Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Alt du trenger å vite om Hyaluronsyre

Alt du trenger å vite om Hyaluronsyre

Av Merna Al Murady | Farmakolog
Vi dykker ned i naturens egen fuktighetsgivende vinner, hyaluronsyre. Hyaluronsyre er veien til sunn, smidig hud - les videre for å finne ut hvorfor.

Du har sikkert hørt om de berømte syrene som har tatt hudpleieverdenen med storm. Nemlig hyaluronsyre og salisylsyre. Dette er ingredienser som er vanskelig å komme utenom i skjønnhetspleie.

Hyaluronsyre er en ingrediens vi elsker i hudpleierutinene våre takket være dens mange fuktighetsgivende egenskaper. I hudpleie brukes hyaluronsyre i mange produkter i kampen mot anti-age, grå og trøtt hud. Les videre for å finne ut mer om hyaluronsyre.

Fordeler

 • Bidrar til sunnere og flottere hud
 • Hjelper huden din med å absorbere fuktighet
 • Styrker huden etter solskader
 • Øker absorpsjonen av fuktighet i huden
 • Øker hudens kollagenproduksjon
 • Hva er hyaluronsyre?

  Til tross for navnet Hyaluron"syre" er det faktisk ikke en syre, men et sukkermolekyl som produseres naturlig av kroppen. I kroppen vår binder hyaluronsyre seg med vann for å skape et gelélignende stoff. Dette stoffet fungerer som et fuktighetsgivende smøremiddel og skaper en dempende effekt mellom hudens fibre, kollagen og elastin, samt i sener, muskler og lunger.

  Hyaluronsyre i huden bidrar til volum og fasthet. Hyaluronsyre har evnen til å absorbere fuktighet fra omgivelsene i huden og deretter bidra til å levere langvarig fuktighet. Dessverre, selv om kroppen selv produserer hyaluronsyre, reduseres produksjonen med alderen. Når huden mangler hyaluronsyre, mister huden sin elastisitet og tørker ut, noe som øker synligheten av rynker.

  For å erstatte kroppens egen produksjon finnes det nå mange hudpleieprodukter og kosttilskudd som inneholder den fantastiske hyaluronsyren. Hyaluronsyre finnes også i noen matvarer, for eksempel i animalske produkter som lever eller kjøtt, samt i sitrusfrukter, poteter og bananer.

  Hvordan virker hyaluronsyre?

  Hyaluronsyre har gjentatte ganger blitt betegnet som hudpleiens "holy grail". Hyaluronsyre er best kjent som en vinner når det kommer til hydrering og en sann mirakelkur i kampen mot aldring.

  Hyaluronsyre virker ved å binde fuktigheten i huden. Faktisk kan hyaluronsyre binde vann 1000 ganger sin egen vekt. Dette gjør at huden kan gjenvinne sin elastisitet, fuktighet, fylde og, ikke minst glød. Du kan si at hyaluronsyre holder leddene "smurt" og øynene fuktige. Eldre mennesker kan kjenne seg igjen i at de lider av tørre øyne og stive ledd. Hyaluronsyre i kremer, serum, sminke eller kosttilskudd kan forebygge og gjenopprette dette.

  Hyaluronsyre bidrar også til å øke kollagenproduksjonen i huden, og mangel på dette er også en årsak til rynker. Både hyaluron- og kollagennivået i kroppen synker når vi blir eldre. Når huden vår mangler hyaluronsyre, reflekteres det i form av rynker, tørr og slapp hudtekstur og mangel på glød. 

  Ved å inkorporere hyaluronsyre i din daglige hudpleierutine kan du enkelt forebygge rynker og fine linjer samtidig som du raskt oppnår den misunnelsesverdige gløden du alltid har drømt om.

  Passer til…

  Bruk

  Du kan bruke ditt hyaluronsyreserum, krem eller lotion både morgen og kveld før du påfører ansiktskremene dine for å maksimere hudens fuktighet. Prøv å eksperimentere med hva som fungerer best for deg, enten det er å bruke bare morgen eller kveld - eller begge deler. Det finnes ikke to ansikter som er helt like, og det finnes heller ingen universell oppskrift på den perfekte hudpleierutinen.

  Hvis hyaluronsyre brukes feil, kan den ha motsatt effekt enn forventet. Hyaluronsyre kan dehydrere huden hvis produktet ikke har nok fuktighet i omgivelsene. I miljøer med tørr luft eller mangel på fuktighet i hudpleie, vil hyaluronsyre finne fuktigheten "innenfra", og dette kan forårsake dehydrering av huden din. Derfor, hvis du bruker et hyaluronsyreserum, booster eller maske, må du alltid avslutte med en dag- eller nattkrem for å forsegle fuktigheten.

  Hvor lang tid tar det å se resultater?

  Med en gang.

  Godt å vite

  Hyaluronsyre kan brukes i kombinasjon med andre produkter i hudpleierutinen din, for eksempel vitamin C, retinol og peeling. Hyaluronsyre og glykolsyre bør ikke kombineres, da denne kombinasjonen vil redusere effekten av hyaluronsyre.

  Bruk av hyaluronsyre i hudpleie

  Hyaluronsyre brukes i flere og flere hudpleie- og sminkeprodukter. Dette skyldes hyaluronsyrens evne til å binde fuktighet i huden - og det faktum at de aktive ingrediensene kan brukes på alle hudtyper. Hvis du vil støtte sunn og smidig hud, kan du bruke hyaluronsyreserum, hyaluronsyrekremer eller kosttilskudd med hyaluronsyre som virker fra innsiden.

  Hyaluronsyre serum

  Hyaluronsyre er ikke fuktighetsgivende i seg selv, men snarere fuktighetsbindende. Derfor er hyaluronsyre faktisk bedre egnet i et serum enn i en krem. Et serum påføres før andre hudpleieprodukter og kan dermed forbedre hudens forhold for å motta den påfølgende pleien. Hyaluronsyreserum er spesielt bra hvis huden din vanligvis er veldig tørr, moden og kanskje til og med har litt rødhet og irritasjoner. Det som gjør et serum med hyaluronsyre annerledes er innholdet og mengden fuktighet. Det er høyere enn hva f.eks. en hyaluronsyre krem inneholder. Det er nettopp derfor hyaluronsyreserum er bra for de nevnte hudtypene.

  Hyaluronsyre i krem

  Hvis du leter etter et billigere alternativ til et dyrt hyaluronsyreserum, kan du bruke en hyaluronsyre krem. Hyaluronsyrekrem er et stort marked, enten du leter etter en dagkrem eller nattkrem. Det kan være forskjellige fordeler med å bruke dag- og nattkremer med hyaluronsyre i seg. En nattkrem og dagkrem er gode produkter å inkludere i din daglige hudpleierutine. I tillegg er hyaluronsyre en kraftig anti-aldringsingrediens. Hyaluronsyre i hudpleie gir yngre og friskere hud. Når du bruker en hyaluronsyre krem, hjelper du huden din til å få en jevnere, jevnere og sunnere overflate.

  Dagkrem

  Når du bruker en dagkrem med hyaluronsyre, sørger du for at huden din får rikelig med fuktighet hele dagen. I løpet av dagen utsettes huden din for miljøforurensende stoffer, vind og vær. Spesielt ansiktet trenger ekstra fuktighetsgivende næring i løpet av dagen for å kunne tåle det "tøffe miljøet".

  Nattkrem

  Ovennevnte gjelder også når du velger en nattkrem med hyaluronsyre. Hudpleierutinen din om kvelden er et viktig skritt mot en sunn og vakker hud. Det er om natten huden din regenererer og gjenoppbygger seg selv - og det er derfor du må hjelpe den på vei! Gi huden din en god mengde fuktighet og vitaminer i nattkremen din med hyaluronsyre.

  Ansiktsmasker med hyaluronsyre

  Ansiktsmasker med hyaluronsyre gir mange fordeler for huden, spesielt for de med tørr eller dehydrert hud. Hyaluronsyre er et naturlig forekommende stoff i kroppen som hjelper å beholde fuktighet i huden og holder den fyldig og hydrert. Når den påføres lokalt i en ansiktsmaske, trenger hyaluronsyre inn i huden og etterlater den myk, glatt og vakker. Hyaluronsyre fukter huden dypt, glatter ut fine linjer og rynker, forbedrer hudens elastisitet og beroliger irritasjon.

  Ansiktsmasker er ikke ment å brukes daglig, men er et utmerket supplement til enhver hudpleierutine i løpet av uken. Det er imidlertid viktig å velge et produkt av høy kvalitet og følge bruksanvisningen for å sikre maksimal effekt.

  Sminke med hyaluronsyre

  Hvis du lider av veldig tørr og matt hud, kan du dra nytte av å bruke sminke med hyaluronsyre. Ved å velge et sminkeprodukt tilsatt hyaluronsyre gir du huden din de beste forutsetningene for å holde seg sunn, velpleid og fuktig.

  Velkommen til Luxplus