Kun for medlemmer:
  • Spar på alt
  • Alltid gratis frakt
  • Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Stor guide: Alt du trenger å vite om dine sminkekoster

Stor guide: Alt du trenger å vite om dine sminkekoster

Av Camilla Svensson
Sminkekoster og og børster er noe de fleste av oss bruker, men har du egentlig styr på hvilke, som brukes til hva? Finn ut av det her.

Få den perfekte starten på din sminkelook med de helt riktige sminkekostene. Vi har satt sammen en guide med de mest brukte sminkekostene og sminkesvampene, som du bør kjenne til og investere i når du skal lage flotte og kreative sminkelooks.

For når det kommer til sminke er verktøyene like viktige som produktene. Sminkekoster er ikke bare for de, som bruker masse sminke. Det er også viktig for å skape et mest mulig naturlig utseende. Sminkekoster sørger for å blende og fordeler sminken i ansiktet, slik at den lett blender seg med huden din og resten av sminken. Du kommer aldri til å angre på det, når du kjøper sminkekoster!

Men, det er et hav av sminkekoster, børster og sminkesvamper på markedet! Det er en jungel å navigere i! Hvilke sminkekoster bør du egentlig ha? Hvilke er best for øyenskygge? Og hvilke sminkekoster er best til contouring? Les med her:


Gode sminkekoster er altavgjørende

Hvis du bruker sminke hver eneste dag, vil det være verdt pengene å investere i gode sminkekoster. Det er absolutt noe av det beste du kan gjøre for deg selv. Tar du godt vare på sminkekostene og børstene dine kan de vare opptil 10-15 år – og da snakker vi om en skikkelig god investering!


Fra start av, skal det nevnes at sminkekostene og børstene du velger selvfølgelig er en smakssak. Men de forskjellige sminkebørstene og børstene er skapt av en grunn. Teknikken du bruker og børsten du velger danner grunnlaget for sminkelooken du ønsker å skape. Når du velger sminkekoster bør du tenke over følgende:

  • Skal dine makeupbørster brukes til flytende, faste eller løse sminkeprodukter?
  • Størrelsen - skal de brukes til øyenskygge eller hele ansiktet?
  • Hårlengder og tetthet. Hvor mye dekkevne ønsker du for ditt sminkeprodukter?
  • Naturlige eller syntetiske børster?


__________________________________________________

Med de riktige sminkekoster og sminkebørster,
kan du mestre makeup som en profesjonell!

Makeupbørste guide:

Til basenFoundationbørster
Foundationbørsten gir et jevnt og glatt resultat. Det finnes i utgangspunktet 3 forskjellige sminkekoster for foundation – hvis du ikke regner med kabuki-børsten og sminkesvamper.

• Flat børste / padlebørste

Den flate foundationbørsten brukes til flytende/kremaktig foundation. Den flate foundationbørsten er god for de som ønsker maksimal dekning. Flate børster er den type verktøy som krever mest produkt når du "maler" et lag på, i stedet for å jobbe foundationen din inn i huden. Det gode med en foundationbørste er at den lett kommer rundt i alle kanter og hjørner av ansiktet. Du kan derfor være sikker på at du får dekket alt med denne sminkebørsten! Den eneste ulempen med en foundationbørste er at den kan skape striper og streker i basen din. Du kan derfor avslutte påføringen med en Beautyblender for en perfekt finish.

• En flat-top

Denne typen foundationbørste har korte og tette hår – den er også flat på toppen (derav navnet). De tette hårene og den brede formen gjør sminkebørsten lett å kontrollere. En flat-top makeupbørste brukes til flytende foundation, foundation stick og kremprodukter. Har du for eksempel noen urenheter eller steder du gjerne vil dekke til litt ekstra, er denne børsten et godt valg.

• Stippling-børste

Denne foundationbørsten er ganske lik en flat-top, den er bare mer "fluffy" i utseende. En stippling-børste kan brukes til alle typer flytende foundation. Den gir et veldig lett og naturlig utseende, derfor ideell for de som ikke er ute etter full dekning.Kabuki børste

En kabuki børste er en fyldig sminkekost som kan brukes til både løs foundation og mineralfoundation. Det finnes i utgangspunktet to kabuki-børster:


• Kabuki med flat topp

En kabuki-børste med flat topp har tett bundet børstehår, og tar derfor opp mer produkt om gangen. Den er spesielt god til pressede foundations, inkludert pudder- og mineralfoundation – særlig hvis du ønsker høy dekning.


• Rund kabuki

En rundt kabuki-børste har mer fluffy børstehår. Denne kabuki-børsten fungerer best for løs foundation og mineralfoundation. Her får du et mer naturlig utseende, men du kan alltid jobbe deg opp til en full dekning om du påfører flere lag.Concealer børste

Når du skal velge concealerbørste, er det hovedsakelig størrelsen på børsten som varier. Hvilken størrelse du skal ha avhenger av hvor mye du ønsker å dekke og er et spørsmål om personlig preferanse. Concealer skal helst dekke litt mer av huden enn foundationen din. Derfor bør du velge en concealerbørste som har tette børstehår i mellomstørrelse, slik at du enkelt kan kontrollere den når urenheter og mørke ringer skal skjules i øyekroken.Sminkesvamp
Svamp, beautyblender, blendingssvamp og sminkesvamp – kjært barn har mange navn, og det er ingen tvil om at dette verktøyet skal være en del av sminkesamlingen din. Sminkesvampen er fantastisk til flytende sminkeprodukter, men også for en glatt og jevn finish med setting powder. Poenget med sminkesvampen er å dytte inn produktet i ansiktet, og ikke gni det inn som med en sminkekost. Bruk den runde enden for å få et jevnt resultat over hele ansiktet. De avrundede kantene gjør det enkelt å "blende" de store områdene i ansiktet. Sminkesvampen kommer i mange forskjellige former og farger. Den kan være dråpeformet, buet eller rund med en skrå side.

Se vårt utvalg av sminkesvamper - her.

__________________________________________________

Tips! Fukt din sminkesvamp og klem alt overflødig vann ut.
Dette hack gjør en kjempe forskjell for din foundation finish!

Pudderbørste

Når det kommer til pudder, er det viktig å se etter en sminkebørste som fordeler pudderet jevnt over hele ansiktet uten å etterlate striper. En god pudderbørste har akkurat passe størrelse og børstehårens tetthet gjør at pudderet legger seg pent på huden, slik at huden får et jevnt og ensartet utseende. En pudderbørste kan du også bruke til å påføre bronzer. 

Til contour og glød


Highlighterbørster

Du kan velge mellom ulike typer highlighterbørster, avhengig av hvilken look du går for og hvilke områder du vil fremheve med highlighteren din.

• Fan brush

Hvis du vil ha en diskret highlighter-look, gå for en fan brush. Du kan kjenne den igjen på de lange hårene og den flate formen. Denne sminkebørsten er spesielt god for områder som amorbuen og neseryggen der du ønsker en lett glow.

• Tapered brush

Hvis du derimot ønsker at highlighteren din skal være mer tydelig og glowy, bør du velge en konisk børste med lang bust, der børstehårene er tettere slik at mer pigment samles opp. De tette børstehårene er god for kinnbeina, brynsbenet og pannen. Koniske børster er gode til å fremheve kinnbeina, mens små og runde sminkekoster er perfekte for å fremheve den indre øyekroken og under brynet.Blushbørste

Når det kommer til valg av blushbørste, avhenger alt av dekningen du ønsker på kinnene og hvordan du vanligvis påfører din blush. Blushbørster kan være tette (i så fall vil den gi et et mer dekkende resultat) eller mer fluffy(i så fall vil påføringen være lettere).

• Angled brsyh (multibørsten)

Vinklede makeup-børster fungerer som en multi-børste for både highlighter, blush og contouring . Den vinklede børsten er perfekt for å fremheve ansiktets konturer samtidig som den fordeler akkurat passe mengde produkt.

• Rund blushbørste

Avrundede sminkebørster er gode til å påføre blush over kinnene med sin fyldige runde form. Den gjør det enkelt å definere og fremheve kinnene og kinnbenene dine.Bronzerbørste

Bronzerbørster og blushbørster er litt 'potato potato'. Når du skal finne en god bronzerbørste kommer det an på hva du vil definere i ansiktet, og hvordan du foretrekker å påføre bronzeren. Hvis du velger en vinkletbørste, for eksempel en bronzerbørste, får du en presis påføring, da den er formet etter ansiktet ditt. I tillegg til en vinklet børste, er en fluffy børste for bronzer også et godt valg – spesielt hvis du ønsker å fordele bronzeren over store deler av ansiktet. Et stort, rundt og fluffy børstehode er perfekt for å blende bronzeren din, og gi en lett og naturlig glød.

Til øyne og lepper


Øyenskyggebørste

Det finnes så mange øyenskyggebørster, at det føles ut som en jungel å navigere i når du skal finne en (eller flere) til din øyenskygge. Du trenger ikke et stort utvalg av øyenskyggebørster. Faktisk synes mange det kan bli for komplisert å legge en flott øyenskygge, fordi de har for mange børster. Men, hvis du bruker mange forskjellige øyenskygger, gir det også god mening å ha et større utvalg av øyenskyggekoster og børster.

__________________________________________________

Tips! Jo tettere hårene sitter på sminkebørsten,
jo mer produkt kan den påføre på huden samtidig.


Eyelinerbørste (fungerer også til øyenbryn)

En vinklet eyelinerbørste kan brukes til både eyeliner og brynprodukter. Den ultra tynne, skrå tuppen gjør at børsten kan tegne super fine og presise linjer langs vippekanten med eyeliner. Velg en eyelinerbørste med skrå børstehår, slik at du kan komme helt nær vippekanten.

Du kan bruke en skrå  sminkebørste til å fylle inn dine øyenbryn med, både hvis du bruker pudder eller en pomade. Når du legger på brynsminken med en vinklet sminkekost, blir fargeresultatet mer lett og naturlig, enn om du bruker en brynsblyanter – spesielt hvis du bruker spoolie-børsten til å tone ut fargen etterpå!Spooliebørste

Apropos spoolie-børste! Bruk spoolie-børsten til å style brynene dine før du farger og former dem med med sminke. På den måten kan du lage perfekte, definerte øyenbryn. Omvendt er spoolie-børsten ypperlig til å temme ville vipper og bryn. Bruk den til å børste vippene etter mascaraen, slik at mascaraen ikke klumper seg for mye. Bruk den mellom hvert lag med mascara for å definere vippene mens mascaraen er våt.

__________________________________________________

Tips! Velg en dobbeltsidet eyelinerpensel med spoolie-side,
så du kan blende ut fargen. På den måtene trenger du bare kjøpe en.


Blendingbørste

En blendingsbørste hjelper deg med å tone ut sminken, slik at du får et mer naturlig utseende. Det er uunnværlig hvis du f.eks. drømmer om å mestre teknikken bak de trendy smokey-eyes, eller hvis du vil blende ut din contour eller bronzer. Blendingbørsten kommer i flere forskjellige størrelser, så den kan brukes til både øyne og ansiktet. Et typisk kjennetegn ved en blendingsbørste er at de har fluffy børstehår, som ikke sitter spesielt tett, men er litt avrundet i toppen.Leppebørste

Hvis du vil lage perfekte lepper, med en skarp linje - så er leppebørster helt uunnværlige. Leppebørsten er tilgjengelig i spisse og flate versjoner. De er fantastiske til leppestift og lipgloss og kan også brukes til eyelinerprodukter – så her får du faktisk to børster i en! Fastheten gjør at den lager skarpe, presise linjer.Sminkebørstesett

Hos Luxplus finner du sminkekoster, børster og sminkesvamper fra alle de kjente merkene. Vi selger sminkebørstesett for deg, som vil spare både penger og tid. Når du kjøper et børstesett får du alt du trenger på engang. Så hvis du ønsker å ha alt du trenger fra starten av, vil et sminkebørstesett være den perfekte løsningen for deg!

Naturlige eller syntetiske børstehår?

Sminkekoster og sminkebørster kommer med naturlige eller syntetiske børstehår. Vi har samlet highlights om begge varianter:


Naturlige børstehår:

✔️ Fremstilt av plantefibre eller dyrehår som f.eks. hest, geit, mink osv.

✔️ Børstehår kan føles både myke og harde

✔️ Gode til løse makeupprodukter (løspudder, øyenskygge, bronzer m.m.)

✔️ Har en tendens til å være mykere enn syntetiskebørster

✔️ Bedre til å samle opp og fordele pudder, og pigmenter

➗ Er ofte litt dyrere


Syntetiske børstehår:

✔️ Typisk laget av nylon eller polyester

✔️ Gode til alle produkter med kremete og flytende konsistens (leppestift, foundation, cream blush m.m.)

✔️ Børstene kan føles både myke og harde

✔️ Allergivenlige (god til en følsom hud)

✔️ Enklere å rengjøre

✔️ Mer budsjettvennlig

✔️ Mindre tilbøyelige til å absorbere, holde på oljer og produktansamlinger

✔️ Typisk en budgetvenlig pris

__________________________________________________

FAQ

Hvordan vasker jeg sminkebørstene mine?
Rengjøring og desinfisering av sminkekoster er en ganske enkel prosess. Les og følg vår tutorial i artikkelen her:

Tutorial: Hvordan vaske sminkekoster


Hvordan oppbevarer jeg sminkekostene mine?
Ideelt sett bør sminkekostene dine oppbevares i en børsteholder eller organizer. Dette vil hjelpe bærstene med å holde seg i god stand, og ikke bli støvete eller skitne i sminkepugen din.


Hvorfor bruke sminkebørster?
Det har en lang rekke fordeler! Det er selvfølgelig en smakssak. Men når du bruker sminkekoster og børster, hjelper deg til en jevn og presis påføring av sminkeproduktet ditt. Sminkekoster og børster gjør det lettere å oppnå ønsket utseende.


Hvilke sminkekoster er best?
Velg sminkekoster og børster som er enkle å kontrollere og som ligger godt i hånden.


Hva er sminkekoster laget av?
Sminkebørster finnes med naturlig eller syntetisk hår. Noen sverger til det ene og andre til det andre.

Velkommen til Luxplus