Kun for medlemmer:
  • Spar på alt
  • Alltid gratis frakt
  • Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
7 RÅD DU BØR VITE OM HVIS DU HAR FARGET HÅR

7 RÅD DU BØR VITE OM HVIS DU HAR FARGET HÅR

Av Simone Keller, hårekspert og utdannet frisør
Du skal passe på ditt ny-fargede hår! Her er 7 tips til hvordan du gjør det.

Her vil jeg komme med mine 7 beste råd til hvordan du pleier ditt fargede hår for å bevare glansen, forlenge fargens holdbarhet og hvilke ingredienser du skal lete etter, hvis ditt hår skal gjenoppbygges på nytt. Les mine 7 råd her… 

1. UNNGÅ Å BRUKE VARMT VANN VED HÅRVASK

Desto varmere vannet er, jo hurtigere vil fargen gli ut av håret, i tillegg kan håret ditt bli ekstra tørt.

2. KLIPP DINE SPISSER HVER 3. MÅNED 

På et skadet og spaltet hårstrå vil skjellagene stå åpent, som hvis vi forestiller deg et juletre. Hvis hårstråene står åpent som et juletre, kan det ikke holde på fargen, og den vil raskere forsvinne. I et sunt og nyklippet hår vil skjellagene være lukket og kan derfor bedre holde på fargen.

3. BRUK EN FUKTGIVENDE OG NÆRENDE HÅRKUR 1-2 GANGER UKENTLIG

Hver gang vi farger håret utsetter vi det for slittasje. Derfor vil en hårkur med gjenoppbyggende og pleiende ingredienser hjelpe deg godt på veien til et sunt og vakkert hår. De beste ingredienser du kan se etter til et skadet hår er ceramider og protein, da disse hjelper hårets byggesten med å bli sterke igjen. Et eksempel på en hårkur med begge ingredienser i er Extreme Strenght Builder fra Redken.

4. BRUK ALLTID VARMEBESKYTTENDE SPRAY FØR STYLING MED HÅRFØNER, GLATTETANG OSV. 

Varme tørker ut håret og gjør hårfargen matt, så pass alltid godt på det med en varmebeskyttelse før bruk. Hos Luxplus kan du finne flere forskjellige varmebeskyttelser, i ulike prisklasser.

5. UNNGÅ Å SKYLLE HÅRET FOR LENGE UNDER DUSJEN

Da farget hår er et skadet og porøst hår, vil håret raskt miste sine fargepigmenter og blekne. For å minske bruken av vann på håret, kan du f.eks erstatte din normale balsam med en leave-in, som ikke skal skylles ut igjen. Her kan jeg varmt anbefale Milkshakes Leave in Conditioning Whipped Cream. 

6. UNNGÅ UV-STRÅLING

Strålene er skadelige for håret, og bleker på fargen. Unngå derfor direkte sol, og benytt gjerne en solhatt eller solbeskyttelse i håret, når du er ute. Uniq One All in One Hair Treatment beskytter både mot UVA- og UVB-stråler.

7. FUKT HÅRET MED SERUM

En serum gjør ikke håret fett, men gir håret pleie og glans, så det er mer motstandsdyktig og beskyttet mot vind og vær. Et serum som Goldwells Rich Repair inneholder et microPROtec-complex og IntraLidpid, som gjenoppbygger håret og gjør det mykt.

Jeg håper at disse syv tips, har gitt deg inspirasjon til, hvordan du kan holde ditt fargede hår flott i lengre tid, og kanskje er der et par vaner i din hårrutine, som det skal endres litt på? 

Velkommen til Luxplus