Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Blond hårfarge - guide til den perfekte hårfarge

Blond hårfarge - guide til den perfekte hårfarge

Av Camilla Svensson
Klar for en forandring? Eller bare en oppfriskning av din blonde hårfarge? Finn nøyaktig den blonde hårfargen, som passer deg her!

En av de mest ettertraktede hårfargene er fortsatt den vakre, blonde hårfargen. Og drømmer du om å gå sommeren i møte med lyst hår, presenterer vi her en rekke flotte, blonde hårfarger, samt tips og triks du bør være oppmerksom på før du går løs med fargingen.

Hvordan velge den riktige blonde hårfargen

Enten undertonen din er varm eller kald, kan du uten problemer ha en blond hårfarge. Det eneste du trenger å være oppmerksom på, er å velge den riktige nyanse av blond som komplimenterer huden din.

Varm undertone → Dine årer er grønnlige

Hvis du har en varm undertone, bør du gå for de varme nyansene. En gylden blond hårfarge, beige, karamell eller honning, vil være ekstremt flatterende på deg, og se bra ut til din varme hud.

Kald undertone → Dine årer er blålig 

Hvis huden din har kalde undertoner, vil den kalde blonde hårfargen være perfekt! En askeblonde hårfarge, kremaktige og hvite nyanser vil se bra ut med din kalde undertone.

De 4 hotteste nyansene for dine blonde frisyrer

En blond hårfarge kan ha uendelige nyanser. Det er derfor ubegrensede muligheter for å få en blond hårfarge. Når det er sagt, er det noen favoritter som vi alltid kommer tilbake. Mange foretrekker mer tydelige toner som en askeblond hårfarge, platinablond hårfarge, champagne eller en gyldenblond hårfarge. La oss ta en titt på noen av de forskjellige blonde hårfargenyansene:

Mørkblond hårfarge - dirty blonde

Velkommen til den hotteste nye blonde hårfargen! Fargen mørkblond – også kalt Dirty Blonde, eller også kjent som det ikke så flatterende «kommunegrå», som kan minne litt om lysebrunt hår. Lenge har vi holdt oss unna den mørkeblonde fargen, men nå sees den igjen på catwalken og på kjendiser fra hele verden, f.eks. Kaia Gerber og Josephine Skiver.

Denne nyansen er en litt mørkere versjon av den gjennomsnittlige blonde fargen, og er spesielt egnet for de som ønsker et mer naturlig utseende. Den mørkeblonde hårfargen er en blanding av blondt-møter-brunt. Derfor kan det være vanskelig å skille mellom mørk blond farge og lysebrun. Den mørkeblonde fargen kommer i et bredt spekter av farger, som går fra honning til sand og mørk aske. Det gir en naturlig og vakker tone, som er utrolig allsidig og passer til mange forskjellige hudtoner.

En mørkblond farge er et utmerket valg hvis du bare vil lysne håret litt for en liten forandring, men ikke ønsker å gå helt blond. I tillegg er en mørkblond farge enkel å opprettholde, da det ikke er nødvendig å farge etterveksten så ofte, fordi fargene er mer diskret.

Gode ​​forslag til mørkblond hårfarge til hjemmebruk: L'Oréal Excellence Universal Nudes 6U Universal Dark Blonde, L'Oréal Excellence Creme Hårfarge 7 Darkest Blonde, Garnier Nutrisse Cream 7.13 Nude Dark Blonde, Garnier Nutrisse Cream 7 Blond.

Lysblond hårfarge

Hvis du ser tilbake på hårtrendene de siste årene, er det ofte en farge som gjør comeback: En naturlig lysblond hårfarge.

Åh, de naturlige blonde lokkene er mange misunnelig på, og det er nok derfor mange av oss, også holder på med det evigvarende prosjektet: vedlikeholde og farge lyst hår. Men, som du vet kan all den fargingen og blekingen bli utrolig skadelig for håret. Hvis du noen gang selv har bleket håret, vet du sikkert også at håret krever ekstra fuktighetsgivende pleie etterfølgende.

Det beste rådet er derfor, å stripe håret med lyse striper i stedet for å bleke hele håret. Uansett om du har mørkere hår, som du gjerne vil lysne litt, eller lyst hår du gjerne vil skape mer spill i, kan du bruke striper eller highlights for å gradvis lysne håret, slik at det får et naturlig utseende.

Gode ​​forslag til lysblond hårfarge til hjemmebruk: Garnier Nutrisse Cream 9 Very Light Blond, Garnier Color Sensation 9.13 Crystallines Beige Light Blond, L'Oréal Excellence Creme Hårfarge 9 Very Light Blond, Garnier Olia 10.0 Very Light Blond.

Gyldenblond hårfarge

Hvis du vil gå for vakre blonde lokker, som toppmodellen Romee Strijd, Rita Ora og Rosie Huntington-Whiteley, så bør du farge håret gyldenblondt! En gylden blond hårfarge gir håret skinnende og ansiktet mye glød. Det gode med en gylden blond hårfarge, eller honningblond hårfarge, som den også kalles, er at du faktisk bare trenger å lysne håret med gylne nyanser, f.eks. på spissene rundt ansiktet, så det ser ut som solen naturlig har bleket håret ditt. Hvis du ikke helt vet hvordan du får det vakre lyse håret, kan du se tips til hvordan du kan lage din egen mini-balayage i artikkelen her:

Lag din egen balayage

Gode ​​forslag til en gylden blond hårfarge til hjemmebruk: Garnier Olia 8.31 Golden Ashy Blonde, L'Oréal Excellence Creme Hårfarge 8.0 Natural Light Blond, L'Oréal Excellence Creme Hårfarge 8.1 Light Ash Blond.

En perfekt kald nyanse med askeblond hårfarge

Drømmer du om en kald blond hårfarge uten gule nyanser? Farg håret ditt askeblondt! En askeblond hårfarge er en lys eller mørk blond hårfarge med en gråbrun askefarge.

Hvis du har brunt hår eller enda mørkere hår, vil det være nødvendig å lysne eller bleke håret for at du skal oppnå en askeblond hårfarge. I noen tilfeller kan det derfor kreve flere runder med hårfarge, og det er derfor lurt å være spesielt oppmerksom på hårpleie dersom håret skal gjennom flere runder med hårfarge. For de fleste er det en stor utfordring å opprettholde en kald blond hårfarge. Hemmeligheten bak å fjerne det gule skjæret fra blondt hår er å oppheve fargen ved å "angripe" med en komplementær farge. Kanskje du husker artikkelen Slik leser du fargekodene ellers kan vi kort oppsumere den her:

Komplementær farger

Gul = Fiolett

Rød = Grønn

Blå = oransje

... Så hvis det har en kald blond hårfarge du vil ha, må du velge en blond hårfarge med fiolette toner i.

Gode ​​forslag til askeblond hårfarge til hjemmebruk: L'Oréal Excellence Creme Hårfarge 8.1 Light Ash Blond, Wella Professionals Color Touch 9/01 Cool Ash.

Platinablond hårfarge - Targaryen blond

Mange av oss har alltid hatt en hemmelig girl crush i Marilyn Monroes vakre blonde krøller. Og lysten ble ikke akkurat mindre da Game Of Thrones og deretter House Of Dragons rullet over TV-skjermen. Det er så mange vakre platinablonde kvinner der ute, som får oss til å lengte etter hårfargen.

Hvis du allerede har lyst hår og ønsker å intensivere det, gå hele veien med platinablond hårfarge! Store stjerner som Kim Kardashian og Megan Fox har allerede omfavnet trenden.

En platinablond hårfarge er en tidløs klassiker. Det er en av de mest oppsiktsvekkende og edgy hårfargene, fordi den alltid tiltrekker seg oppmerksomhet og gir frisyren din et helt nytt look. En platinablond hårfarge består av iskalde nyanser. Men du må være klar over at en platinablond hårfarge krever både tid og penger – det er ikke bare et engangsfiks, for å opprettholde fargen er riktig pleie ekstremt viktig. En platinablond hårfarge krever ukentlig vask med lilla sjampo slik at de «gule» tonene i håret holdes nede, men til gjengjeld vil en platinablond hårfarge løfte hele looken din.

Gode ​​forslag til platinablond hårfarge til hjemmebruk: L'Oréal Preference Bleach 9L Ultra Platinum, L'Oréal Preference 11.11 Ultra Light.

Vær forsiktig når du bleker håret

Først og fremst er det ekstremt viktig å påpeke, at du virkelig må være forsiktig med å bleke håret. Bleking er en kjemisk prosess som lysner håret ved å fjerne pigmentet fra hårstråene. Uten pigmenter blir håret grått, sølvfarget eller hvitt. Jo lenger du lar et blekemiddel være i håret, jo mer pigment vil det løse opp. Hvis du har kullsort hår, kan platinablond være et litt urealistisk resultat. Her bør du rådføre deg med frisøren din.

Hvis håret ditt allerede er bleket flere ganger og er slitt, vil det ikke være lurt å bleke håret igjen. Du kan risikere å skade håret enda mer. For å prøve å forklare det: Håret ditt består av ca. 12 "lag", og for hver gang du farger håret, fjerner du mellom 1-2 "lag". Hvis du bleker hele håret, fjerner du faktisk 3 "lag".

Avhengig av din naturlige hårfarge kan du ende opp med gult eller oransje hår - hvis blekingen lykkes! Her kan en toning farge eller lilla sjampo brukes for å dempe de uønskede tonene i håret. Bleking av håret vil alltid skade håret til en viss grad, men derfor trenger det ikke ende i en ren katastrofe. Du må bare være ekstremt forsiktig. Her er 5 nyttige tips for bleking hjemme:

1. Forbered håret til behandlingen

Hvis du allerede har slitt og veldig skadet hår, bør du ikke bruke så sterke kjemikalier på håret. Behandle håret ditt med naturlige oljer og hårpleie. Når håret ser sunt og friskt ut igjen, kan du begynne å bleke det.

2. Plei håret med riktig hårpleie

Det mest grunnleggende du kan gjøre for å holdt håret ditt sunt og sterkt, er å velge en sjampo og balsam spesielt for skadet eller tørt hår - selv om håret ditt ennå ikke er noen av delene.

3. Leave-in er din beste venn

Fuktighetsfesten skal fortsette for håret, selv etter at du er ute av dusjen. Her er leave-in-produkter dine beste venner!

4. Reduser bruken av varme på håret

Hvis håret ditt har blitt bleket, er det mer porøst enn vanlig, noe som gjør det mer utsatt for skade fra stylingverktøyene dine. Hvis du kan, vil håret ditt dra godt nytte av en pause, helt uten varme fra dine stylingverktøy. 

5. Ta vitaminer som styrker håret fra innsiden

Hår som er sunt og sterkt fra starten av tåler bleking enda bedre. En god måte å forebygge sunt og sterkt hår på er vitaminer til håret, som inneholder en god mengde biotin og vedlikeholder håret fra innsiden.

Vedlikehold og pleie av lyst hår

Det er viktig at du pleier og vedlikeholder håret ditt etter at du har farget det. Spesielt lyst hår som er farget trenger mer pleie enn andre hårfarger. Heldigvis krever ikke lyst hår mer enn bare de rikte hårpleieproduktene!

Bruk en god hårkur

En god hårkur som tilfører fuktighet og næring er det beste du kan gjøre for håret dine. Når håret ditt er farget trenger det en skikkelig dose med fuktighet, fordi bleking kan ta gjøre mye skade på både hodebunn og hårstrå.

Unngå et gult hår

Gul, rød, oransje og grønn – ja, det lyse håret kan få alle slags nyanser i håret hvis du ikke er forsiktig. Uansett om er så heldig å ha en naturlig blond hårfarge, eller har oppnådd den blonde hårfargen via kjemisk farging, risikerer du å få et litt gulaktig skjær i håret. Et gult skjær er helt normalt i blondt hår, og det oppstår fordi lyst hår domineres av gule pigmenter. Heldigvis finnes det en ganske enkel kur mot dette:

Bruk Silver shampoo og balsam mot gult hår

Sølvsjampo inneholder mange fiolette pigmenter som trenger inn og nøytraliserer gultonene i håret når du vasker det. Bruk en lilla sølvsjampo og balsam etter behov, eller en gang i uken for å holde misfargingen i sjakk. Gult og lilla er komplementærfarger, de er motsetninger. Det betyr at lilla pigment vil nøytralisere gult pigment og gi deg en klarere, blond nyanse. Sølvsjampoer er uunnværlige i hårpleierutinen din hvis du ønsker et askeblondt hår. Derfor bør du alltid ha disse trofaste produktene for hånden, for å hjelpe deg med å opprettholde de kalde tonene i håret.

Velg en hårfarge med kalde nyanser

Hvis du har fått bleket håret, kjenner du sannsynligvis til utfordringene som følger med hårfargen. Heldigvis finnes det hjelp for de lyse lokkene, og det betyr ikke nødvendigvis at du må bruke permanent hårfarge. Du kan egentlig ikke fjerne de varme nyansene i håret, men du kan fjerne de ved å legge til komplementærfargen til håret. Komplementærfarger gjør at fargen er motsatt når man ser på fargesirkelen. Et gult skjær i håret kan oppheves med lilla, og et oransje skjær kan oppheves med blått. Velg en hårfarge med lilla eller blå undertoner. → Tilbake til fargekartet!

Grønt skjær i lyst hår

Et grønt skjær i håret har en tendens til å oppstå i bleket hår, som en konsekvens av å ha badet i klorvann. Klor og sollys i kombinasjon er en sterk fargecocktail, som raskt gjør den gul. Faktisk er det ikke klor i seg selv som gjør håret grønt – det er "metallene" som finnes i de fleste bassenger som binder seg til hårstråene.

Løsningen her er å vaske kobberet ut av håret, og heldigvis finnes det flere sjampoer som spesialiserer seg på dette. Når kobberet er ute vil du få din normale, blonde nyanse igjen.

__________________________________________________

FAQ

Hvilken blond hårfarge er best?

Lyse hårfarger fungerer best på mørkblondt til lystblondt hår. Å finne den beste blonde hårfargen handler mye om dine preferanser. Skal det være permanent eller bare midlertidig?

Hvordan farge håret blondt?

For å få den blonde hårfargen du ønsker, handler det mye om utgangspunktet ditt. Hvis du sikter deg inn på en spesiell blond hårfarge, kan det være lurt å bleke håret først og deretter bruke en blond toningsfarge i den nyansen du ønsker. En god løsning, er også å gradvis legge til flere lyse striper i håret. Det tar tid, men det er den beste løsningen for håret ditt.

Hvorfor blir blondt hår gult?

Gult skjær i blondt hår oppstår ofte fordi blekemiddelet har blitt vasket ut for tidlig eller fordi håret ditt har vært "for mørkt". Når du bleker håret kan du «bare» lysne håret opp til 7 toner.

Gå fra mørkt hår til lyst hår

Alle hårfarger og hårtyper må behandles forskjellig, og veldig drastiske endringer i hårfargen din må gjøres over lang tid. Å gå fra mørkt hår til lyst hår, med en enkelt runde med bleking er ikke mulig. Den beste løsningen vil nok være å gradvis legge til lyse striper i håret.

Tåler alle hårtyper å bli bleket?

De fleste hårtyper tåler å bli bleket, men har du veldig sensitivt hår eller hodebunn kan du risikere at hodebunnen blir irritert. Hvis håret ditt er veldig skadet og ikke får nok pleie og næring, er det heller ingen god idé å bleke håret.

Velkommen til Luxplus