Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Passer hårskillen til ansiktsformen din?

Passer hårskillen til ansiktsformen din?

Av Simone Keller | Frisør og hårekspert
Side- eller midtskill? Vet du hvilken skille som passer best til din ansiktsform? Fortsett å les her for å bli litt klokere.

Er du i tvil om hvor skille i håret ditt skal begynne? Skal du ha midtskill eller kanskje sideskill? Hvor du plasserer hårskillet kan gjøre stor forskjell for ditt utseende. Men hvilken skille passer egentlig deg og din ansiktsform best? Enten du har et ovalt, rundt, hjerteformet, firkantet, trekantet eller et avlangt hodeform, er det alltid en hårskill som kler deg. Riktig hårskill kan bidra til å fremheve eller myke opp kantene og trekkene i ansiktet ditt – uansett om du har kort eller langt hår. Er du nysgjerrig? Så fortsett å les her!

Finn ansiktsformen din

Kort fortalt er det seks forskjellige ansiktsformer. Og selv om vi ser oss i speilet hver dag (sannsynligvis også flere ganger om dagen), er det ikke alle som vet hvilken ansiktsform de har.

Her får du to effektive metoder, som gjør at du enkelt kan finne din hodeform. Det skal imidlertid sies at disse metodene ikke er 100 % sikre, men det er et godt utgangspunkt – og hvem vet, kanskje hjelper det deg med å finne din ansiktsform.

Målemetoden

Med denne metoden må du først ta et selfie. Egentlig et portrettbilde. Du kan få hjelp av din mor, venn, kjæreste eller en selvutløserknapp til å ta bildet. Bildet skal være tatt forfra og på nært hold. Håret skal trekkes tilbake i en hestehale slik at ansiktsformen din vises godt.

Skriv ut bildet, eller last det inn på PC, nå skal du nemlig frem med linjalen. Her  skal du måle følgende avstander:

  • Bredden på ansiktet ditt - mål hvor kinnbeina er bredest = A
  • Bredden på ansiktet ditt - mål hvor kjeven din er bredest = B
  • Bredden på pannen - mål hvor den er bredest (vanligvis midt mellom brynet og hårfestet) = C
  • Lengden på ansiktet ditt - mål fra toppen av hårfestet til tippen av haken = D

Resultat:

  • Ovalt ansikt - (D) er halvannen gang så langt som bredden (A)
  • Rund flate - (D) er lik eller nær bredden (A)
  • Hjerteformet ansikt - Hvis ansiktet ditt er smalt ved kjevebenet (B) og bredt ved kinnbeina (A) og pannen (C)
  • Avlang flate - Hvis (D) er lengre enn bredden (A)
  • Firkantet flate - (D) er lik eller nær bredden (A), men ikke rund
  • Trekantet ansikt - hvis det er bredest ved kjevebenet (B) og smalere ved kinnbeina (A) og pannen  C

Tegnemetoden

Denne metoden er litt enklere, men heller ikke helt sikker. Stå foran speilet. Trekk håret tilbake i en hestehale og ta frem f.eks. en lip liner. Tegn rundt ansiktet ditt slik du ser det i speilet. Bom! Du har tegnet ansiktsformen din. 

Så hva slags hårskill passer best ansiktet mitt?

Oval ansiktsform

Denne ansiktsformen kjennetegnes ved å ha brede kinnben, smal panne og en smal avrundet hake. Oftest er lengden på ansiktet ditt ca. halvannen ganger så lang som bred, og du er bredest over kinnbeina.

Har du denne ansiktsformen mener mange du er heldig. Den langstrakte ansiktsformen kan bære alle hårskiller, så uansett hvor du plasserer skillet i håret, eller hvilken frisyre du har, vil det se bra ut. Du kan derfor velge og vrake mellom alle variantene. 

Don’t: No one - Lucky you.

Hjerteformet ansiktsform

Hvis du er veldig bred over kinnbeina og pannen, men kjevelinjen er smal og haken går ned i en spiss, er ansiktet ditt hjerteformet. Akkurat som den ovale ansiktsformen, kan et hjerteformet ansikt bære de fleste hårskiller og frisyrer.

Don’t: Unngå en kort frisyre med for mye volum på toppen. Det vil bare få den nedre delen av ansiktet til å se smalere ut.

Trekantet ansiktsform

Det trekantede ansiktet kan til forveksling minne om et hjerteformet ansikt, men her ligger forskjellen i kinnbeina. De brede kinnbeina skal imidlertid ikke skjules. Fremhev det trekantede ansiktet ditt med en kort klipp eller en oppklipt frisyre.

Don't: Hvis du ikke vil fremheve kjevelinjen, må du unngå en midtskill.

Rund ansiktsform

Denne ansiktsformen har fyldige kinn, en smal panne og er rund rundt haken.

Hvis du har en rund ansiktsform, kan du bryte den opp ved å lage en midtskill eller en dyp sideskill, da det vil bidra til å gi ansiktet en mer langstrakt form. En medium og lang frisyre vil også kle en rund ansiktsform, da den vil gi mer lengde til ansiktet.

Don't: Unngå en bobbfrisyre, page eller en helt rett pannelugg. Det vil gjøre ansiktsformen mer rund og skape en asymmetri. Drømmer du om en pannelugg kan du gå for en mykere variant med uskarpe kanter, slik at hodeformen ikke blir så skarp.

Firkantet ansiktsform

En firkantet ansiktsform har en bred panne, markerte kinnben og en bred kjevelinje.

For deg med en firkantet ansiktsform er det viktig at du ikke setter skillen for bredt, da det vil tydeliggjøre de firkantede linjene i ansiktet enda mer. Prøv derfor en lett sideskill eller midtskill, og kanskje en hårklipp med lang skrå pannelugg, som mykt rammer inn ansiktet.

Don't: Du bør helst holde deg unna en rett pannelugg, eller en skarp page som slutter ved kjeven. Det firkantede ansiktet ditt vil da se enda mer firkantet ut.

Avlangt ansiktsform

Denne ansiktsformen har en omtrent like bred panne, kinnbein og kjevelinje.

Hvis du har en avlang ansiktsform, vil en sideskill kle deg, fordi den vil bryte den avlange formen på ansiktet. En midtskill vil raskt fremheve formen og gjøre ansiktet lengre. Hvis du likevel foretrekker en midtskill, sørg for å skape litt volum i frisyren enten ved å få klippet lag, som du definerer med et volumprodukt, eller ved å lage myke krøller med enten rettetang eller krølltang. Den avlange ansiktsformen kan fort se for flat ut i forhold til frisyren

En pannelugg i en avlang ansiktsform kan være en god løsning, da det kan "forkorte" formen litt.

Don't: Hvis du allerede har et langt ansikt, vil enda lengre hår bare få ansiktet ditt til å se ekstra langt ut. Dropp derfor Rapunzel-håret.

Frisørtips: sånn lager du den perfekte hårskill

Hvis du ønsker å flytte på skillet etter å ha hatt den på samme sted i flere år, vil sannsynligvis håret automatisk legge seg i det samme skillet hver gang du har vasket og børstet håret.

Det krever litt tilvenning før hårene legger seg i en ny retning. Meeeen det er ikke en helt umulig oppgave. Håret må bare hjelpes litt på vei til det har falt på plass.

Start med vått hår

Gre håret helt tilbake med hårbørsten din, og del håret i den skillen du ønsker. Du kan med fordel bruke et stylingprodukt til oppgaven, f.eks. en mousse eller et root- lift produkt. Et Stylingprodukt kan også bidra til å gi håret hold fra hodebunnen.

Hos Luxplus kan du finne hårmousse og root-lift produkter fra prisvinnende merker som f.eks Redken og Maria Nila.

Tørk håret

Etter at du har lagt det nye hårskill, og  påført ditt favoritt stylingprodukt, må du huske på å tørke håret. Bruk en hårføner eller annet stylingverktøy. Legg litt ekstra varme på den nye hårskill slik at håret legger seg i den retningen. Avslutt med kald luft på hårføneren for å "låse" den nye formen.

Tips: Du kan også bruke metoden ved å først bruke varmluft for å forme håret, deretter kaldluft for å låse formen, og for å skape volum i håret. Bøy hodet nedover og blås med varmluft til det er helt tørt. På denne måten løftes hårrøttene. Avslutt med å føne med kaldluft mens hodet fortsatt er opp ned. Sving opp hodet og rist håret på plass, nyt den voluminøse frisyren din – med ditt nye hårskill!


Velkommen til Luxplus

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap. Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Du kan si opp medlemskapet ditt til slutten av en medlemsperiode. Les mer

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Vi kjøper et stort utvalg produkter med ekthetsgaranti direkte fra de største leverandørene – slik at våre medlemmer kan få dem billig.

Vil du også si farvel til høye priser? Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap med din første bestilling.

Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Og du kan si opp medlemskapet ditt når som helst til slutten av en medlemsperiode. Les mer