Kun for medlemmer:
  • Spar på alt
  • Alltid gratis frakt
  • Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
dermaroller test

DERMAROLLER TEST - VIRKER DEN?

Av Blogger Camilla Vingaard
Vår blogger har testet dermaroller og tatt før/etter bilder, og har svart på alle de spørgsmål som kan oppstå når man prøver dermaroller!

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve den mye omtalte dermarolleren, vidundermiddelet mot fine linjer, akne og urenheter. Eller er det? Jeg var litt skeptisk i starten, fordi den lover så mye.. men prøve, det skal jeg! Her i artikkelen vil jeg prøve å svare alle de spørsmål jeg selv hadde før jeg prøvde dermarolleren for første gang

Jeg valgte Lux Dermaroller med titanium-nåler på 0,5 millimeter. Jeg valgte den i gull fordi...ja, egentlig bare fordi jeg elsker gull!

FØR DU BRUKER DERMAROLLER

Det er viktig at du husker å rense din dermaroller både før og etter du har brukt den! Det er jo faktisk små hull du prikker i huden, og hvis din dermaroller er fylt med bakterier - ja, så får du i hvert fall ikke en renere hud! Jeg desinfiserer dermarolleren med sprit, for å være helt sikker. Husk å la din dermaroller tørke, når du har tatt på sprit!  Men det er ikke bare dermarolleren, som skal være ren men også huden! Det er altså viktig å bruke en makeupfjerner , som sørger for å rense ditt ansikt grundig. Hvis du ikke renser huden først, fordeler du bare bakteriene ut til nye steder på huden, når du bruker dermarolleren. 

Så er det bare å starte! 

SÅNN BRUKER DU EN DERMAROLLER

Når både hud og dermaroller er renset, er du klar til å gå i gang med prosjekt “flottere hud!” Det er viktig at du ikke presser nålene ned i huden, men legger pekefingeren i det området som er laget spesielt til den, så du automatisk får det riktige presset, for å kunne nå tilstrekkelig dypt ned i huden. 

Start med ett område i ansiktet om gangen, del for eksempel ansiktet inn i panne, et kinn om gangen, nese og hake. Hvis du ruller i hele ansiktet, kan det være være vanskelig å holde oversikt. 

Det er viktig å rulle i minimum fire retninger, 4-5 ganger. Jeg bruker min dermaroller, inntil jeg føler at jeg har tatt alle områder grundig.

ETTER BRUK AV DERMAROLLER

Når du prikker hull i huden med din dermaroller, er det viktig at du etterpå tar godt vare på den. Blant annet fordi din hud opptar de produkter du bruker etterfølgende opp til 200 ganger mer enn normalt, fordi huden er helt åpen. Du kan også risikere, at din hud tørker ut hvis du ikke sørger for å gi den all den pleie huden har bruk for. Spesielt om vinteren.

Jeg har brukt et fuktgivende serum etter hver behandling, som virkelig får lov til å jobbe i huden etter bruk av dermarolleren.  

Når serumet har trukket inn i huden, avslutter jeg med en fuktgivende nattkrem (fordi jeg har rullet om kvelden) før jeg går å legger meg. Jeg har brukt min FAVORITT fuktighetskrem fra Elizabeth Arden. Så min hud får nok fukt gjennom hele natten.

I forhold til dermarolleren, så skal den desinfiseres igjen etter bruk. Det er viktig at den er helt ren. Du kan enten bruke sprit, klorhexidin, eller en desinfiserende spray. Det kan dessuten være en god idé, å vaske dermarolleren under vann før du renser den, for å være sikker på at den blir helt ren. La produktet tørke, og legg dermarolleren tilbake i esken inntil neste gang.

DERMAROLLER TEST

All right.. nå er vi kommet til den delen som nok er den ALLER viktigste! Jeg vil med en gang  si, de som som lover resultater på 1 uke eller 14 dager - lyver. For det første undrer jeg meg over, at de har en hud som kan nedbrytes og bygges opp igjen på så kort tid! Det virker for meg ganske enkelt umulig. 

Når det så er sagt, så gir dermarolleren likevel resultater! Jeg er for øyeblikket i min første pause periode. Jeg kan se at min hud har blitt mer elastisk, mine utbrudd, og urenheter har blitt MYE mindre, og rødmen i kinnene er nesten helt borte, mine sprukne blodkar er FULLSTENDIG forsvunnet. Jeg kan se, at de fine smilelinjer rundt mine øyne, er nesten ikke-eksisterende lengre (woho!). Ytterligere kan jeg se at de arr jeg har rundt min nese langsomt er ved å bli mindre. De har ikke forsvunnet helt - men de er på vei til å bli mindre synlige, og det viktigste for meg er faktisk, at jeg kan se fremskritt! Jeg har fått flere kommentarer fra mine omgivelser om at min hud er blitt mye penere. Den har også blitt myk som babyhud! Selv når jeg spiser usunt i perioder, blir min hud ikke fylt med urenheter! Så dermarolleren gir faktisk resultater!


HVA SKJER MED HUDEN NÅR DU BRUKER DERMAROLLER? 

Kanskje det sier litt seg selv, man prikker mange små hull i huden. På denne måten, tvinger du huden til å gjenoppbygge seg selv, og lage en ny pen hud. Det er derfor du kan fjerne arr, urenheter og fine linjer! 

Når du bruker den skal du ikke bli redd for at du blir knallrød i ansiktet. Faktisk ser det ut som at du har ligget på stranden i 8 timer i Spania, uten å bruke solkrem. Du både føler deg, og ser solbrent ut. Det er bare huden som reagerer, og derfor er det SUPER viktig at du bruker gode og næringsrike hudprodukter etterfølgende. Rødmen forsvinner raskt igjen, men bruk gjerne dermarolleren om kvelden, så er du klar neste morgen til dine normale morgenrutiner.

HVOR OFTE KAN DU BRUKE DERMAROLLER?

Det anbefales å bruke dermaroller 2-4 ganger om uken i en måned, for deretter å holde pause i 3- 4 uker. Ellers kan man ende opp med at dermarolleren gjør mer skade enn godt. Jeg har derfor fulgt bruksanvisningen til punkt og prikke! 

I de perioder hvor jeg ikke bruker dermaroller, altså når jeg holder pause i 3-4 uker, sørger jeg først og fremst for å bruke både serum og ansiktskrem. Jeg bruker dessuten peeling masker, peel-off masker og fuktgivende masker for å pleie min hud. Huden skal naturligvis kunne følge med, men jeg synes at kodeordet i pauseperioder er fukt, fukt, fukt.

HVA HVIS JEG HAR AKTIVE UTBRUDD AV AKNE ELLER URENHETER? 

Så må du ikke bruke den i det område! Hvorfor? Fordi du prikker hull på urenhetene, og dermed sprer bakterien til resten av ansiktet, og jeg vil derfor anbefale at du ikke bruker dermarolleren i de områder i ansiktet du har aktive urenheter.

HVOR OFTE SKAL DERMAROLLEREN SKIFTES UT?

Hodet på dermarollene hos Luxplus, kan ikke skiftes ut. Det kan det ikke på de fleste. Man skal skifte dermarolleren ut til en ny, når den begynner å bli litt sløv. Det kan variere mye, avhengig av hvor ofte man bruker den.

HVOR LANGE SKAL NÅLENE VÆRE?

Det kommer an på formålet, og hvor dype dine arr, linjer også videre er. Nålene på 0,2 mm er gode for deg som gjerne gerne vil ha et generelt boost til huden, og som gjerne vil at dine hudpleieprodukter virker opp til 200 ganger bedre. 

Den kan også brukes under øynene. Dermarolleren med nåler på 0,5 mm er for deg, som ønsker å minske linjer, arr og aknearr, minske porrer og pigmentflekker

Når nålene blir lengre, er de ikke egnet til hjemmebruk i ansiktet. Dermarolleren med 1,0 mm nåler kan brukes på kroppen, også til hjemmebruk.

NÅR ER MINE ARR BORTE? 

Jeg tror et realistisk estimat vil være 3 måneder. Jeg vet ikke om mine arr og urenheter forsvinner helt – men jeg tror helt klart at dermarolleren kan fjerne hvis ikke alt, så mesteparten. Jeg tror hvertfall på det! 

Velkommen til Luxplus