Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Sånn holder du huden din frisk i kulden

Sånn holder du huden din frisk i kulden

Av Camilla Svensson
I takt med at sesongen skifter gjør hudens behov det også. Derfor bør du skifte hudpleie etter sesongen. Vi guider deg til en god hudpleie.

Når sommeren går over til høst og vinter, går vi også over til en mildere ansiktsrens, fetere kremer og pleiende ansiktsoljer. Hvis du ikke er helt sikker på hva huden din trenger for å holde seg sunn og fuktet, les med i artikkelen hvor vi gir deg en overlevelsesguide for den perfekte hudpleien i høst.

Vind og vær påvirker huden din

Høsten er nok en av de vakreste årstidene vi har, men samtidig er høsten også en hard årstid for huden din. Været blir kaldere, mørkere, våtere og det blir mer vind, noe som kan påvirke vår sensitive, skandinaviske hud.

Endringen i temperatur er spesielt hard for huden. Den store kontrasten mellom kulde og varme er med på å bryte ned hudens barriere. Det forårsaker ubalanse, urenheter, tørrhet og andre ting vi ikke ønsker for huden vår. Og hvis høsten påvirker huden din, så vil vinteren garantert gjøre det også, med mindre du allerede er god til å beskytte og forebygge huden.

Det er altså ikke bare nok å ta en ekstra vitaminpille. Oppgrader hudpleierutinen din med hudpleieprodukter som hydrerer, beskytter og reparerer huden din, og gjør den mer spenstig for å klare seg gjennom høsten. Jo, bedre du tar vare på huden din om høsten, jo bedre blir huden din når vinteren kommer. Og det er akkurat det, jeg vil hjelpe deg med i denne artikkelen!

__________________________________________________

Sånn pleier du din hud, når sesongen skifter

Forsøm ikke renserutinen

Uansett hvilken årstid du er i, bør du aldri forsømme renserutinen din. Din daglige renserutine er det første skrittet mot sunn og ren hud. Sunn hud danner grunnlaget for hudens balanse. Derforer det viktig å huske: Rens alltid huden morgen og kveld!

En god renserutine for huden krever at du bruker riktig ansiktsrens. Bruker du ikke riktig ansiktsrens for huden din, kan du risikere at den blir enda tørrere når den kalde høstluften kommer. Du bør velge renseprodukter som er ekstra skånsomme mot huden din. Det kan derfor være en god idé å velge renseprodukter uten såpe. For mye varmt vann og såpe bidrar til å forstyrre hudens barriere og balanse.

For eksempel er en rensemelk et god eksempel på et renseprodukt, som ikke tørker ut huden. Du kan med fordel bruke en fra BABOR, Murad, L'Oreal eller REN. Her får du et produkt med milde ingredienser, som passer godt på huden din og samtidig renser effektivt i dybden. Hos Luxplus finner du et enormt utvalg av rengjøringsprodukter for alle hudtyper og behov fra ulike merker. Finn dem her.

Tips! Ta renserutinen din til et høyere nivå og få din helt egen spa-opplevelse hjemme, når du kombinerer en Foreo ansiktsbørste med din favoritt ansiktsrens. Les mer om Foreo - her.

• Micellar water

Micellar water, er også et godt valg for av renseprodukt for høst og vinter. I Micellar water er det små kuleformede molekyler (micellar) som fungerer som små magneter, som trekker ut urenhetene når de kommer i kontakt med huden din. Det fins mange varianter av Micellar water, spesielt Garnier og Bioderma har skapt effektive micellar water, som i tillegg til å rense huden din, også har en beroligende og fuktighetsgivende effekt på huden - takket være deres pleiende ingredienser. En stor anbefaling herfra!

• Vink farvel til døde hudceller

Du bør alltid eksfoliere huden din ca. 1-2 ganger i uken, for å fjerne døde hudceller i dybden. Velg en mild eksfoliering, skrubb eller peeling når sommersesongen går over til høst. På denne måten provoserer du ikke sensitiv hud. Dermalogica har for eksempel flere typer ansiktsskrubber, som er skånsomme og samtidig effektive mot huden. Se hele Dermalogica sitt sortiment - her.


Gi huden en ekstra fuktighetsboost med fuktmasker

Vil du være ekstra god mot huden, bruk fuktighetsmasker, sheet-masker og øyemasker to ganger i uken. Disse maskene gir huden din all den kjærlighet den trenger! En fuktmaske fyller opp huden med fuktighet, og bidrar til å styrke barrieren mot kulde. Jo, mer fuktighet til tilfører huden, jo flottere glød får du.
Prøv for eksempel en K-Beauty. Det er den perfekte her-og-nå-løsningen når høsthuden trenger et plutselig boost med fuktighet, før du går ut døren. Hvis du vil lære mer om koreansk hudpleie, les mer om det i artikkelen her:

 Alt du trenger å vite om koreansk hudpleie


Hold huden frisk og hydrert

Når høsten kommer og vinteren er på vei, er det ingen grunn til å være redd for fete kremer. Fettbalansen er ekstra viktig når høsten starter, da huden skal tåle mer motstand fra vind og vær. Den store endringen i vær og temperatur kan fort tørke ut huden. Derfor trenger høsthuden din rikelig med fuktighet i form av et serum, ansiktsolje og ansiktskrem – og gjerne begge deler.

• Gi huden et ekstra lag med serum

Et serum i hudpleierutinen din er alltid en god idé – særlig i denne kalde årstiden. Et serum kan bidra til en ekstra fuktboost, og kan behandle ett eller flere spesifikke hudproblemer, fordi det trenger lenger inn i huden enn en ansiktskrem for eksempel gjør. Et ansiktsserum bidrar også til at dine påfølgende hudpleieprodukter blir bedre absorbert i huden. Valget av serum avhenger av hva du ønsker å jobbe med. Hopp inn og finn serum, som passer best for deg og din huds behov – her.

• Ansiktsolje for ekstra fuktighet

Desto mer fuktig huden din er når du påfører ansiktskrem, jo ​​bedre kan den absorbere hudpleieproduktene dine. Og da bil også sminken du påfører etterfølgende se bedre ut.  Med en ansiktsolje kan du få hjelp til å holde hudens fettbalanse intakt. Se for deg at ansiktsoljen fungerer litt som en "undertrøye" til ansiktskremen din. Oljen pleier og beskytter høsthuden din, samtidig som den trenger inn og gjenoppretter hudens fuktbalanse. En ansiktsolje gir også huden din en sunn og vakker glød, som vi alle drømmer om. Hos Luxplus finner du noen av de beste ansiktsoljene fra merker som Jorgobé, Murad, NUXE og REN. Du kan se det aktuelle utvalget av ansiktsoljer her.

• Bruk fete ansiktskremer

Hvis huden din blir ekstra plaget av vinterkulden, må du trekke fram den tyngste beskyttelsen når det kommer til hudpleie - dine feteste ansiktskremer. Det er ofte kremer med høyere fettinnhold, eller som inneholder nærende og beskyttende ingredienser som f.eks allantoin, glyserin og naturlige planteoljer, som også gjør huden din mer motstandsdyktig. Hvis huden din er sensitiv, vær ekstra oppmerksom på å unngå parfyme.
Du kan bruke kultklassikeren, Nivea – og gjerne den Nivea-kremen i den blå boksen. Andre gode alternativer er Weleda Skin Food, Embryolisse Lait Creme Concentre eller en ansiktskrem fra merker som Bioderma, Avéne og andre. Ansiktskremeer kommer i mange forskjellige konsistenser og fungerer på ulik måte. Finn den ansiktskrem som passer deg og dine behov!

Husk hender og lepper

Som resten av ansiktet har også leppene en tendens til å tørke ut når været blir kaldere og luftfuktigheten synker. Derfor er det også lurt å bruke en god leppepomade eller salve, som kan fukte og pleie leppene dine. Kanskje til og med en som lindrer, helbreder og beroliger leppene?
Til slutt, må du heller ikke glemme hendene. Vind, kulde og mye håndvask kan gi tørre hender som sprekker – uff! Sørg derfor for å investere i en god, tykk håndkrem som kan pleie og fukte hendene dine. Det er lurt å starte med en god håndpleierutine og smøre håndkrem ​​på hendene regelmessig før de tørker helt ut. På denne måten er det lettere å forhindre tørre og sprukne hender.
__________________________________________________
Tips! Skjem bort hendene med en "nattkur" i form av en fyldig
og nærende håndkrem før sengetid.
På den måten kan hendene dine restitueres mens du sover.

Voilà, nå er huden din helt klar for høsten og vinterens påkjenninger!
Velkommen til Luxplus