Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Alltid gratis frakt
Spar mer med BonusCash
Hudpleie

Hvilken hudtype har du? Og hvilken hudpleie passer til deg?

Av Wilma Olsson | Skjønnhetsekspert
Vet du hvilken hudtype du har? Her finner du ut hva, som kjennetegner de ulike hudtypene og hvilke produkter som passer til hvilken hudtype.

Vi drømmer alle om en sunn og vakker hud uten kviser, tørre linjer og en fet T-sone.

For å oppnå det skal du bruke de riktige hudpleieproduktene, som er tilpasset din hudtype. Derfor er det utrolig viktig først å finne ut av, hvilken hudtype du har, før du begynner å velge dine hudpleieprodukter til din hudpleierutine.

Hvilken hudpleie til hvilken hudtype?

Ingens hud er lik, og hudens behov endrer seg også alt etter årstid, humør, kost og livsstil. Felles for alle hudtyper er, at det riktige valg av hudpleieprodukter virkelig kan gjøre en stor forskjell for din huds velvære. Men hvordan vet du, hvilken hudtype du har, og hvilke produkter som passer til den? Det skal jeg fortelle deg her.

Har du normal hud?

Normal hud er jevn og balansert og har hverken større eller mindre porer. Din hud har en perfekt balanse mellom fukt og olje og overproduserer heller ikke. Den er myk og fleksibel. Hvis dette kjennetegner din hud, gratulerer! Du har den hudtype, alle ønsker seg!

Hudpleie til normal hud

Det betyr selvfølgelig ikke, at du skal forsømme din hudpleierutine. Du skal tenke på å bevare og vedlikeholde det høye fuktinnhold, som din hud allerede har. Invester i en lett og behagelig dagkrem, gjerne med solfaktor, samt en tykkere og mer oppbyggende nattkrem for å holde din hud så frisk og sunn som mulig. Gå all-in og prøv utrolige hudpleieprodukter fra Peter Thomas Roth eller Filorga. For billigere alternativer foreslår jeg merker som Bioderma eller Garnier.Har du tørr hud?

En tørr hud har små porer, noen ganger så små, at de nesten ikke er synlige. Et annet tegn på en tørr hudtype er at den føles stram, særlig etter du har renset den. I noen tilfeller kan den også føles ru og kløende. Det skyldes, at huden mangler både fukt og olje.

Hudpleie til tørr hud

Din hud roper etter fukt! Så invester i dypt fuktgivende og nærende produkter. Siden vann tørker, er det viktig for deg med tørr hud å velge en melkebaseret rens, som ikke skal vaskes av. Bruk også en ansiktsskrubb til å fjerne alle døde hudceller, så dine produkter virkelig kan trenge inn i huden og booste den helt fra dybden. Har du tørr hud, kan du se nærmere på merker som Embryolisse, Vaseline og Bio-Oil.Har du fet hud?

En fet hud kjennetegnes ved, at den raskt blir skinnende og fet, på grunn av overproduksjon av fett. På grunn av at porene ofte blokkeres av den overflødige oljen, er porene som regel store og forstørrede og det er også normalt at du får kviser, urenheter og hudormer. Men du kan selvfølgelig også ha fet hudtype uten å ha urenheter.

Hudpleie til fet hud

For deg med fet hud er det viktig å bruke litt tynnere, lettopptakelige og fuktgivende produkter, som har balanserende egenskaper. Unngå å bruke for sterke produkter, som tørker ut huden, da vil huden vil kompensere ved å produsere enda mer olje. Fordi olje løser opp olje, er en oljebasert rensekrem en god mulighet for deg med fet hud. Ta din oljebaserte rens fra Decleor eller hvorfor ikke Bielenda, og legg merke til, hvor deilig ren og frisk din hud blir.Har du kombinert hud?

En kombinert hudtype er den mest normale hudtypen og kjennetegnes ved å ha både fete og tørre områder i ansiktet. Ofte er det T-sonen (panne, hake, nese), som har tendens til å bli fet, mens kinn og hake som regel er mer tørr. En kombinert hudtype er, som navnet tilsier, en blanding av alle flere hudtyper.

Hudpleie til kombinert hud

Det viktigste for en kombinert hudtype er balanse. Du skal finne produkter, som balanserer din hudtype. Invester i en grunnleggende hudpleierutine, som fukter og beskytter huden og suppler deretter med spesifikke produkter, som du påfører på passende områder i ansiktet. Se nærmere på merker som Dermalogica og Weleda.


Har du sensitiv hud?

En følsom hud er normalt ikke klassifisert som en hudtype, men en tilstand, som kan forekomme i alle forskjellige hudtyper og vare i forskjellig tid. Det som kjennetegnes ved en sensitiv hudtype er, at den ofte reagerer på parfyme, sterke produkter, vær og stress. Følsom hud kommer ofte til uttrykk ved rødme, flekker, blemmer og hevelse. Det kan også vise seg ved, at blodkarene i huden er mer overfladiske.

Hudpleie til sensitiv hud

Milde, beroligende og kjølende produkter vil din sensitive hud elske. Det er smart å unngå sterke produkter med alkohol og mye parfyme i, som kan få den allerede sarte hud til å blusse enda mer opp. Et tips er å grundig lese ingredienslisten, så du vet, hvilke produkter du kan og ikke kan bruke. NUXE har et stort utvalg av produkter til sensitiv hud.Husk! Vi har alle perioder, hvor vi føler oss usikre på vårt utseende, men det er viktig å vite, at din hud ikke definerer, hvem du er som person. Skjønnhet kommer innenfra og ut, så glem ikke å passe på din helse både fysisk og psykisk, og du vil se, at det også gjør en stor forskjell!


Hvis du ønsker en rask og enkel 7-trinns hudpleierutine, har vi en til deg - her.


Vi hos Luxplus sørger alltid for å trekke en stor del normalprisen, så du som medlem kan kjøpe det, du vil, uten å bekymre deg for økonomien. Dykk ned i vårt store utvalg av hudpleie og ta din hudpleierutine til neste nivå. Vi lover, du vil ikke angre på det!


Velkommen til Luxplus