Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Tørr hud: Sånn kan du behandle og forhindre det

Tørr hud: Sånn kan du behandle og forhindre det

Av Merna Al Murady | Farmakolog
Tørr hud kan påvirke alle, og det kan være utfordrende å finne den beste hudpleierutinen. Les vår farmakologs beste tips for å håndtere tørr hud.

Har du noen gang kjent på den irriterende følelsen av tørr hud i ansiktet eller på kroppen? Det er som om huden skriker etter hjelp med kløe og flassing.

Men fortvil ikke - det finnes måter å behandle og forebygge tørr hud på! I denne artikkelen deler vår gode farmakolog Merna sine beste tips og triks for å ta vare på og forebygge tørr hud. Enten du har tørr hud i ansiktet eller på kroppen. Her kan du lære om årsakene til problemet og finne den beste hudpleierutinen for deg.

Hvis du derimot har en tendens til fet eller kombinert hud, er det mye nyttig informasjon å lese i denne artikkelen:


Tørr hud i ansiktet - hva er det?

Tørr hud i ansiktet eller på kroppen er en tilstand der huden mangler tilstrekkelig fuktighet og fett, noe som kan føre til ubehagelig kløe, flassing eller sprukken hud. Tørr hud er en nokså vanlig tilstand, men ikke mindre irriterende og ubehagelig å ha med å gjøre. Noen mennesker er mer utsatt for tørr hud i ansiktet og på kroppen enn andre.

Hva kan forårsake tørr hud?

Tørr hud kan oppstå på alle deler av kroppen, men tørr hud i ansiktet er spesielt irriterende og ubehagelig da det kan føre til rødhet, kløe og flassende hud. Det er viktig å identifisere årsaken til tørr hud for å kunne behandle det riktig. Vanlige årsaker kan være kaldt vær, tørr luft og bruk av hudpleieprodukter som irriterer og tørker ut huden.

Symptomer på tørr hud

  • Stram eller stiv hud
  • Kløe eller irritasjon
  • Flassende eller skrellende hud
  • Røde eller sprukne områder
  • Følelse av ru eller ujevnheter i huden
  • Økt sensitivitet for irriterende stoffer
  • Utvikling av fine linjer eller rynker
  • Tendens til å utvikle sprekker eller sår

  Hvordan kan du forebygge tørr hud?

  Forebygging er nøkkelen til å unngå tørr hud. For å holde huden sunn og myk er det viktig å opprettholde en sunn livsstil som inkluderer et sunt kosthold, regelmessig mosjon og tilstrekkelig søvn.

  Det er også lurt å unngå å ta for varme bad, da det varme vannet kan tørke ut huden. Bruk en rik ansiktskrem for tørr hud for å beskytte huden i ansiktet og på kroppen. Det er også viktig å velge milde og skånsomme hudpleieprodukter og unngå produkter med parfyme og alkohol, da disse ingrediensene kan irritere og tørke ut huden.

  Værforholdene påvirker huden din

  Kald og tørr luft kan påvirke huden din ved å frata den dens naturlige oljer og fuktighet. Dette kan føre til tørrhet, kløe og irritasjon. Det er viktig å beskytte huden mot kalde og tørre omgivelser ved å bruke en fuktighetsgivende lotion eller krem daglig og unngå å ta for varme bad eller dusjer. Det kan også være lurt å bruke en luftfukter i rom med tørr luft.

  Pleie av tørr hud

  Behandlingen av tørr hud avhenger av årsaken og symptomene. Dette kan gjøres ved å fukte huden med kremer, salver eller lotioner. Det finnes også hudpleieprodukter som inneholder ingredienser som kan bidra til å gjenoppbygge hudbarrieren. Les mer om disse ingrediensene nedenfor.

  Ansiktskrem for tørr hud

  Ansiktskrem for tørr hud er en viktig del av hudpleierutinen for de som opplever tørrhet og dehydrering. Denne typen krem er spesielt utviklet til å gi intens fuktighet og næring til huden. Ansiktskrem for tørr hud bidrar til å gjenopprette hudens naturlige fuktighetsbalanse og gjør den myk og glatt.

  Regelmessig bruk av en ansiktskrem for tørr hud kan redusere tørrhetsrynker og forebygge irritasjon. Så hvis du ønsker en sunn og velpleid hud, er fuktighetskrem for tørr hud et nødvendig verktøy i din daglige hudpleierutine.

  Solkrem for tørr hud i ansiktet: viktige faktorer å vurdere

  Solkrem for tørr hud i ansiktet spiller en avgjørende rolle når det gjelder å beskytte huden mot solens skadelige stråler uten å gjøre den enda tørrere. Når du skal velge solkrem for tørr ansiktshud, er det viktig å ta hensyn til noen viktige faktorer.

  Fuktighetsgivende ingredienser som hyaluronsyre, glyserin og ceramider er avgjørende for å opprettholde hudens naturlige fuktighet og redusere effekten av tørrhet.

  Når du er på utkikk etter solkrem for tørr hud, bør du unngå produkter som inneholder alkohol, da det kan bidra til ytterligere uttørking av huden. Nyt solen med god samvittighet når du bruker solkremer som er utviklet spesielt for tørt ansikt. Ikke vær redd for å eksperimentere med ulike solkremer som passer dine behov og preferanser.


  Farmakologens ekspertråd: En effektiv hudpleierutine for tørr hud


  Ansiktsrens: Bruk en mild og fuktighetsgivende rensemelk eller -olje for å fjerne skitt og sminke uten å tørke ut huden. Unngå produkter med alkohol eller sterke sulfater, da de kan forverre tørrheten.

  Toner: Velg en toner som er spesielt utviklet for tørr hud, som gjenoppretter pH-balansen og forbereder hudens ytterligere pleie. Unngå tonere med alkohol, da de kan tørke ut huden ytterligere.

  Eksfoliering: Bruk en skånsom eksfoliering en til to ganger i uken for å fjerne døde hudceller og forbedre cellefornyelsen. Velg en peeling med milde, ikke-irriterende ingredienser som ikke tørker ut huden.

  Serum: Bruk et fuktighetsgivende og nærende serum med aktive ingredienser som hyaluronsyre eller vitamin E. Disse bidrar til å gjenoppbygge hudens fuktbarriere og forbedrer hudens elastisitet.

  Ansiktskrem: Bruk en rik og nærende ansiktskrem for tørr hud som inneholder ingredienser som sheasmør eller ceramider. Dette gir intens fuktighet og beskyttelse mot fukttap. Masser kremen forsiktig inn i huden og sørg for å dekke hele ansiktet.

  Solbeskyttelse: Avslutt hudpleierutinen med en bredspektret solkrem med minst solfaktor 30. Solkrem er viktig for å beskytte huden mot skadelige UV-stråler som kan forverre tørrheten.


  Clarins

  Velvet Cleansing Milk

  Kjøp nå

  Mario Badescu

  Seaweed Cleansing Lotion

  Kjøp nå

  Nuxe

  Aquabella Exfoliating Gel

  Kjøp nå

  Australian Bodycare

  Face Serum With Hyaluronic Acid & B5

  Kjøp nå

  Babor

  Moisturizing & Lipid Cream Rich

  Kjøp nå

  Bondi Sands

  Hydra UV High Face Protection SPF50+

  Kjøp nå


  Ingredienser som hjelper mot tørr hud

  Noen ingredienser har vist seg å være nyttige for å bekjempe og lindre tørr hud. Disse ingrediensene finnes i en rekke hudpleieprodukter som kremer, lotions, serum og masker. Her er noen av de mest effektive ingrediensene som kan hjelpe deg med å bekjempe tørr hud:

  Hyaluronsyre

  En fuktighetsbevarende ingrediens som trekker til seg og binder fuktighet til huden og bidrar til å holde på og øke fuktigheten.

  Glyserin

  En naturlig fuktighetsbevarende ingrediens som bidrar til å trekke til seg og holde på fuktigheten i huden, samtidig som den styrker hudens fuktbarriere.

  Aloe vera

  Beroligende og fuktighetsbevarende planteekstrakt som lindrer tørr og irritert hud og bidrar til å gjenopprette hudens naturlige balanse.

  Sheasmør

  En rik og nærende ingrediens som inneholder fettsyrer og vitaminer som bidrar til å myke opp og beskytte tørr hud.

  Ceramider

  Naturlige lipider som finnes i det øverste hudlaget og som bidrar til å forsegle fuktighet og styrke hudbarrieren, noe som reduserer vanntap og tørrhet.

  Havre-ekstrakt

  En beroligende ingrediens som bidrar til å lindre kløe, irritasjon og tørrhet i huden samtidig som den gir fuktighet.

  Vitamin E

  En kraftig antioksidant som beskytter huden mot frie radikaler og bidrar til å forbedre hudens fuktighetsnivå.

  Naturlige oljer

  Naturlige oljer som f.eks. Naturlige oljer som mandelolje, jojobaolje og arganolje er ekte kilder til fuktighet og næring som kan myke opp og revitalisere tørr hud.

  Alt du trenger å vite om Hyaluronsyre

  Les mer

  Alt du trenger å vite om Niacinamid

  Les mer


  Hvilke typer sminke er best for tørr hud?

  Når det gjelder sminke til tørr hud, er det viktig å velge produkter som ikke tørker ut huden ytterligere og som bidrar til å bevare hudens naturlige fuktighet. Her er noen eksempler på sminke som egner seg best for tørr hud:

  • Kremblush: Kremblush er et godt alternativ for tørr hud, da den gir en naturlig og fuktighetsgivende glød og også kan brukes på leppene.
  • Flytende highlighter: En flytende highlighter kan gi en glansfull effekt på kinnbena og kan også brukes andre steder i ansiktet for å skape en strålende glød.

  Foundation for tørr hud

  Når du er på jakt etter en god foundation for tørr hud, bør du se etter en fuktighetsgivende variant. En fuktighetsgivende foundation som er spesielt utviklet for tørr hud, bidrar til å skape en jevn og feilfri base samtidig som den gir huden fuktighet. Slike foundations inneholder fuktighetsgivende ingredienser som bidrar til å redusere synlige tørre flekker og flassende hud.

  Foundations for tørr hud bør ha en lett og fuktighetsgivende formel slik at huden ikke ser for tørr eller flassende ut. Ved å velge en foundation for tørr hud med riktig formel kan du opprettholde en sunn og strålende hud hele dagen. Sørg derfor for å investere i en foundation som passer til din tørre hudtype for å få den beste hudfargen.

  Mineralmakeup til tør hud – den perfekte løsning!

  Mineralmakeup er ideel til tør hud på grund af dens naturlige og skånsomme ingredienser, der ikke irriterer eller forværrer tørheden. Desuden tilbyder mineralmakeup ofte indbygget solbeskyttelse, hvilket er vigtigt for at beskytte tør hud mod yderligere skader. Med mineralmakeup kan man opnå en fejlfri og glat hud uden at tilføre unødvendige kemikalier eller udtørrende ingredienser.


  Unngå tørr hud hos babyer og barn: Bekjemp atopisk eksem effektivt

  Atopisk eksem, også kjent som atopisk dermatitt eller barneeksem, er dessverre ikke uvanlig, selv hos små babyer. Denne vanlige hudlidelsen kan vare i årevis og til og med strekke seg inn i puberteten.

  Huden blir tørr og ru, og den kan utvikle seg til væskefylte blemmer som forårsaker ubehag og smerte. Eksem ses ofte i ansiktet, på halsen, bak håndleddene, på baksiden av knærne og albuene.

  Ved hjelp av en rik fuktighetskrem og en spesialsalve med kortison kan du bekjempe denne irriterende tilstanden. Det er viktig å smøre på en nærende og fuktighetsgivende krem flere ganger om dagen for å tilføre huden rikelig med fuktighet, også når eksemet ikke bryter ut.


  Om ekspert Merna Al Murady

  Merna Al Murady ble uteksaminert som farmakolog i 2018 og har siden viet sin karriere til å utvide sin faglige kunnskap og erfaring innen hudpleie og aktive ingredienser. Merna har en inngående forståelse av hudens behov og omfattende kunnskap om virkestoffer, noe som gjør henne i stand til å imøtekomme ulike hudtyper og hudproblemer.


  SPØRSMÅL OG SVAR

  Kan tørr hud forårsake utslett?

  Ja, tørr hud kan føre til utslett, spesielt hvis huden blir irritert eller skadet på grunn av konstant kløe eller riper.

  Hvilke vitaminer er bra for tørr hud?

  Vitamin E og C er begge bra for tørr hud fordi de virker som antioksidanter og bidrar til å beskytte huden mot skader fra frie radikaler. Vitamin A kan også bidra til å fukte huden og stimulere kollagenproduksjonen.

  Hva er den beste måten å fukte huden på?

  Fuktighetskrem og oljer kan være effektive for å tilføre huden fuktighet, men det er også viktig å drikke nok vann og unngå varme bad eller dusjer, da dette kan fjerne hudens naturlige oljer.

  Hvorfor har jeg så tørr hud?

  Tørr hud kan ha en rekke årsaker, blant annet genetisk disposisjon, aldring, værforhold, bruk av sterke såper eller produkter og helsetilstander som eksem eller psoriasis.

  Velkommen til Luxplus

  Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap. Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Du kan si opp medlemskapet ditt til slutten av en medlemsperiode. Les mer

  Våre medlemspriser ER mye lavere enn normalprisen. Vi kjøper et stort utvalg produkter med ekthetsgaranti direkte fra de største leverandørene – slik at våre medlemmer kan få dem billig.

  Vil du også si farvel til høye priser? Kjøp til medlemspris, så oppretter vi automatisk et medlemskap med din første bestilling.

  Den første måneden er gratis, deretter koster den 99,- / måned. Og du kan si opp medlemskapet ditt når som helst til slutten av en medlemsperiode. Les mer