Kun for medlemmer:
 • Spar på alt
 • Alltid gratis frakt
 • Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Sånn lager du krøller med rettetang!

Sånn lager du krøller med rettetang!

Av Camilla Svensson | Skjønhetsekspert
Er du klar over enkelt det er å lage store, vakre bølger og krøller med rettetang? Jepp – det er helt sant! Les guiden og lær hvordan.

Går du rundt og fantaserer om vakre, myke krøller i håret, men har ikke en krølltang? Ikke bekymre deg! Du trenger ikke en fancy krølltang for å lage flotte krøller i håret. Det er mange forskjellige og kreative måter å få vakre krøller  på - en rask og effektiv måte er å krølle hår med rettetang!


Med en god rettetangen kan du lage perfekte, myke Hollywood-krøller på kort tid! Om du har kort hår eller langt hår spiller ingen rolle, du kan enkelt lage krøller med rettetang uansett hårlengde! Det eneste du må tenke over er at det er flere typer  rettetenger, og noen fungerer bare bedre enn andre når du skal krølle hår med rettetang.

Les videre, så veileder jeg deg til hvordan krølle håret med rettetang – og hvilke verktøy du trenger!

Sånn lager du krøller med rettetang

Hvis du liker store krøller, eller har lyst på det et bølgete beachy wave-look, kan rettetangen være et godt alternativ til den klassiske krølltangen. Å lage krøller med rettetang er en utrolig enkel måte å skape ekstra liv i håret på – og så fort du mestrer teknikken, kan du skape verdens vakreste krøller på bare noen få minutter.

I stedet for å lete etter en ekstra krølltang, kan du slå to fluer i en smekk og bare kjøpe den beste rettetangen, som kan lage både krøller og rette håret ditt. Hvis du ikke allerede eier en rettetang, har vi de beste rettetengene fra alle de kjente merkene – her.

Les også: Frisørens guide til Curly Girl-metoden

Les også: Slik styler du krøllene dine, mann!

5 viktige ting å huske på når du krøller hår med rettetang

 1. Glem aldri varmebeskyttelse!

 2. Husk å børste håret først

 3. Rettetangen din er ikke en hårføner

 4. Bruk aldri for høy varme

 5. Ikke rør krøllene mens de er varme

  Få vakre krøller med rettetang til alle anledninger

  Krøller er utrolig vakkert og ekstremt sexy! Krøller i håret gir en ekstra glamorøs følelse og viser at du har gjort litt ekstra ut av deg selv! Og derfor er det også bra at du kan 

  krølle hår med rettetang. Med en rettetang kan du krølle hår på mange forskjellige måter og du kan alltid finne en frisyre som passer til anledningen. Du kan f.eks. lage store vakre Hollywood-krøller hvis du skal ut på byen, eller korketrekkerkrøller? Uansett hvilken frisyre du går etter, kan du bruke din rettetang.


  Før du krøller med rettetang...

  Det er utrolig mange som lager krøller med rettetang – men på feil måte! Det vil si at hvis du ikke bruker rettetangen riktig når du krøller håret, kan det ende med at håret blir skadet og krøllene dine blir skarpe og kantete. Og det vil vi ikke ha!


  Når du velger den beste rettetangen for krøller i håret, er det 3 ting du skal se etter:


  1. Størrelse

  Velg en rettetang som passer til din hårtype. Har du veldig tynt og fint hår bør du velge en rettetang med smale plater. Omvendt, hvis håret ditt er tykt og langt, velg en rettetang med store, brede plater der det er plass til håret.


  2. Form

  En rettetang med runde kanter er bare det beste. Er kantene for skarpe får du ikke den rette "krøllen" i håret.


  3. Temperatur

  Når du jobber med håret på en så kontrollert måte, bør ikke varmen på rettetangen din være for høy. Varme skader håret, og det er derfor viktig å ha så lav temperatur som mulig.


  Finn den beste rettetangen for krøller

  Hos Luxplus finner du mange forskjellige stylingverktøy, blant annet rettetang med runde plater. Velger du en rettetang som har runde kanter, kan du også  bruke den som krølltang og lage trendy krøller. Det er en effektiv måte å tilføre ekstra liv og spill til langt og rett hår, eller gjøre hestehalen litt mer spennende. Mangler du inspirasjon til ditt nye rettetangkjøp, har vi samlet et utvalg av de beste rettetangene hos Luxplus, som du kan bruke til å lage krøller i håret:


  ・Remington

  Forbrukerne er ikke i tvil! Denne keramikkbelagte Remington rettetangen er av beste salongkvalitet. Oppdag hvordan frisyren din varer hele dagen takket være den intelligente OPTIheat-teknologien, som får håret til å se sunt og vakkert ut på samme tid. Glattetangen lar deg velge mellom 9 forskjellige temperaturinnstillinger. Den  intelligente OPTIheat-teknologien sørger for at varmen fordeles dit det trengs mest, slik at varmen fordeles til tykkere hårpartier – super smart! Det keramiske belegget på platene gjør at håret enkelt glir gjennom platene og sikrer 50 % jevnere hår med kun ett strøk – perfekt for de som ønsker bølgete krøller uten skarp kant! Som et ekstra pluss har rettetangen brede keramiske overflater, noe som er en stor fordel om du har tykt og langt hår. Bredden er også en fordel hvis du vil lage krøller, da bredden gir fine og myke krøller fremfor de klassiske korketrekkerkrøllene.

  Fordeler

  ✔️ Beste budsjettvalg

  ✔️Blir rask varm

  ✔️ Stort LSD-display som tydelig viser temperaturen 

  ✔️ 9 variable temperaturinnstillinger

  ✔️ Keramisk belegg

  ✔️ Vakkert design

  ・Remington

  Hvis håret ditt allerede er slitt og skadet, så bør du ta ekstra vare på det med god hårpleie – OG en god Remington rettetang, hvor alt er gjennomtenkt og designet er på topp! Og det er akkurat det du gjør med denne rettetangen. Remington Pearl rettetang er utstyrt med innovative plater som har et dobbelt lag keramisk belegg med ekte perlestøv. Dette belegget bidrar til å beskytte håret ekstra under glatting. Det ekstra laget med perlestøv bidrar til å forhindre skade og slitasje på håret. Ioneteknologien beskytter håret og gir glans mens du bruker det - win-win!

  Fordeler

  ✔️ Rimelig pris

  ✔️ Variable temperaturinnstillinger

  ✔️ Varmes raskt opp

  ✔️ Tydelig digital LSD-skjerm

  ✔️ Dobbelt lag keramisk belegg med ekte perlestøv

  ✔️ Beskytter håret under bruk

  ・OBH Nordica

  Ønsker du å lage vakre krøller med rettetang er denne fra OBH Nordica perfekt for oppgaven! Rettetangen fungerer som et multifunksjonelt stylingverktøy som både kan rette ut håret uten krus og krøller, men også for å skape vakre, myke krøller i håret. Rettetangen har et nanokeramisk belegg, som sørger for at det oppstår mindre friksjon ved styling av håret. I tillegg sørger belegget for at håret etterlates mer skinnende samtidig som det sørger for en skånsom behandling av de variable temperaturene håret utsettes for. Den ekstra lange ledningen på 2,8 meter er super praktisk hvis du ikke har en stikkontakt i nærheten av speilet.

  Fordeler

  ✔️ God som krølltang

  ✔️ 5 variable temperaturinnstillinger

  ✔️ Tydelig digital LSD-skjerm

  ✔️ Ekstra lang ledning

  Gode ​​produkter til håret når det skal krølles

  Når du skal krølle hår med rettetang er det viktig at du bruker gode stylingprodukter, som både beskytter håret ditt mot varme, men også produkter som holder på krøllene og gir glans. Tenker over hvilke produkter du vil bruke og sørg for at du har produktene klare før du starter. Her får du 3 gode forslag på produkter for krøller i håret:


  Før du begynner å bruke rettetangen er det viktig at du beskytter håret med en varmebeskyttende spray. Du kan se på varmebeskyttelse som en slags solkrem for håret. Uansett om du retter, krøller eller føner håret, bør du alltid beskytte håret ditt mot varme. I tillegg til at det er mange flotte krøller å velge mellom, er det et produkt som er ekstra god for krøller:

  Maria Nila Cream Heat Spray, Heat Protection, denne varmebeskyttendesprayen pumper håret med fuktighet, samtidig som det beskytter håret mot varme. Som et ekstra pluss har den en frisk og fruktig duft av fersken, eple og roser som sprer seg i rommet – Mmm.. herlig!  Den som holder på formen

  Det er ikke noe mer irriterende enn å tilbringe evigheter foran speilet med lange, trøtte armer for å lage flotte krøller, bare for at de forsvinner i løpet av få timer. For å opprettholde formen på krøllene må du alliere deg med en Curl Cream, som gir hold til krøllene samtidig som den motvirker krus og friss..

  Et godt forslag er Redken Curvaceous Curl Refiner Creme. Denne krøllekremen fungerer som en primer som forbehandler og definerer krøllene dine før styling. Samtidig som den fukter og pleier krøllene dine.  Den siste finish

  For å ta vare på håret etter varmebehandling, og samtidig få et resultat som varer lenge og ser bra ut, er det lurt å bruke ett eller flere stylingprodukter i etterkant. Vil du ha et glansfullt hår? Vel, her er det perfekte produktet! Color WOW Extra Shine Spray gjør magi for håret ditt! Denne glanssprayen inneholder den lysproduserende kraften til floral mullein, som konverterer usynlig UV-lys til fullspektret lys, som etterlater håret med den fineste glansen, som om du nettopp kom ut av frisøren! Du kan med fordel gi krøllene ekstra hold ved å supplere med en god hårspray på slutten av stylingen.
  Guide: Hvordan krølle håret med rettetang

  Sååå, hvordan krølle håret med rettetang? Det finnes mange forskjellige teknikker du kan bruke avhengig av hvor tydelige krøllene skal være er og hvor mye volum du ønsker i håret. Husk - øvelse gjør mester. Det er sjelden at det første forsøket på å lage krøller med en rettetang er perfekt.

  Fukt krøllene dine med krøllekrem

  Påfør en god mengde krøllekrem i fuktig hår og masser det godt inn. Sørger for at hele håret er behandlet med krøllekrem – det gir best resultat.

  Beskytt håret

  Etter at krøllekremen er påført, vent de berømte 3 minuttene og fortsett med varmebeskyttelse før du påfører varme, på denne måten beskytter du håret på best mulig måte. Deretter kan du enten la håret lufttørke eller føne det.

  Mangler du en hårføner? Se her!

  Børst håret

  Sørg for at håret blir børstet godt, så det ikke er noen floker i det.

  Hvilken vei skal krøllene vende?

  Vær oppmerksom på hvilken vei du bøyer rettetangen når du krøller håret. Bøyer du rettetangen mot ansiktet når du krøller håret, vil krøllene også vende mot ansiktet – bøyer du den i stedet bort fra ansiktet vil krøllene også vende den veien. Hvis du snur krøllene bort fra ansiktet, åpner det ansiktet mer, noe som er med på å gi et yngre og friskere look. Du kan enkelt leke med de to forskjellige teknikkene – men de fleste vil kle best at krøllene rundt ansiktet, vender utover.

  En hårlokk om gangen

  Del håret i små seksjoner - det er lettere å kontrollere. Start med en seksjon om gangen i nakken og jobb deg mot tinningen. Størrelsen på krøllene dine er avhengig av hvor store deler av håret du krøller om gangen. Små seksjoner gir mange små, faste krøller. Store seksjoner gir få, store og løse krøller.

  Fast grep

  Hold rettetangen med et fast grep og krøll små seksjoner om gangen. Du vil ikke få et godt eller holdbart resultat hvis du prøver å krølle for mange hårlokker om gangen. Plasser tangen ved røttene av hårlokken og vri rettetangen utover (eller innover) mot ansiktet, avhengig av hva slags look du ønsker.

  Hold denne posisjonen og trekk rettetangen ned langs hårlokken, til enden av håret. Jo langsommere du trekker rettetangen gjennom håret, jo fastere blir krøllene dine. Hvis du vil ha løsere krøller og fall, trekk rettetangen raskere gjennom. Det er varmen som former håret ditt – ikke hvor hardt du presser. Så vær forsiktig!

  Voilà - din første krøll er ferdig!

  __________________________________________________

  Tips! Husk å krølle håret helt ned til spissen,
  ellers ender du med et glatt parti nederst

  Ikke rør krøllene når de er varme

  Etter at du har laget krøllene dine, IKKE ta på dem. Håret er fortsatt varmt og hvis du begynner å kjøre fingrene gjennom krøllene, vil de skli ut av håret raskere. Selv om det er fristende og kjøre fingrene gjennom håret rett etter at du har krøllet det, ikke gjør det!. Selv om det er fristende, vent til du er helt ferdig!


  Avslutning

  Etter at du har krøllet alt håret, er det på tide å spraye det. Hårspray eller glansspray - kanskje begge deler? Siste touch er et av de viktigste punktene. For hva er poenget med å bruke tid på å krølle håret, hvis de uansett ikke holdert? Når håret er avkjølt kan du med fordel avslutte frisyren med hårspray som gir krøllene hold. Følg opp med glansspray som gir håret glans resten av dagen.


  Les: Myke krøller med krølltang

  Ønsker du mer inspirasjon, nyttige guider og underholdning? Så følg med på LuxMagazine eller meld deg på nyhetsbrevet her og vær den første som får tilbud fra favorittproduktene dine hos Luxplus.

  __________________________________________________

  FAQ


  Kan du lage krøller med alle typer rettetenger?
  Det er viktig at du velger riktig rettetang når du skal lage krøller i håret. Velg en rettetang med runde kanter – det fungerer best!

  Hva er den beste måten å lage krøller på?
  Det er mange kreative måter å lage krøller i håret på. Du kan lage krøller med rettetang, krølltang, hårføner og varmebørster. Prøv deg frem, for å finne ut av hvilken metode du foretrekker.

  Hvordan få krøller med rettetang til å vare?
  Bruk mye krøllekrem og hårspray!

  Hvorfor kan jeg ikke lage krøller med en rettetang?
  Hvis krøllene dine ikke blir helt runde, kan det bety at størrelsen, formen eller temperaturen på rettetangen din ikke er den riktige. Pass på at du ikke bruker temperaturer som er for varme, velg en god krøllekrem og varmebeskyttelse. Krøll mindre seksjoner om gangen.

  Er rettetang skadelig for håret?
  Varme er aldri sunt for håret – dette gjelder både solens UV-stråler, din hårføner, krølltang OG rettetang. Men hvis du alltid husker å bruke hårpleie og varmebeskyttelse for håret, vil du ha bedre sjanser til å opprettholde sunt og velstelt hår.

  Kan du krølle håret med en rettetang?
  JA, du kan og du burde ha lært det nå ;-)
  Velkommen til Luxplus