Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Alt du trenger å vite om øyenskygge

Alt du trenger å vite om øyenskygge

Av Kosmetolog Marte Skinlo Gundersen
I denne artikkelen får du lære alt du trenger å vite om øyenskygge, og hvordan du påfører en enkel øyenskygge-look. Heng med videre!

Siden tidenes morgen har mennesker vært opptatt av å uttrykke seg gjennom utseende. Både gjennom klær, hår og makeup kan du skape en helt egen unik identitet. En av de eldste måtene vi kjenner til for å pynte på sitt eget utseende er makeup. Vi sminker oss helt klart ganske annerledes i dag enn de gjorde i oldtidens Egypt, men hvis du er en av de som ikke gjør det, er det kanskje på tide at du fornyer kunnskapene dine. 

I denne artikkelen får du lære alt du trenger å vite om øyenskygge, og henger du med videre i teksten skal jeg fortelle deg hvordan du legger en enkel men flatterende øyenskygge som du garantert kommer til å like.

Øyenskyggebørstene du bare må eie 

La oss starte med det helt grunnleggende. For å legge en flott øyenskygge både til hverdag og til fest, er det noen produkter du må ha.

Gode sminkekoster er viktig for en perfekt look, og de trenger ikke å koste all verden! 

Ønsker du å legge en pen øyenskygge, mener jeg at du trenger følgende sminkekoster: En flat sminkekost for å fordele øyenskygge på øyelokket, en børste til å påføre øyenskygge i globallinjen og duse ut fargene med, og en mindre skrå, litt stivere øyenskyggekost for å legge eyeliner eller andre små detaljer.  

Er du nybegynner vil jeg anbefale Real Technique sminkekoster. Du får kjøpt et helt sett med rimelige sminkebørster, f.eks Real Techniques Everyday Eye Essentials Brush Set, uten at det koster skjorta - de finner du her.

Øyenskygge primer for en holdbar look

Ingenting er mer kjedelig enn å bruke lang tid på å legge den perfekte øyenskyggen også forsvinner den i løpet av noen timer. Andre opplever kanskje at øyenskyggen ikke virker særlig pigmentert eller er vanskelig å duse ut. Bruker du primer under øyenskyggen din, er problemet løst!

Men bare rolig, du trenger ikke å tømme lommeboka, prøv en billig øyenskyggeprimer fra Technic, eller gå all in med MAC Pro Longwear Paint Pot i fargen “Soft Ochre”. Den passer de fleste hudtoner og blir brukt av makeup-artister over hele verden. Avslutt gjerne med å legge litt pudder over hele øyelokket, før du tar på øyenskyggen. Da låser du fast primeren og skaper et matt, rent lerret

Fremhev dine øyne med riktig øyenskyggefarge 

Der ute er det en jungel av ulike øyenskygger, merker, farger, og finisher. Hvilken finish øyenskyggen har, går på om den er matt, har skimmer, glitter, eller perlemor. Senere skal jeg forklare hvordan du legger en enkel øyenskygge look bestående av tre farger. Er du helt blank på område er det kanskje greit å vite hvilke farger som fremhever akkurat din naturlige øyenfarge. For å finne fargene som fremhever og matcher dine øyne, må vi se nærmere på komplementærfargene. De er kort fortalt det motsatte av hverandre i fargesirkelen.

Øyenskygge til blå øyne

Fremhev dine vakre blå øyne med varme nyanser fra brunt, oransje, kobber og gull. Med paletten fra TECHNIC - Pressed Pigments Palette Invite Only får du alle fargene og nyansene du trenger.

Øyenskygge til brune øyne

Prøv lilla, oliven eller farger med kalde toner for å skape et ekstra mystisk og intenst blikk med dine brune øyne. Ta en titt på øyenskygge palettene fra REVOLUTION, da får du øyenskygger som alltid vil kle deg uansett anledning. 

Øyenskygge til grønne øyne

Få dine nydelige grønne øyne til å skinne med varme farger i burgunder, rødt, gull og kobber. Paletten som har alle fargene du trenger er EVELINE All In One Eyeshadow Palette Burn.

Nå har du de riktige sminkebørstene, basen og all den kunnskapen du trenger for å legge en holdbar øyenskygge. La oss gå videre til den morsomme og kreative delen, nemlig å legge selve øyenskyggen!

Hvordan legge øyenskygge

1. Start med å påføre en øyenskygge primer over hele øyelokket opp til brynet. 

Påfør deretter en lys beige farge på hele øyelokket med en flat øyenskyggebørste. Her kan du velge en øyenskygge som er matt eller har skimmer. Påfør gjerne den lyse øyenskyggen helt innerst i øyekroken, og under øyenbrynet som highlight. Det gir effekten av et mer åpent blikk.


2. Nå skal du påføre en litt mørkere øyenskygge kun på øyelokket, bruk gjerne den samme børsten som i trinn 1, men tørk av den på et papir før du tar på en ny øyenskygge. Her kan du med fordel velge en øyenskygge med skimmer, eller litt glitter som reflekterer lyset, og gir en illusjon av større øyne.


3. Påfør deretter en enda mørkere øyenskygge i globallinjen. Her kan du fritt velge mellom de fargene og nyansene som kler din øyenfarge. Øyenskyggen i globallinjen skal duses godt ut med en myk blendingbørste, opp mot øyenbrynet. Påfør den samme øyenskyggen langs vippekanten under øyet med den mindre skrå øyenskyggebørsten, for å ramme inn blikket . 


4. Ønsker du et mer intenst og definert blikk kan du påføre eyeliner langs den øvre vippekanten. Avslutt med så mange lag mascara du ønsker! 
Nå er du klar til å ta dagen, eller festen med storm - med øyenskygge som varer og med ekstra glimt i øyet!
Velkommen til Luxplus