Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Mineralmakeup guide: Den naturlige veien til perfekt hud

Mineralmakeup guide: Den naturlige veien til perfekt hud

Av Camilla Svensson
Opplev de utallige fordelene med mineralmakeup! Få en naturlig og vakker hud, samt den perfekte basen for sminken din med skånsomme ingredienser.

Lei av sminke som tetter porene og føles tung på ansiktet? Da er mineralmakeup kanskje noe for deg. Denne typen sminke er allergivennlig og skånsom mot huden din, og den holder i timevis uten å smuldre eller falme!

Men hva er egentlig mineralmakeup, og hva inneholder den? Kan du fortsatt legge en flott sminke når du bruker mineralmakeup? I denne artikkelen vil vi guide deg gjennom alt du trenger å vite om mineralmakeup.


Hva er mineralmakeup?

Mineralmakeup er en type sminke laget av naturlige mineraler som er pulverisert og bearbeidet til en fin pulverform. Mineralene som vanligvis brukes i mineralmakeup er sinkoksid, titandioksid og jernoksid, som alle er kjent for sine gode egenskaper for huden.

Mineral foundation og mineral pudder

Forskjellen mellom mineralpudder og mineral foundation ligger hovedsakelig i formen og bruken deres.

Mineralpudder er vanligvis i pulverform og brukes til å skape lett dekkevne og matt finish på huden. Mineralpudder brukes ofte som siste finish oppå foundation eller som en selvstendig lett dekkende sminke. Mineralpudder har en tendens til å være mer gjennomsiktig og gi en mer naturlig effekt.

Mineral foundation er en flytende eller kremet formel som brukes som base for å skape en mer omfattende dekkevne. Mineral foundation er ideell for å skjule ujevnheter, urenheter og forbedre hudens utseende. Mineral foundation kan også ha ekstra fordeler som SPF og pleiende egenskaper på grunn av de naturlige mineralene som ofte finnes i formuleringen.

Både mineralpudder og mineral foundation har imidlertid en fellesnevner: De er begge basert på naturlige mineraler og har en tendens til å være mer skånsomme mot huden sammenlignet med tradisjonelle foundations og pudderprodukter. De passer godt for personer med sensitiv hud eller de som ønsker en mer naturlig og lett sminke. Valget mellom mineralpudder og mineral foundation avhenger av ønsket dekkevne og finish, samt individuelle preferanser og hudtyper.Derfor er mineralmakeup bra for huden din

Mineralmakeup er mild og skånsom mot huden din. Mineralene fungerer som en skjold mot sollys og forurensning, og hjelper til med å beskytte huden mot miljøskader. I tillegg er mineralene non-komedogene, noe som betyr at mineralmakeup ikke tetter porene og derfor er mindre tilbøyelig til å forårsake hudirritasjoner og kviser. Kort sagt – mineralmakeup lar huden din puste! I tillegg holder mineralmakeup seg på huden i timevis uten å falme eller smuldre.

 • Naturlig dekkevne som ser flott ut på huden

Mineralmakeup har blitt mer populært de siste årene, og det er ikke uten grunn! Mineralmakeup er ikke bare bra for huden din, den kan også gi deg det ønskede naturlige sminkeutseendet. Mineralene gir deg en lett og naturlig dekkevne som ikke føles kakete på huden. Ved å bygge opp lagene av sminke kan du oppnå ønsket dekkevne uten at det ser unaturlig ut.

 • Bygg dekningen etter behov

En annen fordel med mineralmakeup er at du kan bygge opp dekningen etter behov. Ved å legge til flere lag med mineralmakeup kan du oppnå ønsket dekkevne samtidig som det fortsatt ser naturlig ut. Dette gjør det enkelt å tilpasse sminken din til ulike situasjoner, og du kan alltid justere dekningen når det er nødvendig.

 • Naturlige ingredienser og bærekraftighet

Mineralmakeup er laget med naturlige ingredienser som er skånsomme mot huden og ikke inneholder skadelige kjemikalier som parabener, parfyme, oljer og alkohol. Dette gjør mineralmakeup til et sunnere valg for huden din. I tillegg til å være bra for huden din, er mineralmakeup også mer bærekraftig enn andre sminkeprodukter, da den inneholder færre kjemikalier og produseres med mer hensyn til miljøet. Noen merker av mineralmakeup er også veganske og dyrevennlige.

Mineralmakeup inneholder IKKE:

 • Parabener
 • Parfyme
 • Oljer
 • Alkohol
 • Bismuth Oxyklorid
 • Skadelige kjemikalier

Vær oppmerksom på at ikke alle merker av mineralmakeup er helt naturlige. For å hjelpe deg med å velge de beste alternativene, har vi satt sammen en liste over 5 sminkeprodukter med mineralmakeup som du kan stole på. Fortsett å lese nedenfor for å finne ut mer.

 • Naturlig solbeskyttelse

Noen av mineralene som brukes i mineralmakeup, som sinkoksid og titandioksid, fungerer også som naturlige solfiltre. Dette betyr at du kan beskytte huden din mot solskader samtidig som du ser bra ut.

 • Mineralmakeup forbedrer huden din

Mineralmakeup kan faktisk hjelpe til med å forbedre huden din over tid. Mineralene i sminken, som sinkoksid og titandioksid, er kjent for sine beskyttende og helbredende egenskaper for huden.

Sinkoksid har antiinflammatoriske egenskaper som kan hjelpe til med å berolige og redusere rødhet og irritasjon i huden, mens titandioksid hjelper til med å beskytte huden mot skadelige UV-stråler. I tillegg kan mineralmakeup hjelpe til med å redusere synligheten av fine linjer og rynker i ansiktet.

Er mineralmakeup egnet for alle hudtyper?

Ja – mineralmakeup passer for de fleste hudtyper, inkludert sensitiv hud. Mineralene i sminken er kjent for sine antiinflammatoriske og beroligende egenskaper, noe som kan være gunstig for mennesker med sensitiv hud og kviser.

 • Perfekt for personer med kviser og rosacea

Mineralmakeup er et populært valg blant personer med kviser og rosacea, da den ikke tetter porene eller irriterer huden. Tvert imot kan mineralene i sminken bidra til å berolige og lindre betennelse i huden.

 • Mineralmakeup for fet hud

Personer med fet hud kan ofte ha vanskeligheter med å finne riktig sminke, da mange produkter kan få huden til å se enda fetere ut. Mineralmakeup kan være en løsning på dette problemet, da den har en matt effekt og ikke tetter porene.

Hva er forskjellen mellom mineralmakeup og vanlig sminke?

Den største forskjellen mellom mineralmakeup og vanlig sminke ligger i ingrediensene. Mineralmakeup er laget av naturlige mineraler og andre sunne ingredienser, mens vanlig sminke kan inneholde kjemikalier og andre skadelige ingredienser. Mineralmakeup er også kjent for å ha lengre holdbarhet og kan være mer motstandsdyktig mot svette og fuktighet enn tradisjonell sminke.


10 fordeler med mineralmakeup

 1. Naturlig utseende - Mineralmakeup gir deg et naturlig og sunt utseende.
 2. Allergivennlig - Mineralmakeup er mild og skånsom mot huden din og er et godt valg for personer med sensitiv hud eller allergier.
 3. Ikke-tettende - Mineralmakeup tetter ikke porene og er mindre tilbøyelig til å forårsake hudirritasjoner og kviser.
 4. Holdbar - Mineralmakeup fester seg til huden og danner en lett og naturlig dekkevne som kan vare i timevis uten å smuldre eller falme.
 5. Allsidig - Mineralmakeup kan brukes til ulike formål, som øyenskygge, eyeliner og rouge.
 6. Beskyttende - Mineralmakeup fungerer som et skjold mot sollys og forurensning og hjelper til med å beskytte huden mot miljø

De 5 beste merkene med mineralmakeup

Det finnes et hav av mineralmakeup på markedet - heldigvis! Men det kan også være vanskelig å vite hvilke merker man skal stole på, siden de alle er flotte. Vi har samlet et lite utvalg av favorittmerkene som selger mineralmakeup, som du bør prøve:

1. Høykvalitets mineralmakeup for enhver behov

Jane Iredale er et prisvinnende sminke merke som har spesialisert seg på høykvalitets mineralmakeup.

Produktene deres er laget for å beskytte og pleie huden din samtidig som de gir en vakker og naturlig dekkevne.

Jane Iredale er kjent for sin miljøbevisste og cruelty-free produksjon, og tilbyr et bredt utvalg av farger og teksturer som passer til enhver hudtype og stil.


2. Naturlige og miljøvennlige produkter

Lily Lolo er et britisk mineralmakeup merke som tilbyr et bredt spekter av naturlige og miljøvennlige produkter, inkludert foundations, concealers, blushers, øyenskygger og leppestifter.

Ingrediensene deres er av høy kvalitet og ikke skadelige for huden din eller miljøet. Lily Lolo er stolte av å være cruelty-free og vegan-vennlige og har vunnet flere priser for mineralmakeupen sin.


3. Luksuriøs mineralmakeup med fokus på sunn hudpleie

Youngblood er et anerkjent amerikansk sminke merke som har viet seg til å skape luksuriøse mineralmakeup produkter som samtidig fremmer sunn hud.

Produktene deres er lette, men gir likevel full dekkevne og er kjent for sine naturlige ingredienser og cruelty-free produksjon.

Youngblood tilbyr mineralmakeup for ansikt, øyne og lepper som er ideell for de som ønsker en luksuriøs og sunn sminke rutine.


4. Økologisk og bærekraftig mineralmakeup

Estelle & Thild er et svensk skjønnhetsmerke som er kjent for sine økologiske og bærekraftige hudpleieprodukter, inkludert mineralmakeup.

Mineralmakeupen deres er laget av naturlige ingredienser og er helt fri for skadelige kjemikalier og tilsetningsstoffer.

Estelle & Thilds mål er å skape skjønnhetsprodukter som er både effektive og miljøvennlige, og mineralmakeupen deres er en sunn og miljøvennlig løsning for de som ønsker å oppnå et naturlig og vakkert utseende.


5. Australisk mineralmakeup med fokus på bærekraftighet

Nude by Nature er et ideelt valg for deg som ønsker å oppnå et vakkert utseende samtidig som de tar hensyn til miljøet.

Mineralmakeupen deres er laget av naturlige ingredienser og har et bredt utvalg av produkter, inkludert foundations, blushes, øyenskygger og lipgloss.

Men det er ikke bare produktene deres som gjør Nude by Nature unike. Merket har også fokus på bærekraftighet og bruker gjenvinnbare materialer i emballasjen sin og jobber med å redusere miljøpåvirkningen.


Slik bruker du mineralmakeup


1. Forberedelse:

 • Først og fremst er det viktig å ha en ren og fuktig hud før du påfører mineralmakeup. Mineralmakeup kan kreve en jevn base for å se best mulig ut, så sørg for at huden din er ren og velpleid. Bruk en mild ansiktsrens og en god fuktighetskrem som passer til hudtypen din. Deretter kan du begynne å påføre mineralmakeup.
 • Velg mineralmakeupen din. Det finnes forskjellige formuleringer av mineralmakeup på markedet, så det er viktig å velge en som passer til hudtypen din og fargen din. Det er også viktig å velge en som har lett dekkevne hvis du ønsker en naturlig look.

2. Påføring:

 • Start med å riste litt mineralpudder ut i lokket og bruk en kabukibørste for å påføre det jevnt på huden. Bruk sirkulære bevegelser og arbeid utover fra midten av ansiktet. Gjenta om nødvendig for mer dekkevne.
 • Hvis du ønsker mer dekkevne under øynene eller på flekker, kan du bruke en concealerbørste for å påføre mineralpudderet mer presist.

3. Avslutning:

 • Påfør rouge eller bronzer. Hvis du ønsker litt ekstra farge i ansiktet, kan du bruke en rouge eller bronzer for å legge til dimensjon og glød.
 • Avslutt med en setting spray eller pudder. Mineralmakeup kan noen ganger bli matt eller falle av i løpet av dagen, så bruk en setting spray eller pudder for å hjelpe til med å holde sminken din på plass.
 • Husk å vaske børsten din regelmessig og oppbevare mineralmakeup-pulveret ditt tørt og kjølig for å forlenge holdbarheten. Ved å følge disse trinnene kan du oppnå en naturlig, vakker og feilfri look med mineralmakeup.

Velkommen til Luxplus