Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Brun hårfarge - guide til den perfekte hårfarge

Brun hårfarge - guide til den perfekte hårfarge

Av Camilla Svensson
Mørk sjokolade, karamell eller mahogni? Vurderer du å bli brunette, så les her, og få tips og triks til din brune hårfarge.

En brun hårfarge er bare super allsidig og klassisk! Om det er lysebrunt hår, en kald brun hårfarge eller en varm sjokoladebrun hårfarge spiller ingen rolle, faktum er at den brune hårfargen kler de fleste! En brun hårfarge er flatterende for både kalde og varmere hudtoner, slik at du enkelt kan farge håret hjemme. Det eneste du trenger å være oppmerksom på er at du velger den nyansen av brun som komplimenterer hudfargen din best – og det er faktisk ganske enkelt å finne ut av. Les videre og bli inspirert av andre vakre brunetter.

Finn den brune hårfargen som kler deg

Det finnes utrolig mange forskjellige nyanser av brune hårfarger på markedet! Hvis du ønsker å bli brunette, så finnes det ubegrenset med muligheter! Lysebrunt hår, medium eller mørkebrunt hår, valget er ditt – og du kan enkelt endre hårfargen hjemme.

Hvis du går for et naturlig fargeresultat, så bør du velge en fargenyanse som er maks to toner mørkere eller to toner lysere enn din naturlige hårfarge. Det samme gjelder den andre veien, hvis det ikke er viktig for deg at fargen skal se naturlig ut, så er det ingen grenser for hvilken brun hårfarge du kan velge. Slå deg løs!

Komplimenter din brune hårfarge med din hudtone

Enten du leter etter en kald brun hårfarge, et lysebrunt hår eller en varm brun hårfarge, finner du garantert den perfekte hårfargen hos Luxplus. Men hvordan finner du egentlig ut hvilken brun hårfarge du skal velge? Din undertone spiller en viktig rolle i å velge riktig hårfarge for deg.

Varm undertone → Dine blodårer har en grønnlig nyanse

Har du varme undertoner i huden kan du faktisk sjonglere mellom både varme og kalde brune hårfarger. En kald brun hårfarge gir et rent uttrykk, men en varm brun hårfarge med røde pigmenter, oransje eller undertoner av kobber, karamell eller honningbrunt vil i utgangspunktet være mest flatterende. En varm brun hårfarge får frem de gylne og bronse undertonene i huden din.

Kald undertone → Dine blodårer har en blå nyanse

Hvis undertonen din er kald, vil en brun hårfarge som auburn gi deg en fin, varm glød til ansiktet ditt. Ønsker du helt mørkebrunt hår vil en espressobrun hårfarge matche den kjølige huden din fantastisk. Det samme hvis du blir helt svart.

Brune nyanser

Den brune hårfargen kommer i mange varianter, og kler de fleste hudtoner. De fleste bruker begrepet "brunette" som et bekrep for mørkebrunt hår. Men visste du at brunette faktisk dekker en hel rekke andre farger, fra lysebrunt hår til middels brunt hår, og til og med over til svart hår? Du tror det kanskje ikke, men naturlig svart hår er faktisk en dyp brun farge. Men den ser svart ut på grunn av en kombinasjon av tekstur og undertoner, men hvis du ser på håret gjennom et mikroskop, vil du se at håret faktisk er en mørkebrun hårfarge.

Nå som vi har slått fast at brunette betyr mer enn bare brunt hår, hva er forskjellen? Forskjellen er at det betyr ubegrensede muligheter om du ønsker å bli brunette. La oss ta en titt på noen av de forskjellige brune hårfargene:

Hold deg til din naturlige lysebrune hårfarge

Den naturlige looken går igjen og igjen – også i hårfarger. De fleste av oss er naturlig født med den udefinerbare lysebrune hårfargen, som går under navnet klassisk leverpostei eller kommunefarge. Mange av oss begynte tidlig å farge den «kjedelige kommunefargen» i en annen nyanse, men i dag er det akkurat denne IT-hårfargen vi vil ha! Nå har du kanskje allerede farge håret i en annen nyanse, men vi kan heldigvis hjelpe deg på veien tilbake til ditt naturlige hår....

Ønsker du lysebrunt hår, enten permanent eller bare midlertidig, er det mange forskjellige nyanser å velge mellom. Hvis du har en lys hudtone og ønsker å gå en mørkere vei med ditt naturlige blonde hår, kan du enkelt eksperimentere med en lysebrun hårfarge.

Du kan alltid starte med lysebrune lowlights hvis du ikke vil hoppe inn i en heldekkende farge. Hvis du har en oliven eller gylden hudtone, så passer alle de lysebrune hårfargene deg godt. Hvis du vil ha en sommer vibe, så vil en lysebrun hårfarge gi deg dette. Den lysebrune hårfargen vil raskt få deg til å se «blond» ut. Prøv en heldekkende farge eller eksperimenter med striper - du vil ikke angre på det!

Gode ​​forslag til lysebrune hårfarger til hjemmebruk: Garnier Nutrisse Cream 6.0 Light Brown, Garnier Olia 6.3 Golden Light Brown.

Vakkert kaldt hår med askebrun hårfarge

En kald brun hårfarge, er en brun hårfarge der du ikke kan se noen varme nyanser. Det er ingen gyldne, røde eller oransje pigmenter her. I stedet vil den kalde brune hårfargen ha en flott aske undertone, som gjør at en kald brun hårfarge også går under navnet askebrun hårfarge (ash brown). En kald brun hårfarge er utrolig populær for de som ønsker en "ren" hårfarge uten "spill". Den rene askebrune hårfargen er et opplagt valg for deg som ønsker kalde toner i håret.

Gode ​​forslag til askebrun hårfarge til hjemmebruk: L'Oréal Excellence Creme Hårfarge 7.11 Ultra Ash Blonde, L'Oréal Preference 7.1 Iceland, L'Oréal Excellence Creme Hårfarge 5.11 Ultra Ash Light Brown, L'Oréal Excellence Creme Hårfarge 4.11 Ultra Ash Brown.

Expensive brunette

Det er ikke mange måneder siden både kjendiser og influencere sto i kø for å farge håret i en kobberrød hårfarge som Kendall Jenner. Men nylig har en annen hårfarge tatt over førsteplassen som den hotteste - og til og med navnet er hot: Varm sjokoladebrun hårfarge...

Kanskje har du allerede sett den brune hårfargen til Hailey Bieber, som også står bak trender som glazed donut nails. En varm brun hårfarge er både fyldig og stemningsfull. Den varme sjokoladebrune fargen er flatterende på alle og passer både til kalde og varmere hudtoner, så du kan trygt sette deg i frisørstolen.

Gode ​​Expensive brunette hårfarger til hjemmebruk: Garnier Nutrisse Cream 3 Dark Brown, Garnier Olia 5.0 Brown, L'Oréal Preference 4.0 Tahiti Deep Brown.

Rødbrun hårfarge / Mørk kastanje

Hvis du er fan av expensive brunette fargen, men ønsker mer "spill" i håret, så kan du alltid se etter en brun hårfarge med røde pigmenter som har reflekser av kastanje, gyllen karamell eller kobberrød.

Hvis du liker de varme og gylne nyansene i det brune håret, så bør du velge en brun hårfarge med røde pigmenter. Den kastanjebrune hårfargen er spesielt flatternde for deg med gylden og oliven hud, da den kastanjebrune hårfargen fremhever hudens gylne og bronse undertoner.

Hvis du har en veldig mørk hudtone, så må du være forsiktig med for lyse farger i håret. Det kan fort se unaturlig og vaske ut hudtonen din. En varm brun hårfarge med røde pigmenter vil raskt få din brune hårfarge til å se lysere ut. En kastanjebrun hårfarge, varm brun hårfarge og kastanje nyanser vil få deg til å se eksklusiv og stilig ut. Du har kanskje sett den varme brune hårfargen med røde pigmenter på kjendiser som Jennifer Lopez og Jessica Alba, som virkelig får oss til å drømme om brunt hår.

Gode ​​forslag til rødbrun hårfarge til hjemmebruk: Garnier Color Sensation 5,35 Cinnamon Brown, L'Oréal Preference M2 5,25 Antigua, L'Oréal Excellence Creme Hair Color 5,3 Golden Light Brown.

Rødt skjær i brunt hår - hva gjør du?

Hvis du oppdager at den brune hårfargen din får et rødt eller oransje skjær, så må du bruke en blå farge, som nøytraliserer pigmentene. Velg en brun hårfarge der tonehøyden og refleksene nøytraliserer de røde og oransje tonene. Husker du grunnfargene for brunt hår?

1=Sort

2 = Svart brun

3= Mørk brun

4=Brun

5=Lys brun

.... Og refleksene?

1=aske (blå)

2=Iriserende (fiolett)

3=Gylden (gul)

4=Kobber (oransje)

5=Mahogni (rød-fiolett)

6=Rød (Rød)

7=Grønn/Blå

Hvis du vil unngå oransje og røde nyanser i håret, gå for en hjemmefarge som f.eks. kalles 5.11 eller 7.11. Det første tallet er grunnfargen (hårfargen), det andre tallet er den primære og dominerende refleksen, og det siste tallet er den sekundære refleksen i håret. Les mer om fargekodene i artikkelen her:

Hjemmefargeguide! Slik leser du fargekodene

Blåsjampo til brunt hår

Hvis skaden allerede har skjedd og du oppdager at det brune håret ditt får en rød eller oransje undertone, så kan du bruke en blåsjampo som hjelper til med å nøytralisere disse uønskede tonene i håret. Redken Color Extend Brownlights er et godt forslag på en blåsjampo for brunt hår.

Sortbrun hårfarge

Den sortbrune hårfargen er virkelig nydelig. Ikke bare får den dype mokkafargen deg til å se eksklusiv ut, den får også lokkene dine til å se sunne og velpleide ut. Den dype svart-brune hårfargen er en klassiker, som aldri går av moten.

Gode ​​forslag til svart-brun hårfarge til hjemmebruk: L'Oréal Preference 3.12 St. HonoréExcellence Creme Hair Color 3 Natural Darkest Brown.

Å gå fra blondt hår til brunt hår

Å gå fra lyst hår til mørkt hår er faktisk veldig enkelt. Det kan du gjøre i løpet av en eller flere runder, avhengig av hvor sunt håret ditt er. Har du skadet eller veldig tørt hår er det lurt å dele opp prosessen litt, slik at håret får tid til å komme seg mellom fargingene. Men, hvis du ønsker å gå fra mørkt hår til lyst hår, er det en lengre prosess som kan ta år. Det må du være klar over, hvis du ønsker å farge det lyse håret ditt mørkt.

Å gå fra sort hår til brunt hår

Du kan enkelt farge det svarte håret brunt. Det er to måter å gå fra mørkt til lyst. Du kan enten farge alt håret lysere og legge til noen striper, eller du kan ta den lange veien, hvor du gradvis legger til flere og flere lyse striper. Velger du den siste metoden, kan det ta lengre tid før du får resultat du ønsker, men du skader også håret mindre.

__________________________________________________

FAQ


Hvilken brun hårfarge skal jeg velge?

Som utgangspunkt kan du velge hvilken som helst brun hårfarge, men det vil alltid være en brun hårfarge med varme eller kalde refleksjoner som komplimenterer hudtonen din.

Hvilken hårfarge passer meg best?

Har du en kald undertone, kler du best kalde farger. Har du en varm undertone, kler du best varme farger. Hvis undertonen din er nøytral, kan du ha nesten hvilken som helst hårfarge.

Hvordan farge svart har brunt?

Å gå fra svart hår til brunt hår kan være litt av en prosess. Enten kan du starte med å farge håret lysere ved å legge striper i hele håret. Ellers kan ta den lengre veien, der du gradvis legger til flere og flere lyse striper.

Hvorfor blir håret mitt rødt når jeg farger det brunt?

Opplever du at den brune hårfargen din blir rød, så er det fordi du farger håret uten fargepigmenter, og derfor mangler røde pigmenter. Den beste måten å unngå det på, er å velge en brun hårfarge med en varme refleks eller... å farge håret i en rød nyanse før du farger det mørkt. 

Velkommen til Luxplus

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap. Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Du kan si opp medlemskapet ditt til slutten av en medlemsperiode. Les mer

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Vi kjøper et stort utvalg produkter med ekthetsgaranti direkte fra de største leverandørene – slik at våre medlemmer kan få dem billig.

Vil du også si farvel til høye priser? Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap med din første bestilling.

Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Og du kan si opp medlemskapet ditt når som helst til slutten av en medlemsperiode. Les mer