Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Alt du trenger å vite om Retinol

Alt du trenger å vite om Retinol

Av Merna Al Murady | Farmakolog
Det er en grunn til at retinol har fått så stort gjennomslag (og popularitet) i skjønnhetsindustrien, spesielt innen anti-age hudpleie.

Retinol er en av de mest populære hudpleieingrediensene som både hudspesialister og forskere sverger til. Sammen med vitamin C er vitamin A den ingrediensen som får mest oppmerksomhet på grunn av dens vitenskapelig beviste og merkbare effekter.

Du har mest sannsynlig kommet over ingrediensen i forskjellige anti-aldringskremer, serum og kremer. Men hva er retinol egentlig bra for? Her er alt du trenger å vite om denne vidunderingrediensen.

Fordeler

Bidrar til cellefornyelseBidrar til kollagenproduksjonReduserer alders- og pigmentflekkerReduserer rynker og fine linjer
Øker hudens kollagenproduksjonGir fastere og mykere hudGunstig effekt på uren hud

Hva er retinol?

Retinol er et retinoid, en form for vitamin A og derfor en del av vitamin A-familien. Det er et fettløselig vitamin som alle mennesker trenger, uansett alder. Det finnes hovedsakelig i ulike fete matvarer av animalsk opprinnelse, og de såkalte A-vitaminkarotenene finnes i vegetabilske matvarer. Siden vitaminet lagres lenge i kroppen vår, hvor det blant annet deponeres i både leveren og fettvevet, er det ikke nødvendig å sikre daglig inntak av vitamin A.

Retinol, eller vitamin A, er derfor en viktig del av kostholdet vårt og viktig for å opprettholde et sunt immunforsvar og vakker hud. Derfor inneholder også en rekke kosmetikk- og hudpleieprodukter ulike former for vitamin A, blant annet retinol.

Retinol er en av de mest testede og velprøvde ingrediensene i hudpleie - og det er ikke uten grunn at den er populær. Retinol har fantastiske anti-aldringsegenskaper som bidrar til å forebygge/bekjempe tegn på aldring, redusere fine linjer og rynker og forbedre hudens generelle tekstur og tone. Egenskapene til retinol er enestående i i mange forskjellige sammenhenger.

Retinol forbedrer hudens helse

Retinol er viktig for at kroppen vår skal fungere. Hvis vi ikke får nok av dette A-vitaminet, kan det få fatale konsekvenser og påvirke synet, veksten, immunforsvaret, huden og ikke minst genene våre.

Faktisk anbefaler det at du får i deg mellom 700 og 900 mikrogram retinol eller rundt 10 milligram betakaroten om dagen. Det høres kanskje mye ut, men i virkeligheten tilsvarer det å spise én stor gulrot om dagen!


Utforsk vårt fulle utvalg av hudpleieprodukter med Retinol her.


Retinol og Vitamin A

Vitamin A finnes i tre forskjellige styrker med svært forskjellige egenskaper. Det skilles mellom disse typene:

Retinylpalmitat og retinylacetat: Disse er blant de mildeste formene for vitamin A, ettersom de først omdannes til retinol og deretter til vitamin A.

Retinol: Retinol er en forløper for vitamin A-syre, som omdannes til vitamin A i huden.

A-vitaminsyre: syreversjonen av vitamin A, som er det sterke stoffet som kun er tilgjengelig på resept.

Hvordan virker retinol?

Retinol er mest kjent for sine anit- age resultater, men retinol kan mye mer enn det. Retinol virker ved å stimulere celleomsetningen og kollagenproduksjonen, noe som reduserer forekomsten av linjer og rynker i huden.

Retinol fungerer strålende for å opprettholde epidermis (overhud). Dette er hovedsakelig fordi retinol har en spesiell evne til å påvirke måten hudcellene våre oppfører seg og reagerer på. Det er til og med vitenskapelig bevist at retinol har en positiv effekt på både uren hud, akne, solskader, pigmentering og aldringstegn, og derfor er retinol også det foretrukne valget når det gjelder anti-aldring.

Passer til...

Bruk

Selv om det er en rekke fordeler med å bruke retinol, er det ikke noe du bare bør smøre på huden din hver kveld. Først og fremst så trenger huden din tilvenning til retinol - uansett hvilken styrke det er. 

Vær alltid ekstra oppmerksom på prosentandelen retinol i kremer, kremer og serum før du begynner. For mye retinol kan forårsake rødhet og hudirritasjoner, og for lite retinol - ja, da uteblir effekten. Den generelle regelen er at et produkt må inneholde minst 1% retinol for at det skal fungere. Det finnes imidlertid produkter med et høyere innhold av dette vidunderstoffet - men disse er bare tilgjengelige på resept og brukes hovedsakelig til å behandle kviser eller for å jevne ut hudtonen. Dette er en ganske tøff behandling som må utføres med profesjonell veiledning.

Begynn alltid med å bruke retinol en gang i uken, deretter annenhver dag og til slutt hver dag. Dette er den beste måten å venne huden din til å bruke retinol. Retinolkremer og retinolserum brukes best om natten, da retinolprodukter kan forårsake økt følsomhet for solen. Derfor er det viktig å bruke solkrem om dagen for å beskytte huden din mot ytterligere skade.

Hvor lang tid tar det å se resultater?

2-4 måneder.

Godt å vite

Når det kommer til retinol i hudpleie, er emballasjen superviktig. Retinol er ekstremt følsomt for luft og lys. Ingrediensen ødelegges og mister sin effekt når den oppbevares i en krukke eller gjennomsiktig emballasje hvor den er utsatt for lys. Derfor bør retinol helst oppbevares i kjøleskapet, da det beholder effekten i større grad.

Bruk av retinol i hudpleie

En av de viktigste fordelene med retinol er at det forbedrer hudcelleomsetningen og cellefornyelsen. I tillegg er det en fantastisk antioksidant. Stoffet brukes også i økende grad som en kraftig anti-age ingrediens i ulike kremer og andre produkter, ettersom retinol både virker for å glatte og stramme huden i ansiktet, samt gi både mykere hud og en jevnere hudtone. Forskning har til og med vist at retinol i kremer, serum og oljer har en målbar effekt på å redusere store porer i huden, forbedre hudens overflate og sikre en jevnere og jevnere hudtone.

Retinols fantastiske evne til å reparere og gjenoppbygge huden vår gjør den også egnet til en rekke andre formål. Formål som ikke er rent kosmetiske. Det kan også brukes til å behandle sår, arr, brannskader og solskader. Men som med alle andre hudpleieprodukter må retinol brukes korrekt. Og med forsiktighet. Men hvis du gjør det, er du også garantert en merkbar effekt ved å bruke retinol i din daglie hudpleierutine. Retinol er med andre ord en livredder innen hudpleie!

Retinol kreme for huden

Retinol er tilgjengelig i kapsler, serum, oljer, ansiktsmasker og selvfølgelig kremer. Retinolkremer er de vanligste og mest brukte i hudpleie. Du finner både dagkremer, nattkremer og øyekremer med retinol, så det er derfor gode muligheter for å oppnå gode resultater. Uansett hvilken type hudpleie du foretrekker.

Retinol serum

Kremer kan noen ganger virke litt for fete og oljete - spesielt om sommeren, når mange av oss foretrekker lettere og mer luftige kremer, spesielt i ansiktet. Heldigvis finnes det både ansiktsoljer og serum som inneholder retinol. Det de alle har til felles er at de hjelper like godt og effektivt som retinolkremer - men retinolserum absorberes raskere i huden ettersom konsistensen er tynnere, noe som kan være en fordel om sommeren hvis du vil unngå den fete følelsen som kremer kan etterlate.

Hvis du velger et retinolserum, kan du kombinere det med en dagkrem eller nattkrem. For best resultat, bruk retinolserumet ditt før din vanlige dag- eller nattkrem.

Velkommen til Luxplus