Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Strekkmerker: Slik håndterer du dem naturlig og effektivt

Strekkmerker: Slik håndterer du dem naturlig og effektivt

Av Merna Al Murady | Farmakolog
Les videre her og lær hvordan vår farmasøyt Merna guider deg til hvordan du kan håndtere strekkmerker og forbedre hudens utseende med enkle metoder og

De fleste av oss har nok opplevd å få strekkmerker på kroppen en eller annen gang. Disse såkalte "tigerstripene" er faktisk ganske vanlige, særlig blant kvinner. Men hvordan oppstår de egentlig, og er det i det hele tatt mulig å fjerne dem når de først har oppstått?  

Selv om strekkmerker ikke utgjør noen helsefare, kan de være en kilde til kosmetisk irritasjon for mange av oss. Heldigvis finnes det ulike metoder for å forebygge og minimere synligheten av strekkmerker.  

Følg med når vår farmasøytekspert Merna forteller om årsakene til strekkmerker og gir deg verdifulle tips til både forebygging og behandling. Med hennes ekspertise blir du godt rustet til å ta vare på strekkmerkene dine.  


Hva er strekkmerker og hvorfor oppstår de?  

Strekkmerker er en vanlig hudtilstand som kan forekomme hos både menn og kvinner. De kjennetegnes av tynne, rødlige eller lilla striper som senere kan bli hvite eller sølvfargede. Strekkmerker oppstår ofte på områder av kroppen som har vokst eller strukket seg raskt, for eksempel mage, lår, bryster, hofter og rumpe.  

Årsaken til strekkmerker skyldes først og fremst at huden strekkes utover sin naturlige elastisitet. Dette kan skje i perioder med rask vektøkning, for eksempel i puberteten, ved vektøkning eller vekttap og under graviditet.  

Symptomer på strekkmerker  

  • Røde eller lilla striper på huden  
  • Over tid endres fargen til mer blek eller sølvfarget  
  • Stripene kan være litt opphøyde eller forhøyede  
  • Strekkmerkene kan være tynne eller brede  
  • Oppstår ofte på magen, hoftene, lårene, brystene eller baken  
  • Strekkmerker kan være kløende eller ømme i begynnelsen  

Hvem har størst risiko for å få strekkmerker? 

Personer som har en tendens til å legge på seg raskt, har større sannsynlighet for å utvikle strekkmerker og cellulitter. I tillegg er det mer sannsynlig at kvinner får disse hudproblemene enn menn. 

Drikk mye vann!  

Det er ikke alltid mulig å forebygge strekkmerker, men det finnes tiltak du kan gjøre for å minimere risikoen for å få dem. Noe av det viktigste du kan gjøre, er å holde huden sunn og hydrert. Det kan du gjøre ved å drikke rikelig med vann og spise et sunt og balansert kosthold. Trening er også viktig for å opprettholde en sunn kroppsvekt og øke blodsirkulasjonen. 

Strekkmerker under svangerskapet: En vanlig bekymring 

Strekkmerker er et vanlig problem for mange gravide. Det er naturlig å ønske å opprettholde en vakker og sunn hud, selv om kroppen gjennomgår store forandringer i denne fantastiske tiden. Strekkmerker kan påvirke kvinnens selvtillit og ha en negativ innvirkning på selvbildet.  

Strekkmerker er ikke en permanent tilstand, og det finnes flere behandlingsalternativer som kan bidra til å redusere synligheten og forbedre hudens utseende. Strekkmerker under svangerskapet er en naturlig del av kroppens tilpasning til babyens vekst. Men det betyr ikke at du ikke kan gjøre noe for å minimere effekten av dem.  

Selv om det er viktig å være realistisk og forstå at strekkmerker ikke kan forsvinne helt, kan behandlinger bidra til å gjøre dem mindre synlige og huden jevnere og glattere. Så hvis du er bekymret for strekkmerker under svangerskapet, finnes det håp og løsninger.  

Behandlingsalternativer for strekkmerker under og etter svangerskapet 

Når det gjelder behandling av strekkmerker under og etter svangerskapet, finnes det flere ulike alternativer. Det er viktig å merke seg at resultatene kan variere fra person til person, og at det ikke finnes noen universalbehandling som fungerer for alle. Her er noen av de mest populære behandlingene: 

Aktive kremer og oljer: Det finnes et bredt utvalg av aktive kremer og oljer som påstås å redusere synligheten av strekkmerker. Disse produktene inneholder ofte ingredienser som vitamin A, vitamin E, hyaluronsyre og mandelolje, som kan gi fuktighet og forbedre hudens elastisitet.  

Laserbehandling: Laserbehandling er en effektiv måte å behandle strekkmerker på. Ved hjelp av laserlys stimuleres hudens kollagenproduksjon, noe som kan føre til at strekkmerkene blir mindre synlige. Det kan være nødvendig med flere behandlinger for å oppnå ønsket resultat.  

Microneedling: Microneedling, også kjent som dermaroller-behandling, innebærer bruk av en dermaroller med fine nåler som stimulerer hudens naturlige helingsprosess. Dette kan føre til økt kollagenproduksjon og redusere synligheten av strekkmerker.  

Husk at det er viktig å ha realistiske forventninger når du behandler strekkmerker. Selv om de kan bli mindre synlige, er det lite sannsynlig at de forsvinner helt. Vær tålmodig og konsekvent i behandlingen, og velg metoder som passer best for din kropp og livsstil.  


Farmasøytens ekspertråd: En effektiv hudpleierutine mot strekkmerker


Rens: Begynn hudpleierutinen med å rense områdene med strekkmerker forsiktig. Velg en mild rens som ikke tørker ut huden.  

Eksfolier: Etter rensingen kan du bruke en skånsom eksfolierende skrubb eller børste for å fjerne døde hudceller og stimulere hudfornyelsen. Dette kan bidra til å forbedre hudens struktur og absorpsjonen av påfølgende produkter.  

Strekkmerkekrem eller -olje: Det finnes spesialkremer og -oljer som er spesielt utviklet for strekkmerker. Disse produktene inneholder ofte ingredienser som retinol, hyaluronsyre, vitamin E eller planteekstrakter som kan bidra til å fremme tilhelingen av strekkmerker og forbedre hudens utseende. Masser produktet forsiktig inn i strekkmerkeområdene med sirkelbevegelser og la det trekke godt inn i huden.  

Fuktighetskrem: Fuktighet er viktig for å opprettholde hudens elastisitet og helse. Velg en fuktighetskrem som er rik på nærende ingredienser, for eksempel sheasmør eller kokosnøttolje. Påfør fuktighetskremen over hele kroppen, også på områder med strekkmerker, og masser den inn i huden med forsiktige bevegelser. 

Masser og stimuler områdene: Regelmessig massasje av strekkmerkeområdene kan bidra til å øke blodsirkulasjonen og fremme hudens helingsprosess. Du kan bruke fingertuppene eller en massasjebørste til å utføre milde, sirkulære bevegelser på de berørte områdene. Dette kan også bidra til å forbedre hudens utseende over tid.  

Vær tålmodig og konsekvent: Husk at behandling av strekkmerker krever tid og tålmodighet. Ikke forvent mirakuløse resultater over natten. Vær konsekvent med hudpleierutinen din og fortsett å bruke produktene regelmessig for å oppnå best mulig resultat. Strekkmerker kan gradvis bli mindre synlige og blekere med tiden. 


Decleor

Cica-Botanic Oil

Kjøp nå

Palmer's

Stretch Marks Massage Lotion

Kjøp nå

Weleda

Stretch Mark Body Butter

Kjøp nå

Bio-Oil

Kroppsolje

Kjøp nå


Ingredienser som er gode mot strekkmerker  

Det finnes flere ingredienser som kan være gunstige i behandlingen av strekkmerker. Disse ingrediensene kan bidra til å forbedre hudens elastisitet, redusere betennelse og fremme helingsprosessen. Her er noen av de mest populære ingrediensene som ofte finnes i kremer, oljer og andre produkter for behandling av strekkmerker:  

Retinol

Vitamin A (retinol) er kjent for sine gunstige effekter på hudens helse. Det kan bidra til å forbedre hudens tekstur, øke kollagenproduksjonen og redusere synligheten av strekkmerker.  

Mandelolje 

Mandelolje er rik på vitamin E, antioksidanter og fettsyrer som gir fuktighet og næring til huden. Den kan bidra til å redusere synligheten av strekkmerker og forbedre hudens utseende og tekstur.  

Vitamin E

E-vitamin er en kraftig antioksidant som kan bidra til å beskytte huden mot skader fra frie radikaler. Det kan også bidra til å forbedre hudens elastisitet og fremme helingen av strekkmerker.  

Kakao- eller sheasmør

Disse naturlige smørtypene er kjent for sine fuktighetsgivende egenskaper. De kan bidra til å opprettholde hudens fuktighet og elastisitet, noe som kan være gunstig i behandlingen av strekkmerker. 

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er en naturlig bestanddel i huden som bidrar til å opprettholde fuktighet og elastisitet. Tilsetning av hyaluronsyre til strekkmerker kan bidra til å forbedre utseendet og gjøre huden glattere og mer fuktig.  

Nypeolje  

Nypeolje er rik på essensielle fettsyrer og antioksidanter som kan bidra til å reparere og regenerere huden. Den kan effektivt redusere synligheten av strekkmerker og forbedre hudens generelle tilstand.  

Centella asiatica

Denne urten har lenge vært brukt i tradisjonell medisin for å behandle ulike hudsykdommer, inkludert strekkmerker. Gotu kola kan bidra til å stimulere kollagenproduksjonen og forbedre hudens struktur og elastisitet.  

Kokosnøttolje 

Kokosolje er en annen populær ingrediens i behandlingen av strekkmerker. Den har fuktighetsgivende egenskaper og kan bidra til å gjøre huden mer smidig og elastisk.  


 Alt du trenger å vite om Hyaluronsyre  

Les mer 

Alt du trenger å vite om Retinol  

Les mer 


Om ekspert Merna Al Murady  

Merna Al Murady ble uteksaminert som farmakonom i 2018 og har siden viet sin karriere til å utvide sin faglige kunnskap og erfaring innen hudpleie og aktive ingredienser. Merna har en inngående forståelse av hudens behov og omfattende kunnskap om aktive ingredienser, og er i stand til å imøtekomme ulike hudtyper og hudproblemer. 


FAQ

Hvordan kan jeg forebygge strekkmerker under svangerskapet?  

Strekkmerker under svangerskapet kan forebygges ved å holde huden fuktig og elastisk ved hjelp av fuktighetskrem og oljer. Det anbefales også å unngå rask vektøkning og spise et sunt kosthold rikt på vitaminer og mineraler.  

Kan strekkmerker forsvinne av seg selv?  

Nei, strekkmerker forsvinner vanligvis ikke helt av seg selv.  

Kan solen påvirke strekkmerker?  

Solens skadelige stråler kan gjøre strekkmerkene mer synlige og forverre utseendet.

Velkommen til Luxplus

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap. Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Du kan si opp medlemskapet ditt til slutten av en medlemsperiode. Les mer

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Vi kjøper et stort utvalg produkter med ekthetsgaranti direkte fra de største leverandørene – slik at våre medlemmer kan få dem billig.

Vil du også si farvel til høye priser? Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap med din første bestilling.

Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Og du kan si opp medlemskapet ditt når som helst til slutten av en medlemsperiode. Les mer