Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Frisørens guide til Curly Girl-metoden

Frisørens guide til Curly Girl-metoden

Av Simone Keller | Frisør og hårekspert
Få det beste frem i dine krøller med Curly Girl-metoden. Les frisørens guide, og få praktiske tips og triks.

Kjenner du også til alle utfordringer det kan være forbundet med krøllet hår? Hvis du nikker ja til det, så les med videre i denne Curly Girl-guide hvor jeg trinn for trinn vil ta deg gjennom alle trinnene, så du får det beste frem i ditt hår uansett om du har bølgete eller krøllete hår – eller kanskje noe litt i mellom. 

Curly Girl-metoden går helt enkelt ut på at få det beste frem i dine naturkrøller på en sunn og pleiende måte. Curly Girl-metoden ble introdusert i 2001 av den engelske hårstylist Lorraine Massey. Metoden ble raskt spredt verden over, og selv om den med årene er blitt tilpasset, er det fortsatt noen faste prinsipper man følger. 

Trinn for trinn til den trendy Curly Girl-metoden

1. Rens ditt hår for for sulfater og silikone 

En viktig del av Curly Girl-metoden er helt å unngå ingredienser i hårpleieprodukter som virker uttørkende for håret. Derfor er det best å starte med å rense håret for sulfater, silikon og unngå de uttørrende alkoholer i produktene, da disse ingredienser ikke gjør noe godt for dine krøller.

Men, hvorfor er silikon så skadelig for håret? 

Silikone er kjent av mange som en ingrediens, som gir håret glans og reparerer hårstrå, men sannheten er, at silikone legger en hinne rundt om hårstrået, og gjør det vanskelig for balsam, hårkur eller stylingprodukter å trenge inn i håret og ha en effekt. Dessuten legger den også en hinne på din hodebunn, og dette gjør, at hodebunnen ikke får puste og blir tilstoppet. En tilstoppet hodebunn har også vanskelig ved at gro nye, sterke og sunne hårstrå. 

… Og hva er sulfater? 

Sulfat er et såpestoff, som oppløser fett og smuss, og det høres jo utrolig bra ut, men mange sulfater er så skarpe at de renser hår og hodebunn så mye, at det kan gå ut over den naturlige balanse og medføre hodebunnsproblemer og tørt hår.

Unngå sulfatene: Sodium Lauryl Sulfat og Sodium Laureth Sulfat.

Finnes det alkohol som ikke er uttørkende?

JA det gjør det faktisk. Noen typer alkoholer, fettalkoholer, er gavnligt for ditt hår. Gå etter ingrediensene: Lauryl, cetyl, stearyl, myristyl og behenylalkohol.

2. Low poo eller No poo

Dette punkt går ut på, at man skal spare på bruken av sjampo. Noen bruker mindre sjampo – low poo, mens andre helt unngår sjampo, altså no poo. 

Grunnen til dette er, at et krøllet hår ofte er mer tørt enn andre hårtyper, og derfor har større tendens til å knekke og spalte. 

Personlig vil jeg anbefale en mild sjampo uten silikon, sulfater og alkohol til krøller, ettersom vi vet at disse ingrediensene tørker ut håret. 

3. Gre ut håret i dusjen

Neste og viktige punkt i Curly Girl-metoden er, at du grer håret gjennom med fingrene, mens du er i dusjen, og har balsam i. Dette forhindrer håret i å knekke, og hjelper balsamen med å bli jevnt fordelt i hele håret. 

4. Unngå harde og ru håndklær

Bruk gjerne et mykt håndkle til å klemme vannet ut av håret, når det skal tørke. Et håndkle som er hardt og ru kan gjøre skade på håret og få det til å kruse. Brush Works har f.eks deres Luxury Hair Towels, som skånsomt tørker håret. 

5. Bruk krøllekrem i det håndkletørt hår

En krøllekrem er god til å få det naturlige look frem i dine krøller, og gir samtidig en god fukt pleie til håret. Krem din krøllekrem i det fuktige hår, så krøllene defineres flott. 

For å følge Curly Girl-metoden skal du hele tiden tenke over, hva som er sunnest og minst skadelig for ditt hår. Derfor skal du f.eks også unngå å bruke en hårbørste til krøllene, og hvert fall ikke i et tørt hår, da det vil kruse og knekke håret. Bruk derimot gjerne dine hender og fingre som redskap, til både å frisere og style krøllene, så du er så skånsomt ved håret som mulig.

Jeg håper at artikkelen her har gitt deg et par tips til å komme i gang med Curly Girl-metoden, så du kan få det aller beste frem i dine krøller!

Guide: Myke krøller med krølltang

Velkommen til Luxplus

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap. Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Du kan si opp medlemskapet ditt til slutten av en medlemsperiode. Les mer

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Vi kjøper et stort utvalg produkter med ekthetsgaranti direkte fra de største leverandørene – slik at våre medlemmer kan få dem billig.

Vil du også si farvel til høye priser? Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap med din første bestilling.

Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Og du kan si opp medlemskapet ditt når som helst til slutten av en medlemsperiode. Les mer