Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
sminke

10 vanlige feil du bør unngå når du legger sminke

Av Camilla Svensson
Feil foundationfarge, for mye maskara, og ingen primer? Unngå de 10 vanlige feilene som kan ødelegge sminken din. Les videre her.

Drømmer du om å beherske det perfekte sminkeutseendet? Det sminkelooket som gir deg en selvsikker følelse og får huden din til å stråle. Dessverre er du kanskje en av dem som gang på gang gjør de samme sminketabbene?

Dykk ned i denne artikkelen, hvor vi deler de 10 typiske sminketabbene du bør unngå for å oppnå et feilfritt utseende. Fra foundationfargen til øyenskyggen og leppene, vi har deg dekket med de beste tipsene og triksene for et feilfritt utseende.


1: Foundationfargen som ikke matcher hudtonen din

En av de vanligste feilene er å velge en feil farge på foundation, enten den er for lys eller for mørk for din hudtone. Dette kan få sminken din til å se unaturlig og ujevn ut. For å unngå denne feilen kan du teste foundationen på kjevelinjen eller håndleddet ditt og velge den fargen som best harmonerer med din naturlige hudtone. Les også vår detaljerte guide om hvordan du identifiserer undertonen din for å finne den perfekte foundationfargen når du handler online.


2: For mye bronzer eller rouge

En annen skjønnhetsfeil er å bruke for mye bronzer eller rouge. For mye av disse sminkproduktene kan gi et unaturlig og "kakete" utseende. Lær å bruke disse produktene med en lett hånd og fokus på de riktige områdene for å oppnå en subtil og naturlig glød. Vi deler også tips for å oppnå den trendy "solbrent rouge"-looken i artikkelen nedenfor:


3: For mye eller for lite highlighter

Bruk av highlighter i overdrevne mengder kan gi et glitrende og "skinnende" utseende, mens for lite highlighter kan gjøre det vanskelig å fremheve de beste ansiktstrekkene. Lær å kontrollere mengden og plasseringen av highlighteren din for å oppnå en subtil og naturlig glød som fremhever ansiktstrekkene dine.


4: Manglende blending av øyenskygge

En feil som ofte begås, er å ikke blende øyenskyggen skikkelig. Dette kan resultere i harde kanter og ujevn øyesminke. For å unngå denne feilen, bruk en myk sminkekost og blend øyenskyggen grundig for å skape en sømløs overgang mellom øyenskyggefargene. Husk å jobbe med lette strøk og blande fargene godt sammen.

Hvis du ikke er helt sikker på hvordan du bruker sminkekostene dine, kan du lese vår utførlige guide om sminkekoster og bli klokere.


5: Overplukkede eller dårlig formede øyenbryn

Øyenbryn spiller en viktig rolle i ansiktets symmetri og uttrykk. Unngå å overplukke eller forme øyenbrynene dine feil, da det kan endre hele utseendet ditt. Lær riktige teknikker for å forme og style øyenbrynene dine slik at de passer perfekt til ansiktsformen din og gir en naturlig ramme for øynene dine. Bruk smarte øyenbrynsmaler eller få hjelp fra en profesjonell til å forme øyenbrynene dine første gang.


6: Klumpet mascara

Klumpete maskara oppstår når det påføres for mye produkt eller når maskaraen ikke børstes skikkelig gjennom vippene. Dette resulterer i klumper og klissete vipper som ser tunge og ujevne ut. For å unngå denne feilen, bør du påføre maskara med lette, oppadgående strøk og sørge for å børste gjennom vippene med en ren maskarakost eller en vippetbørste. Dette vil sikre en jevnere og mer definert vippe-look uten klumper.


7: Manglende bruk av primer

Primer er en viktig del av en feilfri sminke, men mange hopper over den. Dette kan føre til at sminken din ikke holder like lenge og ser mindre jevn ut. Primeren jevner ut teksturen på huden din, slik at du får et glattere utseende samtidig som den beskytter huden din mot ytre påvirkninger. Lær hvorfor primer er viktig og hvordan du riktig bruker den før du påfører foundation og øyenskygge i guiden nedenfor:


8: Neglisjere leppepleie

Til slutt er en skjønnhetsfeil som ofte blir oversett, manglende leppepleie. Tørre og sprukne lepper kan ødelegge hele sminken din! I tillegg er tørre lepper ikke spesielt kyssbare.

For å unngå denne feilen, sørg for å pleie leppene regelmessig ved å eksfoliere dem og påføre en fuktighetsgivende leppepomade eller leppemaske. Dette vil sikre at leppene dine alltid ser myke og smidige ut og vil forbedre utseendet til eventuell leppestift eller leppeglans.


9. Ujevn påføring av leppestift

Å påføre leppestift uten en klar linje kan resultere i et rotete utseende. Det er viktig å bruke en leppestiftblyant for å definere leppenes konturer, slik at du kan påføre leppestift jevnt for et polert utseende.


10. Ignorere hudpleie

Å ignorere hudpleie kan være en stor feil når det kommer til sminke. En sunn og godt pleiet hud gir det beste grunnlaget for en feilfri sminketilføring. Det er avgjørende å rense huden for å fjerne smuss og overskudd av olje, eksfoliere for å fjerne døde hudceller og fuktighetsgivende for å opprettholde hudens fuktighetsbalanse. Ved å prioritere regelmessig hudpleie kan du oppnå en jevnere, mer strålende og mer holdbar sminke.


Ved å unngå disse 10 vanlige feilene kan du oppnå vakker sminke som ser både naturlig og vakker ut. Husk at sminke er en personlig preferanse, og disse feilene kan variere avhengig av individuelle smaker og preferanser. Det viktigste er å eksperimentere og finne en sminkestil som passer best for deg.

Velkommen til Luxplus