Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Oljete og kombinert hud: Slik tar du vare på den

Oljete og kombinert hud: Slik tar du vare på den

Av Merna Al Murady | Farmakolog
Les hva vår farmasøytekspert Merna har å fortelle om tips, ingredienser og produkter for å ta vare på oljete hud og kombinasjonshud.

Har du oljete hud eller en kombinasjon av oljete og tørr hud? Da er du ikke alene! Det er en vanlig hudtype, men det kan være vanskelig å finne riktig hudpleie.

Vår farmasøyt Merna har nøye plukket ut de beste rådene for en strålende og sunn hud. Hennes ekspertise hjelper deg med å ta kontroll over hudpleierutinen og håndtere oljete og/eller kombinert hudtype.

Les også: Uren hud: Slik behandler du uren hud og kviser på en effektiv måte


Hva er forskjellen på oljete hud og kombinasjonshud?

Begge er vanlige hudproblemer som kan plage både menn og kvinner. Oljete hud skyldes overproduksjon av talg, en naturlig olje som beskytter huden mot uttørking. Overproduksjon av talg kan dessverre føre til tette porer, kviser og andre plagsomme hudproblemer.

Kombinasjonshud er en hudtype som er tørr på noen områder og fet på andre. T-sonen (nese, panne og hake) er vanligvis det fete området, mens kinnene kan være tørre. Det kan være utfordrende å ta vare på kombinasjonshud, da det krever produkter som kan balansere de ulike områdene.

Oljete hud har symptomer som skinnende hud, tette porer, hudormer og tendens til kviser. Kombinasjonshud kan ha ulike symptomer avhengig av området. De tørre områdene kan være flassende, mens de fete områdene kan ha en tendens til å få utbrudd.

Årsaker til oljete hud og kombinasjonshud

Årsakene til oljete hud og kombinasjonshud kan være mange og varierte. Hormonelle endringer spiller en viktig rolle for hudtypen din og kan være en av de viktigste årsakene til fet hud. Flere kvinner kan også oppleve å få fet hud i forbindelse med graviditet eller menstruasjon, når hormonproduksjonen er høyere enn normalt.

1: Genetikk kan også spille en rolle for hudtypen, ettersom den er arvelig. Hvis foreldrene dine hadde fet hud eller kombinasjonshud, er det større sannsynlighet for at du også får det. Bruk av visse medisiner kan også påvirke hudtypen og forårsake fet hud.

2: Stress og kosthold er også viktige faktorer for hudtypen. Stress kan føre til økt produksjon av hormonet kortisol, noe som kan føre til overproduksjon av fett i huden. Et kosthold med mye sukker og fett kan også føre til oljete hud.

3: Miljøpåvirkninger som forurensning og solskader kan også påvirke hudtypen. Overeksponering for sol kan føre til overproduksjon av fett i huden og gi oljete hud. Det er viktig å beskytte huden mot solen ved å bruke solkrem, spesielt hvis du har fet hud eller kombinasjonshud.

Symptomer på oljete og kombinert hud

  • Glinsende eller fet hud
  • Større porer
  • Urenheter, kviser og akne
  • Tørre flekker på enkelte områder

Hvordan forebygge oljete hud?

Drømmer du om å oppnå en feilfri hudtone uten den irriterende fete følelsen? Fet hud i ansiktet kan være en utfordring som påvirker både menn og kvinner. Den overflødige oljeproduksjonen kan resultere i en blank overflate, tilstoppede porer og tendens til kviser. Med riktig hudpleierutine kan du ta kontroll over den fete huden din og oppnå en frisk og matt finish.

For å pleie fet og kombinert hud riktig, er det viktig å være grundig. Rens huden din daglig med en mild rens, bruk en toner for å balansere oljeproduksjonen, og velg lette, oljefrie fuktighetskremer. Det er best å unngå tunge makeupprodukter og holde huden fri for bakterier ved å unngå å berøre ansiktet.

Velg lette og oljefrie produkter som regulerer talgproduksjonen og holder huden i balanse. Ikke glem å rense, eksfoliere og fukte huden din regelmessig for å oppnå den ønskede feilfriheten.

Ansiktskrem for oljete hud

Ansiktskrem for oljete hud er viktig for å opprettholde en sunn og balansert hud. Når du har fet hud, kan det være vanskelig å finne riktig fuktighetskrem som ikke tetter porene eller etterlater en fet følelse. Derfor er det viktig å velge en ansiktskrem som er spesielt utviklet for oljete hud.

En god ansiktskrem for oljete hud er lett i konsistensen og formuleringen, slik at den trekker raskt inn uten å etterlate en fet overflate. Denne typen krem bidrar til å kontrollere overflødig oljeproduksjon og forebygge kviser.

Ansiktskremer for oljete hud bør også inneholde ingredienser som salisylsyre eller tea tree-olje, som er kjent for sine talgregulerende og antibakterielle egenskaper. Ved å bruke en ansiktskrem som er spesielt utviklet for fet hud, kan du oppnå en mer matt og glansfri finish samtidig som huden får den nødvendige fuktigheten og pleien.

Ansiktskrem for kombinert hud

Ansiktskrem for kombinasjonshud er avgjørende for en balansert og velpleid hud. Når du har kombinasjonshud, som kjennetegnes av en blanding av tørre og fete områder, er det viktig å finne en krem som dekker begge behovene.

En god ansiktskrem for kombinasjonshud er formulert for å gi fuktighet og næring til de tørre områdene uten å tette porene eller øke oljeproduksjonen i de fete områdene. Denne typen krem bidrar til å opprettholde en naturlig balanse i huden og forebygger kviser.

Ansiktskremer for kombinasjonshud bør inneholde lette og ikke-komedogene ingredienser som fukter de tørre områdene uten å etterlate en fet følelse. Ved å bruke en ansiktskrem som

er spesielt utviklet for kombinasjonshud, kan du oppnå en jevn og velpleid hud uten at det går ut over hudens naturlige balanse.

Solkrem for oljete hud

Solbeskyttelse er viktig for alle hudtyper, men spesielt for oljete hud. Bruk en lett solkrem som ikke tetter porene, og velg en solkrem med bredspektret UVA/UVB-beskyttelse.


Farmasøytens ekspertråd: En effektiv hudpleierutine for fet hud og kombinasjonshud


Ansiktsrens: Jeg anbefaler å bruke en gel eller skum som ansiktsrens. Hvis du også trenger en sminke fjerner, vil jeg foreslå micellar vann, men sørg for å bruke en gel eller mousse etterpå for å være sikker på at alt blir fjernet. Hvis du sliter med kviser eller uren hud, bør du velge produkter som er egnet for det.

Toner: Toner er viktig, spesielt når du har oljete hud. De fjerner overflødig olje og skitt. Velg en oljefri toner som er laget for fet hud, da en toner med olje kan få huden din til å se enda fetere ut. Bruk toneren både morgen og kveld.

Serum: Serum er viktig for personer med oljete hud, da de ofte har en tendens til å få større porer på grunn av økt talgproduksjon. Den økte talgproduksjonen kan tette porene og forårsake hudormer.

Ansiktskrem: Når det gjelder ansiktskrem, vil jeg anbefale å velge en lett formel som ikke tetter porene. En gel basert krem er ideell. Hvis du opplever skinnende hud på grunn av fet hud, kan du finne ansiktskremer som bidrar til å tørke ut huden.


Dermalogica

Special Cleansing Gel

Kjøp nå

La Roche-Posay

Physiological Soothing Lotion Toner

Kjøp nå

Beauty of Joseon

Glow Serum Propolis + Niacinamide

Kjøp nå

Murad

Blemish Control Skin Smoothing Polish

Kjøp nå

Murad

Oil & Pore Control Mattifier SPF45

Kjøp nå


Ingredienser som hjelper deg med å håndtere oljete hud og kombinasjonshud

Det finnes en rekke ingredienser som er kjent for å være effektive for å bekjempe dette problemet, og som finnes i et bredt spekter av hudpleieprodukter. Nedenfor finner du noen av de mest effektive ingrediensene som kan hjelpe deg med å håndtere oljete hud og kombinasjonshud:

Salisylsyre

Salisylsyre er en betahydroksysyre (BHA) som er kjent for sine eksfolierende egenskaper. Den kan trenge dypt inn i porene og fjerne overflødig olje og urenheter, noe som bidrar til å redusere forekomsten av tette porer og hudormer.

Grønn leire

Grønn leire er kjent for sine absorberende egenskaper. Den absorberer overflødig fett og urenheter fra huden og etterlater den frisk og ren.

Tetreolje

Tea tree-olje har antibakterielle og betennelsesdempende egenskaper som kan bidra til å bekjempe kviser og redusere overflødig oljeproduksjon.

Aloe vera

Aloe vera virker beroligende på huden og kan bidra til å redusere betennelser og rødhet. Den kan også bidra til å opprettholde fuktighetsbalansen i huden uten å tette porene.

Niacinamid

Niacinamid er en form for vitamin B3 som kan bidra til å regulere talgproduksjonen og redusere forekomsten av hudormer. Det har også beroligende egenskaper som kan redusere rødhet og irritasjon i huden.

Hyaluronsyre

Selv om det kan virke kontraintuitivt å bruke hyaluronsyre på fet hud, kan det bidra til å opprettholde fuktighetsbalansen. Fet hud kan likevel trenge fuktighet, og hyaluronsyre er en lett ingrediens som kan tilføre fuktighet uten å føles tung eller fet.

Sink-PCA

Sink PCA er en ingrediens som kan bidra til å regulere talgproduksjonen og kontrollere fet hud. Den kan også ha en beroligende effekt på huden.

Alt du skal vide om Salisylsyre

Les her

Alt du skal vide om Niacinamid

Les her


Hvordan bruke sminke til oljete hud

Når du har oljete hud, kan det være en utfordring å finne sminkeprodukter som ikke får huden til å se enda fetere ut. Det er viktig å velge produkter som ikke tetter porene og som kan kontrollere overflødig oljeproduksjon.

Se etter sminke som er oljefri, matterende og med lang holdbarhet. Noen gode produkter for fet hud er matte foundations, lette puddere, myk blush og øyenskygge. Unngå å bruke for mange produkter samtidig, da dette kan føre til et fetere utseende.

Foundation for oljete hud

Foundation til oljete hud er viktig for å få en matt finish som holder lenge. Når du har fet hud, kan det være en utfordring å finne en foundation for oljete hud som ikke får huden til å se blank ut gjennom hele dagen. Derfor er det viktig å velge en foundation som er spesielt utviklet for fet hud.

Foundation for oljete hud har en lett og oljefri formulering som bidrar til å absorbere overflødig fett og redusere glansen. Denne typen foundation er også kjent for å ha lang holdbarhet og en matterende effekt som holder huden fri for skinnende partier. Foundation til fet hud skal være lett å påføre og gi naturlig dekning uten å tette porene eller provosere frem akne.

Mineralsminke til oljete og kombinert hud

Mineralsminke er ideelt for personer med oljete og kombinert hud, da det gir naturlig skjønnhet uten å tilføre overflødig fett. Mineralsminke består av finmalte mineraler som

absorberer overflødig olje og gir en matt finish. Den lette og pustende formelen forhindrer tilstopping av porene og reduserer glans i T-sonen.

Mineralsminke er også kjent for å ha beroligende og betennelsesdempende egenskaper som bidrar til å kontrollere utbrudd og irritabel hud. Oppnå en feilfri og naturlig look med mineralsminke som er perfekt for fet og kombinert hud.


Om ekspert Merna Al Murady

Merna Al Murady ble uteksaminert som farmakolog i 2018 og har siden viet sin karriere til å utvide sin faglige kunnskap og erfaring innen hudpleie og aktive ingredienser. Merna har en inngående forståelse av hudens behov og omfattende kunnskap om aktive ingredienser, og er i stand til å imøtekomme ulike hudtyper og hudproblemer.


SPØRSMÅL OG SVAR

Kan man bruke olje på fet hud?

Ja, visse oljer kan faktisk bidra til å regulere talgproduksjonen og forbedre hudens tilstand.

Hvordan kan man redusere synligheten av porene på fet hud?

En god rens og peeling kan bidra til å fjerne overflødig olje og skitt, mens et ansiktsvann kan bidra til å gjøre porene mindre synlige.

Hvordan kan du opprettholde en sunn og naturlig glød på en kombinasjonshud?

Fuktighetskrem og solkrem kan bidra til å beskytte huden og opprettholde den naturlige gløden, mens en lett foundation eller BB-krem kan gi et jevnt utseende.

Hvilke produkter og ingredienser bør du unngå hvis du har fet hud eller kombinasjonshud?

Unngå tunge, oljebaserte produkter og ingredienser som alkohol og sulfater, da disse kan irritere og tørke ut huden.

Velkommen til Luxplus

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap. Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Du kan si opp medlemskapet ditt til slutten av en medlemsperiode. Les mer

Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Vi kjøper et stort utvalg produkter med ekthetsgaranti direkte fra de største leverandørene – slik at våre medlemmer kan få dem billig.

Vil du også si farvel til høye priser? Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap med din første bestilling.

Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Og du kan si opp medlemskapet ditt når som helst til slutten av en medlemsperiode. Les mer