Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
lag din egen balayage

LAG DIN EGEN BALAYAGE

Av Simone Keller, hårekspert og utdannet frisør
Les hvordan du sparer en frisørregning ved å lage din egen mini-balayage.

Balayage, babylights og faceframing - ord som vi ser overalt på de sosiale medier, men vet du egentlig hva det er? Hvis ikke, så les med videre her.

Som frisør blir jeg ofte spurt om hva balayage, babylights og faceframing er, og hva det innebærer. Kanskje har du samme spørsmål? Derfor vil jeg komme nærmere inn på dette i denne artikkelen. Jeg vil også gi en guide på, hvordan du selv kan lage en ”mini”-balayage. 

Jeg tenker at balayage, babylights og faceframing kommer fra et voksende ønske om, å oppnå naturlige fargeresultat, og som vi bare trenger å friske opp 1-2 ganger i året. Alle tre teknikker har en naturlig overgang fra hårets mørke farge til det lyse, som gir håret et spill og flotte dimensjoner.

Her har du en nærmere beskrivelse av balayage, babylights og faceframing.

HVA ER BALAYAGE? 

Her bruker vi ofte din egne hårfarge som grunnfarge. Noen velger også å få farget en mørkere bunn først. Deretter skaper vi ved hjelp av folie og frihåndsteknikker det populære og myke look, som for meg leder tankene tilbake på da man var barn, og hadde et solkysset hår – altså en helt naturlig bleket-look, hvor alt det lyse er “fadet” sammen med din egen hårfarge eller grunnfarge.

HVA ER BABYLIGHTS?

Babylights er utrolig populære nå og sammen med balayage er de to behandlinger, de som vi oftest utfører i salongen hvor jeg jobber som frisør. Babylights er ekstra fine og tynne striper som går hele veien fra bunnen og ut i lengdene i håret. Kunsten ved babylights er at man ikke skal kunne se, hvor det er tydelige striper, men derimot nærmest kun legge merke til at håret får et visuelt ”løft” med masse dimensjoner. Babylights er altså en finere og tynnere utgave av den klassiske stripe-behandling.

HVA ER FACEFRAMING?

Faceframing er en lysning, som kun ligger i de første lokkene rundt ansiktet, og har fått sitt navn deretter - da ansiktet blir rammet inn med denne lysningsmetode. 

Denne metoden kan utføres med en lysning fra bunn til spiss, eller så kan du “fade” lysningen, så du fortsatt har din mørke bunn som falmer ut i spissene.

GUIDE: HVORDAN GJØRE EN BAYLAGE 

Jeg vil alltid anbefale at du prøver en ”mini”-balayage først, da det kan være en stor prosess å lage det i hele håret. Konsentrer deg derfor kun om håret fra ørene og frem mot ansiktet.

DU TRENGER:

Hårbleking - F.eks Renbow Bleaching Kit, som inneholder 2 poser lysningspulver, aktiveringsvæske, pensel, rørepinne, skål og hansker. Ha også et par klemmer, en spisskam og strimler av aluminiumsfolie klar.

1)  Del håret opp i en horisontal linje 2-3 centimeter over ørene. Sett toppen av håret fast med klemmer. 

2)  Ta nå en tynn seksjon med spisskammen og toupér godt mot bunnen. Start din toupering fra spissene. Lengden som er igjen skal blekes.

3)  Legg folie under seksjonen du har igjen og pensle med bleking. Sørg for at du ikke treffer touperingen, da det vil gi flekker. Pakk håret inn i folie.

4) Ta en til seksjon ned fra håret i klemmen på ca. 2 centimeter. Farg ikke denne seksjonen, da vi skal beholde litt dybde i håret. Seksjonen her er bare et mellomlag.

5) I stedet tar du enda en seksjon på ca. 2 centimeter, som skal farges. Vi har nå et system, hvor vi jobber oss lengre opp mot toppen og skillet, og vi farger hver 2. seksjon, som vi tar ned. Denne seksjonen skal også touperes godt og blekes i folie. 

Sånn fortsetter vi hele veien opp og starter igjen i motsatte sid 2-3 centimeter over ørene. 

6) Hold løpende øye med blekingen i folien. Håret som er pakket inn, skal være helt lysegult og nesten hvitt, før vi tar de ut. Når håret er nesten hvitt, skal de taes ut og håret skal skylles godt så vi ikke ødelegger håret. 

Når alt håret fra pakkene er bleket og tatt ut av folien, skal håret vaskes. Vask eventuelt med en lillasjampo for et kaldt look. Det kan også anbefales, å bruke en fargekur fra REF i farven Platinum Blonde for et mykt og kaldt resultat. 

Jeg håper at du ble klokere på de tre populære betegnelser, og kanskje kan bruke min lillle  mini-guide til neste gand du skal farge håret :-) 

Velkommen til Luxplus