Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Alt du trenger å vite om Niacinamid

Alt du trenger å vite om Niacinamid

Av Merna Al Murady | Farmakolog
Niacinamid er multitaskeren som fikser alt! Uren hud, ujevn hudtone og manglende glød - niacinamid er svaret på (nesten) alle dine hudproblemer.

Niacinamid er en unik hudpleieingrediens og et kraftig våpen mot alle slags hudpleieproblemer. Det er en ingrediens som er like forgudet som retinol, hyaluronsyre og salisylsyre. I hudpleie er niacinamid en mirakelingrediens og en ekte multitasker i kremer, masker og serum. Det går inn og hjelper med alt - bokstavelig talt alt. Les mer her.

Fordeler

 • Kraftig antioksidant
 • Beroliger og gir fuktighet
 • Beskytter huden
 • Behandler hyperpigmentering
 • Bekjemper akne ved å redusere talg
 • Bekjemper tegn på aldring
 • Bekjemper tørr hud
 • Beroliger irritasjon og reduserer rødhet
 • Lysner og jevner ut hudtonen
 • Øker hudens elastisitet
 • Hva er niacinamid?

  Niacinamid er et fancy ord for vitamin B3. Niacinamid (B3) er en aktiv ingrediens og et viktig næringsstoff som sammen med syv andre B-vitaminer spiller en sentral rolle i alle våre biologiske prosesser i kroppen. Vitamin B3 finnes i proteinrike matvarer, inkludert fisk, fjærkre, kjøtt, belgfrukter, nøtter og frø. Niacinamid i hudpleien din er imidlertid laget syntetisk i laboratoriet.

  Niacinamid forbedrer hudens helse

  Kroppen og huden din trenger en viss mengde vitamin B3. Hvis du spiser et variert kosthold, vil du mest sannsynlig dekke behovet ditt for vitamin B3. Men hvis du vil fokusere på spesifikke hudproblemer, har forskning vist at niacinamid også bør påføres direkte på huden. Dette er grunnen til at niacinamid har blitt en veldig populær hudpleieingrediens i alt fra ansiktskremer, ansiktsmasker, serum til sminke.

  Hvordan virker niacinamid?

  Men hvordan virker egentlig niacinamid? Hvis vi zoomer inn på virkningen av niacinamid, sørger det for at DNA-et vårt er stabilt og ikke "går i stykker". I hudpleieuniverset er niacinamid også avgjørende for hudens generelle helse.

  Samlet sett kan niacinamid bidra til å bygge proteiner i huden og gi fuktighet for å forhindre miljøskader. Niacinamid virker ved å beskytte og styrke den ytre hudbarrieren, berolige huden og redusere rødhet og irritasjon. Hudens elastisitet økes, mens hudens tekstur lyses opp og fine linjer og rynker reduseres. I tillegg gir niacinamid effekten av å balansere oljeproduksjonen i huden slik at talgkjertlene ikke overproduserer. Med niacinamid kan du forvente glattere, jevnere og en mer hydrert hud.

  Mengden niacinamid betyr noe

  Du kan ikke si at fordi en ingrediens er god, bør du bruke dobbelt så mye. Når det gjelder niacinamid i hudpleie, er 2-10% mer enn nok. Det bør være minst 2% niacinamid i et hudpleieprodukt for at det skal fungere. For å takle hyperpigmentering og solskadet hud bør konsentrasjonen være 5%.

  Passer til…

  Bruk

  Du kan bruke niacinamid både morgen og kveld i mer enn ett produkt, da denne ingrediensen tolereres veldig godt av huden. Hvis du foretrekker å la huden din gjøre jobben for deg, kan du bruke niacinamidserum eller niacinamidkrem om kvelden før sengetid.

  Få niacinamidserumet eller -kremen til å fungere enda bedre ved å kombinere det med andre aktive ingredienser i hudpleierutinen din, for eksempel vitamin C, hyaluronsyre og vitamin E. Vitamin C, hyaluronsyre, retinol og salisylsyre.

  Hvor lang tid tar det å se resultater?

  8-12 uker.

  Godt å vite

  Hvis du har veldig sensitiv og delikat hud, bør du bruke niacinamid-serum, kremer eller masker i lave konsentrasjoner. Hvis du bruker niacinamid daglig, er det viktig å bruke solbeskyttelse hele året for å beskytte huden din mot hyperpigmentering.

  Bruk av niacinamid i hudpleie

  Niacinamid er en allsidig pleie, og kombinert med andre aktive ingredienser gir niacinamid effektive resultater. For eksempel kan et niacinamidprodukt med hyaluronsyre være et ekstra sidekick som fungerer bedre på tørr hud, mens niacinamid og salisylsyre fungerer bra for fet hud.

  Når du bruker niacinamid i hudpleierutinen din, velg en konsentrasjon som passer din hudtype. For best resultat med niacinamid, bør ingrediensen kombineres med andre gode ingredienser. Niacinamid i hudpleie fungerer litt som et ytre beskyttende forsvar. Samtidig vedlikeholder niacinamid hudcellene og huden.

  Niacinamid-serum

  Du har sikkert hørt at du kan få et niacinamid-serum. Et serum er ofte et relativt konsentrert produkt og har derfor en effektiv effekt. Siden niacinamid er et vannløselig vitamin, absorberes det mest effektivt i huden som niacinamidserum. Det er her du virkelig kan dra nytte av den allsidige ingrediensen, da den er i stand til å jobbe i de dypere lagene i huden.

  Niacinamid i krem

  Niacinamid arbeider med hudens naturlige fuktighet. Niacinamidkrem reduserer store porer, jevner ut hudtonen, strammer huden, myker opp fine linjer og rynker, strammer opp hudens overflate og bekjemper kjedelig, trist og grå hud.

  Ovennevnte fordeler alene bør være nok til å få deg til å se etter en niacinamidkrem for å ta vare på huden din. Hvis du lider av tørr og kjedelig hud på kroppen din, kan du dra nytte av å bruke en niacinamidkrem. Se etter en niacinamidkrem som også inneholder hyaluronsyre - den perfekte kombinasjonen i en kroppskrem for å holde huden fuktig og beskyttet.

  Velkommen til Luxplus