Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Alt du trenger å vite om vitamin C

Alt du trenger å vite om vitamin C

Av Merna Al Murady | Farmakolog
Vitamin C er en av superstjernens hudpleieingredienser som bidrar til en vakker og sunn glød. Lær mer om dette multitasking-vitamin.

Vitamin C er en av de mest populære og veldokumenterte ingrediensene i hudpleie, sammen med retinol og niacinamid. Du har sannsynligvis allerede støtt på vitamin C, enten som kosttilskudd eller i hudpleieprodukter. Men har du noen gang tenkt på hva vitamin C gjør for kroppen din og hva det gjør for huden din hvis du bruker det i din hudpleie-rutine? Les videre for å finne ut mer om vitamin C.

Fordeler

 • Reduserer forekomsten av hyperpigmentering og pigmentflekker i huden.
 • Øker kollagenproduksjonen
 • Beskytter huden mot skader fra frie radikaler
 • Forbedrer hudens tekstur
 • Reduserer betennelse
 • Minimerer fine linjer og rynker
 • Gjør huden fastere
 • Lysner mørke flekker
 • Fukter og beskytter huden
 • Hva er C-vitamin?

  Vitamin C, også kjent som vitamin C, er et vannløselig vitamin som er viktig for menneskers helse. Det er en kraftig antioksidant som bidrar til å beskytte kroppen mot skader forårsaket av frie radikaler, noe som kan forebygge kroniske sykdommer som kreft, hjertesykdommer og diabetes.

  Vitamin C spiller også en avgjørende rolle i produksjonen av kollagen, et protein som er viktig for sunn hud, knokler og bindevev. I tillegg støtter vitamin C immunforsvaret og hjelper kroppen med å ta opp jern fra plantebaserte matvarer. Selv om kroppen ikke kan produsere vitamin C på egen hånd, kan det fås fra en rekke kosttilskudd og matvarer som sitrusfrukter, bær, kiwi, brokkoli, tomater og paprika.

  På grunn av de mange fordelene har vitamin C fått en stor plass i skjønnhetsindustrien, og vitamin C-serum og C-vitaminkremer er produkter de fleste inkluderer i sitt hudpleien sin.

  C-vitamin typer

  Hvis du leter etter vitamin C på ingredienslisten til ansiktskremen din, leter du forgjeves. Men hvis du ser etter L-Ascorbic Acid eller Accorbyl Palmitate, vil du finne vitamin C. Vitamin C kommer i mange former og kan vises på ingredienslisten på mange måter. Nedenfor kan du lese mer om typene av vitamin C som finnes.

  Askorbinsyre: Blant alle former for vitamin C er askorbinsyre - også kjent som L-askorbinsyre - på ingredienslisten. Denne ingrediensen er den mest undersøkte når det gjelder dens gunstige effekter på huden. Det er derfor du oftest finner den i velformulerte hudpleieprodukter. Askorbinsyre i høye konsentrasjoner (15% eller høyere) er perfekt for behandling av de mest vedvarende hudproblemene. I tillegg til askorbinsyre er natriumaskorbinfosfat, askorbinpalmitat, retinylaskorbat, tetraheksyldekylaskorbat og magnesiumaskorbinfosfat de mest stabile og effektive formene for huden.

  Hvordan virker C-vitamin?

  Det høres nesten for godt ut til å være sant, men vitamin C er virkelig en multitasker som du bør ha med i hudpleiesamlingen din. Den kraftige antioksidanten kan gi mange fordeler for huden når den brukes i kremer, oljer eller serum. 

  Vitamin C kan redusere forekomsten av hyperpigmentering og aldersflekker, noe som resulterer i en lysere og jevnere hudfarge. Vitamin C nøytraliserer frie radikaler og beskytter huden mot skader. I tillegg kan vitamin C bidra til å eksfoliere huden, slik at den blir glattere og mykere. Vitamin C har også betennelsesdempende egenskaper som kan bidra til å berolige irritert eller betent hud. Sist, men ikke minst, øker vitamin C cellefornyelsen og stimulerer kollagenproduksjonen, noe som kan bidra til å redusere forekomsten av linjer og rynker.

  C-vitamin i kosttilskudd

  For å fremskynde behandlingene dine for solskader, dype linjer og ujevnheter og mer, kan du utnytte de kraftige effektene av vitamin C i form av vitamin C-tilskudd. Som kosttilskudd bidrar vitamin C til immunsystemets normale funksjon og er også viktig for sårtilheling. Videre bidrar vitamin C til å redusere tretthet og utmattelse og øker kroppens evne til å ta opp jern. Derfor er det fornuftig å ta vitamin C sammen med dine andre kosttilskudd. Du kan finne forskjellige kosttilskudd med vitamin C i utvalget her.

  Hvor meget C-vitamin bør du ta?

  Spørsmålet om hvor mye vitamin C du bør ha per dag er generelt veldig utbredt, og det er ingen generelle anbefalinger for inntak av vitaminer og mineraler.

  Vitamin C-mangel viser seg som:

  • Tretthet
  • Utmattelse
  • Blødninger i huden
  • Dårlig sårtilheling
  • Egnet for...
  • Anti-aldring
  • Pigmentforandringer

  Velegnet til…

  Bruk

  For å få mest mulig utbytte av å bruke vitamin C for huden, påfør supervitaminet på ren, tørr hud. Bruk vitamin C-serumet eller -kremen morgen og kveld. Påfør vitamin C-produktet ditt som et basislag før du påfører andre hudpleieprodukter. Vær oppmerksom på at C-vitamin gjør huden følsom for sol. Det kan derfor være en fordel å bruke C-vitamin om kvelden, slik at det kan virke om natten uten at huden blir forstyrret av solen.

  Vitamin C er en multitasker og en ekte lagspiller. Det er flott alene, men kombinert med andre gode ingredienser er vitamin C helt fantastisk! Få C-vitaminserumet eller C-vitaminkremen din til å fungere enda bedre ved å kombinere den med andre kraftige antioksidanter i hudpleierutinen din, for eksempel vitamin E. Vitamin E. C-vitamin til huden fungerer mer effektivt når det kombineres med andre antioksidanter, ettersom de jobber sammen for å beskytte huden mot det ytre miljøet og holder huden sunn og lys. Så ja, ingen god hudpleie uten vitamin C!

  Hvor lang tid tar det å se resultater?

  3 uker.

  Godt å vite

  Selv om vitamin C er en av de virkelig effektive ingrediensene, er vitamin C dessverre også veldig skjør, og effekten vil gradvis avta så snart den utsettes for luft, varme og sollys. Dette er fordi den kjemiske sammensetningen av produktet vil begynne å endre seg, og dessverre kan du ikke stole på at vitamin C-krem, olje eller vitamin C-serum har samme effekt som da du først brukte den. Heldigvis kan det mørke og kalde miljøet i kjøleskapet bidra til å bevare effekten av produktene dine.

  Bruk av vitamin C i hudpleie

  C-vitamin i hudpleie er trygt for alle hudtyper. Det anbefales imidlertid å starte med et produkt med lav konsentrasjon av vitamin C for å se hvordan huden din reagerer. Hvis du har sensitiv hud, bør du begynne med en C-vitaminkrem eller C-vitaminserum for ansiktet med lav konsentrasjon. Dette vil minimere irritasjonen etter hvert som huden din tilpasser seg. Deretter kan du gradvis jobbe deg opp til høyere konsentrasjoner og nyte de fantastiske fordelene med vitamin C for huden.

  Vitamin C-krem

  Uansett alder og kjønn bør vitamin C være en del av hudpleierutinen din. Tross alt er det - som nevnt tidligere - en helt uunnværlig ingrediens i hudpleie. C-vitaminkremer er produktet som holder hudens barrierefunksjon i gang hele dagen. Hvis du opplever at huden din ser matt og grå ut, kan vitamin C virkelig være redningen. Glow - det er akkurat det huden din får når du bruker vitamin C i hudpleierutinen din. Og faktisk kan vitamin C gjøre mye mer enn bare å gi huden din glød. Vitamin C i hudpleie bidrar til en jevnere hudtone. Du finner også anti-age produkter med vitamin C, for eksempel ansiktskremer med vitamin C og vitamin C-serum.

  C-vitamin serum

  Serum er veldig bra for å tilføre fukt og løser problemer i huden. Ofte har serum også en høyere konsentrasjon av "aktive" ingredienser enn kremer, men dette varierer veldig fra merke til merke. Vitamin C-serum er spesielt bra for de som begynner å utvikle synlige rynker og linjer. Med C-vitaminserum får du en sunnere og friskere hud med mer glød og farge. Vitamin C-serum virker på både synlige og usynlige hudskader - som linjer, urenheter og dype solskader.

  Velkommen til Luxplus

  Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap. Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Du kan si opp medlemskapet ditt til slutten av en medlemsperiode. Les mer

  Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Vi kjøper et stort utvalg produkter med ekthetsgaranti direkte fra de største leverandørene – slik at våre medlemmer kan få dem billig.

  Vil du også si farvel til høye priser? Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap med din første bestilling.

  Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Og du kan si opp medlemskapet ditt når som helst til slutten av en medlemsperiode. Les mer