du det helt? Fortsett å les og bli klokere på, hvorfor det er en god idé, at du vasker dine sminkekoster og børster i ny og ne.


Derfor skal du vaske dine sminkekoster og børster

Grunnen til at det er super viktig å vaske dine sminkekoster og børster er, at det i sminkekostene gjemmer seg masse bakterier, produktrester, fett og olje fra huden samt død hud. Denne cocktailen av bakterier vil du helst ikke ha i ansiktet.


Skitne sminkekoster er ikke nødvendigvis noe vi tenker over, men de kan forvandle seg til en bakteriebombe, som kan gi irritasjoner i huden. Når du sminker deg med skitne sminkekoster smører du bakteriene rundt i hele ansiktet. Det resulterer i urenheter og tilstoppede porer. Dine sminkekoster kan nemlig samle på utrolig mange bakterier, når de blir brukt gang på gang. Derfor er det utrolig viktig å vaske de med vann og såpe, så de igjen blir klar til å bli brukt. Hvis du ikke renser dine sminkekoster med jevne mellomrom kan du være uheldig, at det oppstår rødme og urenheter i huden. Derfor får du et godt råd her: Rens dine sminkekoster ofte! - både du og din hud vil elske deg for det!


3 gode grunner til å vaske dine sminkekoster og pensler

  1. Sminken blir penere
  2. Huden blir penere, da urenheter og tilstoppede porer minskes
  3. Dine sminkekoster og børster holder lengre


Og hvor ofte skal sminkekostene vaskes?

Det hjelper ikke å investere i gode sminkekoster og ordentlige makeupprodukter, hvis utstyret ikke er i orden. Hvis du passer og pleier dine sminkekoster, børster og sminkesvamper, så kan du få dem til at holde i årevis. Bruker du dem daglig er det mest optimale å rengjøre dine koster og børster en gang om måneden, så du holder bakteriene i sjakk. Vask dine børster i mild såpe, sjampo eller oppvaskmiddel, som oppløser fett en gang om uken. Du kan også desinfisere kostene dine en gang om månenden.


Hvordan vasker jeg mine sminkekoster?

Følg med når makeupartisten Mia Fabricius viser hvordan du skal rengjøre dine sminkekoster, børster og sminkesvamper.Bruk babyolje til å vaske dine sminkekoster

Noen sminkeprodukter kan være mer vanskelig å få av dine sminkekoster enn andre. F.eks kan din foundationbørste og leppebørste være litt av en utfordring å få ren, siden foundation og leppestift ofte er et "fett" produkt. Her kan det være en god idé å rense dine sminkekoster, børster og makeupsvamp med litt babyolje, før du begynner å rengjøre dem med vann og såpe.


Velkommen til Luxplus

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap. Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Du kan si opp medlemskapet ditt til slutten av en medlemsperiode. Les mer

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Vi kjøper et stort utvalg produkter med ekthetsgaranti direkte fra de største leverandørene – slik at våre medlemmer kan få dem billig.

Vil du også si farvel til høye priser? Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap med din første bestilling.

Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Og du kan si opp medlemskapet ditt når som helst til slutten av en medlemsperiode. Les mer