Kun for medlemmer:
  • Spar på alt
  • Alltid gratis frakt
  • Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Hei mann! Sånn styler du dine krøller

Hei mann! Sånn styler du dine krøller

Av Simone Keller | Frisør og hårekspert
Har du naturlige krøller, men mistet motet i kampen mot styling? Les frisørens tips om hvordan du lærer å style krøllene dine.

Er du en av de mennene som klipper ditt krøllete hår hver måned fordi du ikke helt vet hva du skal gjøre med dem? Da synes jeg du bør lese med her. Krøller trenger ikke å være mer tidskrevende eller vanskelige å style – og faktisk synes mange kvinner (og menn) at krøller kan være ganske så maskuline, og ikke minst trendy. Her får du tips og triks til hvordan krøllene kan bli ditt sterkeste våpen når du vil tiltrekke deg oppmerksomhet på byen.

Krøller eller ei

Personlig synes jeg krøllete hår er noe av det flotteste som finnes! Kanskje det er fordi jeg selv har helt glatt hår, og man ønsker seg alltid det man ikke har? Det er i hvert fall slik mange føler det, og omvendt –  de med naturlige krøller skulle heller ønske at de hadde rett hår. Det synes jeg er synd, og i løpet av mine år som frisør har jeg prøvd å veilede menn og kvinner til å style krøllene sine slik at de begynner å elske de!

Argumentet for at mange menn ikke liker krøllene deres, er at de føler at de blir for krusete og store, og fort kommer til å se ut som en rotete høystakk. Derfor ønsker de heller å ha kortere hår, se de kan kontrollere frisyren sin med en voks.

Jeg forstår at den bustete looken som mennene beskriver ikke føles spesielt attraktiv for dem, og at de derfor leter etter andre måter å style håret sitt på. Men jeg tror likevel på at det er gode muligheter for alle, å lære hvordan man styler krøller best mulig.

5 enkle tips til krøllete hår

1. Du kommer langt med en god klipp

Tips nummer en som jeg selvfølgelig må nevne som frisør, er at en god hårklipp gjør underverker. Det finnes en rekke klippeteknikker som bidrar til å holde krøllene under kontroll slik at de blir enkle for deg å style.

2. Vask håret sjeldnere 

Unngå for hyppig hårvask. Krøllete hår er ofte tørrere, så unngå å vaske det hver dag og husk å bruke en sjampo spesiallaget for krøller. En spesialisert sjampo er med på å definere krøllene og gi dem en bouncy sprett og elastisitet.

3. Style krøllene

Bruk en krøllekrem. En krøllekrem etterlater håret stylet, men uten at det føles stivt og for "satt". Mange menn vil ikke at det skal vises at håret er for stylet. Derfor er en krøllekrem et virkelig godt verktøy for deg, da den gir krøllen et definert utseende og samtidig gjør den glansfull å se på. (Den naturlige måten, selvfølgelig).

4. Fuktig hår er enklere å style

Sett håret mens det er håndkletørt. Krøllene dine samler seg bedre når håret er vått og lett tørket med et håndkle. Bruk en kam med bred tagger og påfør deretter krøllekremen.

Hvis du ønsker å føne håret, bruk en stor diffuser som kan settes på hoveddelen av hårføneren. Det fremhever krøllene og holder dem skinnende. For guds skyld, unngå å gre håret mens det er tørt! Fukt alltid håret om morgenen, dersom du ikke vasker det. Hvis du børster et tørt hår med krøller, kan det fort se ut som et fuglerede. Not nice.

Luxplus har et stort utvalg av håfønere i høykvalitet til billige priser - se hele utvalget her.

5. Velg de riktige stylingproduktene

De stylingprodukter til krøllet hår, som jeg kan anbefale er f.eks Tigi. Tigi fremstiller virkelig gode krøllekremer, som definerer krøllene og samtidig gir litt hold, som gjør, at du kan kjøre fingrene gjennom håret i løpet av dagen, uten at de sitter fast i håret. Les mer om Tigi - her. Redken og KMS California har også gode krøllekremer i deres sortiment, som er verdt å se nærmere på. Se alle våre stylingprodukter til menn - her.

Fant du ikke det du leter etter, så se vårt fulle sortiment av stylingprodukter til håret - her.

Jeg håper, at du kan bruke et par av tipsene, så dine krøller blir fulle av liv, og får den oppmerksomheten de fortjener.


Velkommen til Luxplus